Quote du Jour | Goed voorbeeld

Serie:

Quote du Jour

Vijf mannen Assen vrijgelaten, geen aanwijzing voor mishandeling.Dit artikel vind ik een goed voorbeeld van #Burgerarrest.Natuurlijk moet de doodsoorzaak worden onderzocht,dat zou bij de politie ook gebeuren.Maar #Burgermoed spreekt de #SMV in principe aan

Het incident in Assen waarbij een man is overleden, is volgens Pieter van Vollenhoven een goed voorbeeld van een burgerarrest. Daarbij is een dode gevallen. Hoe kan dit in hemelsnaam een goed voorbeeld zijn van een burgerarrestatie?

Zelfs als de betreffende man schuldig is aan het zedendelict waarvan vermoed werd dat hij erbij betrokken was, dan is het resultaat buitenproportioneel.

Het enige waar dit voorbeeld goed in is, is laten zien dat een burgerarrest gruwelijk mis kan gaan.

Reacties (27)

#1 Koos Swart

Ik heb Asperger en er zijn zat mensen die mij even zouden willen lynchen omdat ze te dom zijn om te poepen. Wat mij betreft worden alle jubelaars op sociale media ook vervolgd.
Oh wacht, ik heb zelf volgers die dat kunnen doen. Gaan we doen.

 • Volgende discussie
#2 Joop

En wat is alternatief voor burgerarrest, lijdzaam wachten op politie, terwijl het kwaad geschiedt?

Ik vind dit erg moeilijk zeker in dit geval als ik de berichtgeving moet geloven. Van allerlei kanten wordt van alles beweerd.

Neemt niet weg dat er een dode te betreuren is, en dat is verschrikkelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 P.J. Cokema

@2: Het alternatief? Ik las ergens dat ze de man vastpakten toen hij op zijn fiets weg wilde gaan. De alternatieven: de fiets vastpakken; de verdachte blijven volgen.

Dat zijn ook maar gedaxchten die misshcien hout sbni9jden als alle details bekend zihjn. Datr zijn ze niet, dus tot zolang heeft het eigenlijk geen zin over deze zaak iets te zeggen.

Een algemene discussie over het fenomeen ‘burgerarrest’ kan natuurlijk zinnig zijn, maar ook dan moet je meer weten over achtergronden daarvan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 beugwant

Vooralsnog is alleen maar aangetoond dat je met flaporen niet automatisch goed kunt luisteren, en zelfs dat bewijs is vrij mager. Het je in de betere kringen introuwen maakt iemand ook niet deskundig, dat was al eerder gebleken.

Mijn boerenverstand komt vooralsnog niet verder dan dat primitieve emoties door vage app-berichtgeving leiden tot een middeleeuwse heksenjacht op een buitenstaander (slachtoffer was doof en sprak luid en moeilijk). De vijf hebben wel aangetoond niet met apps te kunnen omgaan en dus dient hen de toegang daartoe tot nadere scholing ontzegd te worden.
Wie modereert die buurt-app berichten eigenlijk? Een gepensioneerde schooljuf? Gekke henkie? Als het al iemand is, dan vast geen politiepsycholoog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bismarck

@3: Of zelfs gewoon laten vertrekken. Er waren blijkbaar voldoende getuigen aanwezig (als ze met zijn vijven op hem zijn gaan zitten minstens vijf), dus hij was ongetwijfeld aan de hand van getuigenbeschrijvingen alsnog gevonden.

#2: Nu je een paar andere alternatieven gehoord hebt, vind je een burgerarrest, met alle gevolgen van dien, nog steeds een redelijk alternatief (ook in aanmerking nemende dat er geen enkel bewijs van intentie tot mishandeling was van degenen die de dood veroorzaakt hebben)?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Joop

@5.

Ik denk zoals je stelt, genoeg getuigen, gewoon laten gaan, een optie. De man was naar ik aanneem bekend.

Helaas is er een emotionele factor. Toen ik op sociale media las hoe mensen reageerden alleen al op Chris Klomp die over rechtszaken kindermisbruik schreef, niet normaal! Sommigen zouden hem willen lunchen.

