1. 1

  “Allicht typerend: in Rotterdam wordt niet eerst een balletje opgegooid, maar meteen de portemonnee getrokken.”

  Typerend inderdaad, vooral vanuit het motief: Dat is in Rotterdam namelijk een heel ander. Daar wil men gewoon met extra geld de beste mensen gaan wegkopen bij andere gemeentes.

 2. 3

  @1.

  Nou in een achterstandswijk met voor zover ik van bevriende leraren heb gehoord, een hoop schoffies zitten, wil je ook wel extra geld krijgen, want een grote groep leraren durft het daar niet aan.

 3. 4

  @3: Maar om alleen Bloemendaal als alternatief te noemen…
  Achterstandswijken heb je ook van middelgrote steden tot het platteland. Cluster 4 onderwijs zit ook door het hele land. Leuk idee, met een vleugje grootstedelijke arrogantie en daarbij kortzichtig bekeken en waarschijnlijk objectief onuitvoerbaar.

 4. 6

  Het totale beleid faalt en dus, proberen we het te dichten met douceurtjes voor enkelen.

  Ietwat off topic.

  Doet me denken aan het volgende:

  Sprak ooit met een zich op de borst kloppend zeer goed betaalde manager, die er prat op ging dat hij een puike adviseur had ingehuurd.
  Mijn antwoord:
  Indien ik je baas was gaf ik hem jouw baan dan heb ik iemand die zijn eigen werk kan doen ;-)

 5. 7

  @4: nee, dan de ouders uit Bloemendaal die hun oogappeltje alleen op het Gym willen en alles maar dan ook als doen om hun kind daar te krijgen, inclusief dagelijks zeuren bij de leerkracht.

 6. 8

  @7.

  Maar dat komt omdat de afgestudeerde gymnasiasten de echte harde werkers zijn in dit land, en daar hoort natuurlijk een hoog loon bij.

 7. 9

  @7: Oh, ben ik ook zeker niet jaloers op. Maar ook dat draagt slechts bij aan de volslagen afwezigheid van meetbaarheid die aan de uitvoering van dit plan ten basis zou moeten liggen.

 8. 11

  @10: De verschillende mogelijke gronden voor een voorgestelde ongelijke beloning zijn nogal moeilijk meetbaar en secundair in ieder geval een aantal ervan.
  Beter?

 9. 12

  De eerste zet is gezet. Straks lekker per provincies ander minimumloon en bijstand :). Die Groningers kan je vast nog wel verder uitknijpen :).

 10. 14

  @13: “je kan meer verdienen met meer uit je neus eten als chef bij een call centre”
  Dat klinkt me wat sterk in de oren, maar zelfs als waar heeft een chef call centre wel minder vrije dagen en weet ie dat ie veelal nutteloos werk doet.

 11. 15

  @14: De vrije dagen van een leraar komen niet gratis.
  Daarnaast zijn er genoeg leraren die dagelijks twijfelen of hun beroep niet misschien het meest zinloze beroep ter wereld is :(

 12. 17

  @12: Andersom juist. Een WC-eend achtig masterplan. Wedden dat de volgende stap is dat Amsterdamse wethouders het zo zwaar hebben en daarom een Randstadbonus zouden moeten mogen genieten.

 13. 18

  @7

  (…) inclusief dagelijks zeuren bij de leerkracht (…)

  Lijkt me toch een stuk minder onprettig dan – ik noem maar wat – vechtpartijen tussen ouders moeten sussen, of dagelijks aan 10 nauwelijks Nederlands-sprekende ouders proberen uit te leggen dat de klas toch echt om 8:30 begint en dat een zak chips geen fatsoenlijke lunch is.