Quote du Jour | Gevaarlijke vreemdeling

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09“No quise hacerlo. La chica se entrometió en mi vida privada” (LaRepública.pe)

Peru maakt kennis met de bekentenissen van Joran van der Sloot, voor wat ze waard zijn… Vannacht heeft Joran de moord op Stephany Flores bekend. Hij wilde het niet doen maar ze mengde zich in zijn privéleven, zo meldt de Peruaanse krant La República die hem aanduidt als “de gevaarlijke vreemdeling”. In de hotelkamer keek Stephany op zijn laptop en ontdekte dat Joran in verband werd gebracht met de moord op Natalee Holloway op Aruba in 2005 (DePers). Daarna heeft hij haar vermoord zo verklaarde Joran aan de Peruaanse onderzoekspolitie.

In de comments van La República kunt u zien dat het internet eigenlijk overal hetzelfde is. Potentieel goed geïnformeerde burgerspecialisten wisselen vanuit diverse lokaties in de Nieuwe Wereld analyses en visies uit: “those monkey’s in aruba, esta “confesión” es parte de la mediocridad y el afán de protagonismo de la policia peruana, I hope that now he names all the cops, judges and political idiots that covered up Natalie’s killing, YO NO HABLO CON EXTRANOS, onfortuinlijke moord wordt gebruikt als een rookgordijn, rename Aruba after Natalie(!)”.

Reacties (18)

#1 Taco Zip

Sargasso, nu ook voor al uw misdaadnieuws?
Wanneer kunnen we het standpunt over de nieuwe ontwikkelingen over de vermissing in Koekange tegemoet zien?

 • Volgende discussie
#2 Daniël Hoenderdos

Wie wind zaait, zal storm oogsten. Eens zien hoe snel Nederland om een uitlevering vraagt, omdat het zo zielig is voor die jongen om in zo’n nare Peruviaanse gevangenis te zitten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 S’z

Eh so what is your point exactly?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Carlos

Mijn punt? Aruba Natalie noemen dat vind ik wel een goed punt, dan noemen we België na de splijting Ann en Eefje…;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Leven

lol @carlos

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Carlos

nou kijk mijn waarde S’z voordat ik hier u of iemand anders beledig, dat is uiteraard niet mijn bedoeling, u kent me. Het zit dus zo: Joran van der Sloot heeft meerdere jaren met de kloten van de Hollandse samenleving gespeeld, het misdaadprogramma van peter R. de Vries waarin Joran door een collega-crimineel een bekentenis wordt ontfutseld onder invloed van cannabis in een rijdende SUV is op Het Dorp van Mies Bouwman na de best bekeken tv-uitzending uit de vaderlandse geschiedenis. Enwel daarom is (ondanks dat Joran hier niks zegt over de OECD, EU en/of mondiale olievoorraden) deze quote toch nieuwswaardig.

en verder hoop ik natuurlijk niet dat België splijt en moge die arme Belgische meisjes rusten in vrede.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Yevgeny Podorkin

En wat te denken van de hamstring van Robben na dat idiote hakje? Het was zelfs even stil op straat over het hele land lag een zwarte rouwdeken. Was wereldnieuws, sneeuwde het nieuws over v.d. Sloot even volledig onder. Maar over het feit dat ie nu wordt opgerekt vlgs de Frankenstein- methode door de Joseph Mengele van Rotterdam alias Dick van Toorn? Hebben we daar iets van gezien hier? He-le-maal niets. Raar. Terwijl het hier wel ging om Landsbelang hè…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Yevgeny Podorkin

“internet overal hetzelfde”? Want ik denk dat dat de onderliggende vraag is. Die van der Sloot kan het gevoeglijk schudden Hoenderdios. Maar zou het woord internet vervangen door mensen. Grote gemene deler, overal min-of-meer hetzelfde. Afhankelijk van hoe de lokale instelling (ik vergelijk menselijke handel-en-wandel in al zijn facetten met zo’n groot professioneel studio mengpaneel). Je kan het internet ook vergelijken met een vol voetbalstadion of dito plein op bevrijdingsdag..loopt volgens dezelfde sociologische lijnen: hardnekkig partij kiezen (de roden tegen de gelen) massaal meebrullen, aan een dood paard blijven trekken enz.enz. en altijd wel een paar malloten die, afijn, vul zelf maar in…

Zo is onlangs b.v. de persoon weer opgedoken die de (gedateerde) site van Freek de Jonge constant single- handed lam legt. Wil Freek aangeven wegens fascisme. Terror Jaap. Plettert gewoon onder eigen naam en woonplaats zijn braaksels. Jaaren uit beeld geweest, iemand had hem ooit namelijk een mail gestuurd dat hij dan niet gek op zijn neus moest kijken als iemand hem een enorme Jaap over zijn wang kwam geven…