Met andere woorden (vermeend) kindermisbruik wordt anders gezien als een zakkenroller of een winkeldief.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Joost

Ik vind Chris Klomp meer een diner @6

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Rigo Reus

@7: misschien lusten ze ‘m rauw.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Geert

De pedo had natuurlijk ook hulp kunnen zoeken voordat hij een meisje van 4 misbruikte. Dan was er ook niets gebeurd. Het is gewoon een smeerlap niets meer en niets minder. Zal me niets verbazen dat het al een zedendeliquent was. Nu kan hij in ieder geval geen kinderen meer misbruiken. Maar sommige mensen hadden liever gezien dat hij enkel een foei gesprek had gehad en daarna weer vrolijk verder met zijn vieze spelletjes. De moedige mannen die hem hebben aangehouden verdienen een lintje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Bismarck

@9: Nogal off topic en een enorme stropop daar. Punt is dat een burgerarrest dat “goed voorbeeld” genoemd wordt heeft geleid tot de dood van de burgerarrestant. Dat lijkt me op zich al dicht tegen een strafbare uitspraak (aanzetten tot geweld) aanschurken.

@6: “Helaas is er een emotionele factor.”
De politie stelt dat er vooralsnog geen bewijs voor was dat die een rol heeft gespeeld. Als dat wel het geval is geweest, lijkt me dat trouwens eerder een argument tegen burgerarrestaties. In tegenstelling tot #9 zit ik niet te wachten op lynchpartijen en standrechtelijke executies, laat staan dat ik lynchmobs en zelfbenoemde beulen tot Ridderordes wil laten toetreden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 basszje

@10: Mensen die niet voor willekeurig lynchen zijn, zijn voor pedo’s. Je weet zelf!


Maar serieus, ben op wel benieuwd naar het hele afgewogen verhaal waar alle facetten zijn gewogen. Zoals normale volwassenen dat doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Geert

@10: Hoezo of topic? Even in context plaatsen waar het over gaat. Er is sprake van een gore pedo en niet van een zogenaamd onschuldige doofstomme. Zie teletekst. Waarschijnlijk een bekende van de politie. Dus men heeft alle reden om deze pedo die een kind van 4 jaar misbruikt aan te houden. Zeker omdat de smeerlap snel probeerde weg te fietsen. Er is niet bewezen dat de aanhouding tot de dood van deze smeerlap heeft geleid. Dus we kunnen stellen dat deze moedige mannen een lintje verdienen. Eens wat anders dan het bij links bekende en afdoende foei gesprek. Ik verwacht overigens dat mensen steeds meer het recht in eigen handen nemen. En terecht. De staat beschermd in opdracht van links enkel de dader en naar de slachtoffers wordt niet omgekeken. Nogmaals de pedo had ook zelf hulp kunnen zoeken en wie weet is er nu heel wat ellende bij kinderen voorkomen. Maar ach dat zal links een worst wezen natuurlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 beugwant

@12:
-Teletekst als bewijsmateriaal. Da’s heftig ja.
– Denk er eens over na hoe goed de redenering “Waarschijnlijk… dus” bij een rechter stand gaat houden. Die zit niet in de kroeg lukraak met adjectieven te smijten, weet je.
– Hoewel het een geheel andere orde van grootte is: Jij bleef vroeger netjes staan als de boer je betrapte op appels jatten?

Dan doe je alsof dat links zo gezaghebbend is, maar de praktijk is dat dat links eigenlijk al sinds Drees niets meer te vertellen heeft. D’r heeft altijd wel kerk of kapitaal in het kabinet gezeten, bij voorkeur op justitie of financiën waar ze het meest de lakens uitdelen.
Tot slot: stel je voor, je ben een hulpzoekende pedo. Weet je wel hoe lang de wachtlijsten vervolgens zijn? Dankzij de rechtse bezuinigingen op de zorg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Bismarck

“Er is niet bewezen dat de aanhouding tot de dood van deze smeerlap heeft geleid. Dus we kunnen stellen dat deze moedige mannen een lintje verdienen.”
Interessante redenering daar, zo wordt de lintjesregen volgend jaar wel een lintjesmoesson.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Ronzhu

@12 Beste Greet, ik heb geen idee wat voor discussie je probeert te voeren, maar volgens hij wordt het sentiment dat meneer van Vollenhoven de plank missloeg nogal breed gedragen, en zal dit niet voor niets zijn. Links-rechts heeft daar niks mee te maken.

