Quote du Jour | Fundamentalistische financiën

The foreign funding for Islamist extremism in Britain primarily comes from governments and government linked foundations based in the Gulf, as well as Iran. Foremost among these has been Saudi Arabia, which since the 1960s has sponsored a multimillion dollar effort to export Wahhabi Islam across the Islamic world, including to Muslim communities in the West.

We wisten het natuurlijk wel, maar een rapport van het Britse Centre for the Response to Radicalisation and Terrorism (pdf) zet het nog eens op een rijtje. Saoedi Arabië is verreweg de belangrijkste financier van radicale moslimorganisaties in het Verenigd Koninkrijk (en de rest van de wereld).

  1. 2

    Wel handig, als ik me niet vergis zit de Minister van Financiën van de topfinancier nu in Hamburg, waar genoeg veiligheidstroepen aanwezig zijn om hem in te rekenen.

  2. 6

    @2: Dat zou nog eens een concrete daad zijn in de bestrijding van het terrorisme. Helaas zitten May, Trump c.s. bij de koning op schoot en leveren ze hem de wapens waarmee het wahabisme in stand wordt gehouden.