Bedoel, elke Jan Lul kan vanachter zijn computertje Godfather spelen…
En dat heeft zo zijn beperkingen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Bismarck

@2: Uitlevering volgt gewoonlijk na het uitzitten van de gevangenisstraf. Tenminste als Nederland een uitleveringsverdrag met Peru heeft, anders in het geheel niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 zmoc

Oja dan kunnen we voortaan dus op vakantie naar de heuvels van Eefje (@#4). Nadat we onze tent hebben opgezet kunnen we dan een wandeling door het bos van Eefje maken om vervolgens de grotten van Eefje te bezoeken. Klinkt als een leuke vakantie…:P

(bij wijze van disclaimer sluit ik me aan bij de slotzin van #6 :P)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 bah

@10
en ’s avonds genieten van annekoeken en wenteleefjes.

en bij wijze van disclaimer sluit ik me aan bij de slotzin van #10

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Daniël Hoenderdos

Er hangt rond Joran van der Sloot wel erg de sfeer van Barbertje moet hangen. Het zou me dus niets verbazen als deze bekentenis ofwel uit de duim is gezogen (Joran is er de jongen niet naar om te bekennen) ofwel is afgedwongen (Peruviaanse verhoormethode…)

Ook hoorde ik dat het in Peru voordelig kan zijn om gewoon te bekennen. De rechters schijnen je dan te matsen.

Uiteindelijk denk ik dat het tamelijk veilig is om te zeggen dat van der Sloot niet deugt. TBS lijkt me voor iedereen het beste, en medelijden heb ik eigenlijk alleen met Joran’s moeder.

Als ik geen empathie voel met een pathologische leugenaar / moordenaar (?), wat ben ik dan zelf?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 S’z

Nou, bedankt. En dat cursief stukje is dat één quote? Ik zie maar twee keer “

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Olav

Carlos: … de best bekeken tv-uitzending uit de vaderlandse geschiedenis. Enwel daarom is [..] deze quote toch nieuwswaardig.

Bollocks, met uw welnemen. Dit klinkt toch wel verdacht veel naar het standaard “omdat iedereen erover kwaakt moeten we wel meekwaken” dat incompentente journalisten al te vaak gebruiken. Iets wordt nieuws omdat anderen erover schrijven?

Maak je los van de kudde. Doe niet mee aan hypes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Crachàt

ik wil dit op mijn Sargasso lezen. Daar dient het voor. Om door de filter te geraken.
Het is trouwens zo erg onnozel van mensen van buitenaf om te bepalen wat wel of niet op Sargasso hoort.
Sargasso IS Sargasso, en lezers zijn lezers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Olav

Op welk filter doel je, Crachàt?

En “mensen van buitenaf” en “lezers” mogen toch hopelijk wel laten weten wat ze ervan vinden? Doe ermee wat je wil, maar ik had toch de indruk dat de reactiemogelijkheden op Sargasso er niet uitsluitend waren voor Jan-met-de-korte-achternaam.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 majava

@Crachat, Olav: en als ik er dan over moet lezen, dan ook liever hier. De kans dat dit onderwerp hier eeuwig rond blijft waren is erg klein. Ook zal er geen dossier Joran gemaakt worden en de comments zullen niet vol staan met ‘aan de hoogste boom’. Daarom liever op Sargasso.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Olav

Majava: Daarom liever op Sargasso.

Ja, OK, dat is dan ook wel weer zo ;-)

Ik verklaar mij nader: Nieuws in het Nederlands betrek ik vooral van volkskrant.nl en nrc.nl. Vooral die eerste maakte het de laatste dagen nogal bont met sensationalistische berichtgeving over die druiloor Van der Sloot. Alsof ze het wel lekker vonden dat hij weer eens wat leek te hebben uitgespookt. Het ene na het andere bericht, hij was nog niet (of nog maar net) opgepakt of ze hadden het al over de verschrikkingen van de gevangenis waar hij zal belanden zodra hij wordt veroordeeld. Ik heb een aantal van die artikelen – met snel stijgende verbazing – wel gelezen. Dat wil zeggen, voordat ik besloot daarmee op te houden omdat ze toch niets nieuws te melden hadden. Niets dan speculatie. En dan lees ik nog niet eens de Telegraaf of dergelijke gedrochten, ik vond de hijgerigheid bij de “serieuze” Volkskrant al erg genoeg.

En dan lijkt mijn favoriete tijdverspilling (Sargasso) er ook al aan mee te doen…

Vandaar mijn reactie. Maar ik meen het wel hoor: zorg dat je geen deel wordt van de kudde. Een beetje afstandelijkheid kan geen kwaad.

 • Vorige discussie