Ieder met enig empathisch vermogen en een kritische blik zal zeggen dat het op zijn minst wat onhandig was, en op zijn minst wat voorbarig, gezien de onduidelijkheden en het feit dat er een dode viel.

U zult het met mij eens zijn dat verdachten toch wel idealiter levend aan de politie dienen te worden overgedragen, al zult u niet de enige zijn die geen traan laat over dit specifieke ongeval, dus dat zal ik u niet eens kwalijk nemen. De volgende verdachte steelt echter wellicht een broodje bij de bakker, en ik ga er vooralsnog vanuit dat deze persoon niet per se dood hoeft van u.

Als we het zover eens kunnen zijn dan zou ik graag opperen dat er ondanks deze dappere omstanders wellicht betere voorbeelden te vinden zijn van een succesvol burgerarrest, en dat het meneer van Vollenhoven had gesierd als hij even had gewacht met zijn tweet tot de politie met meer informatie kwam (het was nogal een blamage geweest als de verdachte onschuldig was gebleken).

@redactie In het verleden is wel eens geëxperimenteerd met het verbergen van commentaar. Ik gooi het er maar even in als schot voor de boeg..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Geert

@13: Nee die d66 rechter van je zit niet in de kroeg dat snap ik wel. Echter feit blijft dat we te maken hebben met iemand die een kind van 4 misbruikt. Dat jullie deze smeerlap zielig vinden is niet mijn probleem. Je weet toch. De schuld ligt dus in de eerste plaats bij deze pedo. Dat vervolgens mensen deze pedo willen stoppen door hem te arresteren is terecht. Niet in de wereld van globalistische Eurofielen natuurlijk. Dat de pedo toevallig sterft doet daar niet aan af. En nogmaals wie weet hoeveel leed andere kinderen bespaard is gebleven. In mijn optiek heeft de heer van Vollenhoven dan ook groot gelijk. We moeten meer burgerarresten hebben. Helaas maar de politie blijkt geen tijd te hebben anders dan voor een foei gesprek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Geert

@15: Ach hier komt de ware linkse achterbakse aard naar voren. Een andere mening, al is die natuurlijk de waarheid, moet verdoezeld worden. En waarom? Omdat ik vind dat kinderen meer rechtsbescherming moeten hebben dan pedo’s? Of omdat meneer van Vollenhoven terecht heeft gehandeld door gewoon te stellen dat er een misdadiger is gearresteerd door moedige burgers en dat deze dader l doodgaat is eigenlijk niet relevant. De waarheid is natuurlijk dat je hier geweldig kunt zien dat n kind van 4 niet eens naar een speeltuin kan omdat er zoveel slechte mensen rondlopen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 basszje

@16 / @17 Beetje rustig aan met al die euroshoppers jonguh…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 beugwant

@16: @17: Tum podex carmen extulit horridulum…

Al ben ik benieuwd naar een uitleg over de samenhang tussen pedofilie en globalistische eurofielen.

Verder betwijfel ik ook of kinderen van vier zich wel beschermd mogen wanen tussen zoveel gewelddadige mannen. Het zal je vader maar zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 KJH

‘Het enige waar dit voorbeeld goed in is, is laten zien dat een burgerarrest gruwelijk mis kan gaan.’

Nou dat weten we niet. Voor hetzelfde geld kreeg hij een hartaanval precies op dat moment.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Bram de Vries

Een onschuldig lief klein meisje van vier. Lief aan het spelen even aan de aandacht van de ouders ontsnapt. In de hete zon met een leeftijd waar je nog gewoon in je nakie mag rondlopen. Je vertrouwd alles en iedereen dus ook die aardige man die wel alle aandacht voor jou heeft. Heb je het warm meiske, doe je jurkje maar uit en je broekje ook, lekker koel he.
Stel nu dat de man gepakt was in leven was gebleven en was overgedragen aan de politie. Dan was ie veroordeeld. Had het in de Asser Courant gestaan en was hij na een half jaar weer vrij geweest op met het volgende slachtoffertje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Frank789

@21: Misselijk makende reactie.

