Quote du Jour – Geweld op Curaçao

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

“Ze moeten oprotten naar hun eigen land.. ..Wij mogen daar niet zijn, dus jullie hier ook niet!” (Volkskrant)

Woedende Curaçaoers zijn na afloop van een demonstratie tegen het financieel toezicht door Nederland op de Curaçaose begroting Nederlanders te lijf gegaan in een café in Willemstad. Een 33-jarige blanke man liep hierbij een schedelbreuk op. Afgelopen donderdag ging de Eilandsraad akkoord (11 tegen 10) met het financiële toezicht. De oppositie ziet dat als herkolonisering door Nederland. Op het eiland is met grote afschuw gereageerd op het racistische geweld, tal van luisteraars van populaire radio inbelprogramma’s vroegen zich af waar het met het eiland heen moest?

Maar ergens op een geheime plek in Nederland vierde iemand een eenzaam feestje. Denkend aan Komrij, ‘De Zittende Stokende Politicus’: …Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret, En maakte hij onbespied een pirouette… (bron). “Alle boevennesten nog an toe, dacht hij, brak na al zijn gezaai dan nu eindelijk de oogsttijd aan?”.

Reacties (2)

#1 Ami

ik ben een antilliaan en niemand die me ooit heeft verboden Nederland binnen tekomen , dus snap ik niet waarom die Curacoaenaars zeggen dat ze Nederland niet binnen mogen .
Ze moeten blij zijn dat Nederland Curacao financieel wilt helpen al betekent dat schuldsanering , want Curacao zit diep in de schulden en de financiele problemen .

  • Volgende discussie
#2 LMP

Gemoederen lopen dus hoog op. Behoefte aan duidelijkheid.

Of herkoloniseren, of weggeven aan Hugo Chavez.

Herkoloniseren dus. Het Nederlandse Koninkrijk mag sowieso wel eens hervormd worden, kunnen we gelijk eens praten over een gekozen staatshoofd.

Misschien kunnen we samen met de Curaçaoers protesteren tegen de tirannie.

  • Vorige discussie