Quote du Jour | Geneuzel

SargQdJ09In politiek Den Haag wordt te veel achter hypes aangelopen en geneuzeld over bijzaken.

Aldus Stef Blok, fractievoorzitter van de VVD, in zijn column op nu.nl vandaag.
De zoveelste politicus die zich uitspreekt tegen de circussificatie van de Tweede Kamer. En waarschijnlijk met net zo weinig effect.

Gisteren nog wilde PvdA politicus Lea Bouwmeester een spoeddebat over de alcoholproblematiek bij jongeren. Waarom in hemelsnaam een spoeddebat voor problematiek die al jaren groeiende is? En waarom dan als kapstok voor het spoeddebat een maatregel pushen die neerkomt op symptoombestrijding? Dat is toch symboolpolitiek.

 1. 1

  Stef Blok blokkeerde gisteren echter wel een debat op hoofdlijnen door Cohen aangevraagd over de gestapelde effecten van maatregelen van dit kabinet op de minderbedeelden in onze samenleving.

  Blok wil gewoon geen debat, want dat is alleen maar lastig. Geen geneuzel, maar ook geen echt inhoudelijke debatten die boven een enkele wet uitgaan en in plaats daarvan een overzicht zoeken.

 2. 2

  Een standaard antwoord wat ik gisteren hoorden uit de mond van bewindvoerders was dat er nog gewacht moet worden op een rapport, uitslag van een onderzoek, enz. en dat zal zeer binnenkort verschijnen. En dan kan het debat voortgezet worden.

  Het lijkt me veelal ingestudeerd om de confrontatie te vermijden.

  Aan de andere kant zijn de geachte volksvertegenwoordigers vaak bezig om weer eens in de spotlights te komen, en zijn de vragen aan de minister al in de vraag zelf beantwoord. Of is het antwoord gemakkelijk ergens anders te vinden. En valt het zelfs niet eens onder verantwoording van de minster.

 3. 3

  De VVD heeft volop meegedaan aan de verdomming van het politieke debat door alles te versimpelen naar slogans en als de ene slogan even niet uitkwam gemakshalve naar een andere te grijpen. Argumenten heeft de VVD al heel lang niet meer gehanteerd, alles is spin geworden.