[ was hij na een half jaar weer vrij ]
De bekende framing van ongeïnformeerde hitsers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Geert

@21: Een half jaar zeg je? Zo lang zit men niet vast. Want zielig zielig zielig.
Kinderen zijn niet veilig, vrouwen zijn niet veilig, goede mensen zijn niet veilig. En dat lijkt voor sommigen volledig acceptabel te zijn.
De verantwoordelijke voor alle ellende in deze is de pedo en het is goed dat er nog mensen zijn die willen voorkomen dat deze dader ontsnapt.
Gelet op het slechte beleid qua veiligheid en wie daar uiteindelijk eindverantwoordelijk voor is zal Marx Rutte dit jaar voor de Epstein award 2019 goede kans maken .

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 beugwant

Als ik geborreld heb, dan ben ik doorgaans de volgende dag wel weer bij zinnen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Frank789

@24: :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Co Stuifbergen

@16: Dat de pedo toevallig sterft doet daar niet aan af.
Misschien was dat wel de opzet van de 5 mannen uit Assen, maar was er geen pedo voorhanden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Judith

Idioot die Van Volle-Flap-uit-Oren de Oven die nogal heel wat te vertellen is, wat heeft hij er vedomme mee te maken? Als het Haantje ’t Voorste die met rare kattesprong maakte, was niets van de wijs te brengen.

Beste Lezers,

Over de gebeurtenissen ; zolang het nog niet duidelijk was, al vrij bekend was dat die dove man wel bekend stond als zedendelict, maar hoe zijn omgeving was gebeurd, weet niemand tot nu toe nog niet met zekerheid.

Het was inderdaad verrekt klote, als het wel zo gebeurde met arme 4 jarige meisje die vast voor haar levenslang werd getekend als traumatisch ervaringen, het is KOTDVERDOMME!

Onlangs was dove iemand, geheten Dennis ( bekend van dovenschap ) , die die dode dove man Martin vrij goed kende, op de site FB Visuele Discussie Gebarentaal in filmpje van ongeveer 5 minuten lang openbaarde, was heel boos op dovenwereld, boos op alles omdat hij vond dat het niet waar was wat betreft zijn zedendelict. Hij kent hem goed als klasgenoot en zei dat Martin nooit iets kwaads mee had gedaan, dus als goede zelve.

Heb wel aan zijn adres gegeven, dat hij beter op het ergste moet voorbereiden als het wel zo was,
dan was de klap minder, heel vervelend ja. Als het niet zo was, dan was de hele opluchting rondom Martin die ook recht op rust in vrede mag sluiten. Dan houdt de stomme flapuit-gelul mooi op, zoals hier dit site, alsof iedereen beter weet dan de politie zelf.

Gewoon afwachten naar het bevestiging, dan kun je hier pas vertellen of niet.
Social media, kranten geilen op kicken die overal zo negatief doet vermaken tot
ieder’s boze tong over de hele land. Het is ook helemaal bullshit.

Verder vind ik de rubriek helemaal geen goede voorbeeld, vooral die stomme Vollenhove die er mee bemoeit. Burgerarrest, bla bla bla.

P.s. Ik wil wel even zeggen dat doofstomme allang uit de mode was, Stomme benadrukt als stomme wezen, dat moet je nooit meer schrijven in kranten of sites. Doven zijn correct. Dat hoor ik al mijn hele leven al van die stomme kranten die doofstommen blijven doen, ook RTL boulevard. KOTVERDOMME wat denkt die presentator nou wel dat hij echt kut is, want hij heeft ooit mijn goede dove vriendin geïnterviewd, daar was geen stomme aan. Nu zegt hij doodleuk: Doofstomme!

RTL Boulevard is niet te deugen om ernaar te kijken!!!! Aanraden!!!!

 • Vorige discussie