Quote du Jour | Gar nichts gemacht

Serie:

Quote du Jour

“Ich hab doch noch gar nichts gemacht.”

Maar dat kon de CDU-afgevaardigden niets schelen. Donderend applaus voor Angela Merkel, voorafgaand aan haar speech. Daarin zei ze eigenlijk heel weinig over het heikelste thema, vluchtelingen: er moeten er minder naar Duitsland komen, maar er is geen bovengrens. Daarna weer heel veel applaus, tot Angela het na negen minuten welletjes vond. Er moest weer gewerkt worden.

Vandaag mocht haar tegenstrever van de CSU spreken op het CDU-congres. Hij eiste wel een bovengrens, kreeg twee zuinige minuten applaus en mocht de persoon van het jaar de hand schudden.

Het leiderschap is bewonderenswaardig, maar ook een beetje griezelig.

Reacties (4)

#1 9″ Nails

Negen minuten applaus. Zelden is de term ‘klapvee’ beter op z’n plaats geweest.

  • Volgende discussie
#2 beugwant

@1: Het feit dat ze het afkapt is wel een hint dat ze geen stalinistische toestanden wil, omdat niemand als eerste durft te stoppen met applaudisseren.
Die handen zijn immers nog nodig.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mario

@2

…omdat niemand als eerste durft te stoppen met applaudisseren.
Die handen zijn immers nog nodig.

Het subtiele onderscheid is dat sommigen een (rechter)hand richting ‘PVV rechts’ gooien, terwijl ‘anderen’ -“de” evt. aantoonbare meerderheid- beide handen gebruiken voor betere ‘dingetjes’. Minder of meer? ;-p

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

CDU en CSU zijn weliswaar een soort zusterpartijen, die graag doen alsof ze heel eensgezind zijn, maar de CSU heeft altijd wel een stukje verder naar conservatiefrechts gezeten. De laatste tijd zijn er ook wel wat meer scheurtjes (niet alleen over asielzoekers trouwens). Niet vreemd dus dat als de CSU voorman (altijd!) voor de CDU komt praten, er wat minder voor geklapt wordt en een beetje enthousiaster dan normaal voor de eigen partijleider.

Wat dat betreft lijkt het wel een beetje op een willekeurige informatieavond in plaatsje als bijvoorbeeld Steenbergen.

  • Vorige discussie