Quote du Jour – Eet meer kangoeroe

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du Jour “Sheep and cattle production is highly vulnerable to the biophysical impacts of climate change, such as water scarcity. Australian marsupials emit negligible amounts of methane from enteric fermentation. This could be a source of international comparative advantage for Australia in livestock production”. (TheAustralian)

Professor Ross Garnaut heeft een rapport geschreven waarin hij de Australische overheid adviseert over de gevolgen van de klimaatverandering voor Australië. Een van zijn adviezen is: eet vaker kangoeroevlees ipv schaap of koe. Kangoeroes kunnen beter tegen droogte en produceren veel minder van het broeikasgas methaan dan schapen. Of dit advies ook voor Europeanen geldt is maar de vraag gezien het grote aantal food miles dat uw Skippy biefstukje zou moeten afleggen…

Reacties (5)

#1 HansR

Of dit advies ook voor Europeanen geldt etc…

Gewoon hier skippies fokken ipv schapen.

Overigens lijkt het me sterk dat er aan die beesten geen nadelen zouden kleven (produceren ze meer co2 oid?). Daarbij is die kangoeroebiefstuk gewoon taaier dan het heerlijke malse lamsboutje. Nog maar even wachten met die switch dus.

  • Volgende discussie
#2 rgvk

@1
Hetzelfde geldt voor struisvogels, geen idee over de voor- en nadelen, maar ‘foodmiles’ hoeven inderdaad in ieder geval het probleem niet te zijn.

Edit: Huh.. hoelang zit hier deze edit knop hier al?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

@1: Dan zou je naar de ratio graan/vlees moeten kijken. Die is voor koeien behoorlijk groot (7:1 dacht ik), voor kippen bv. veel gunstiger. Ik weet niet hoe het bij kangeroes (of schapen) zit, ik weet wel dat kangoeroevlees lekker is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bontenbal

Persoonlijk vind ik een kangaroetje wel lekker.

Maar een kangaroe is geen lamsbout, zoals 1 al aangaf.

En die kilometers? Biefstuk komt uit Brazilie of Argentinie.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 flip

Even voordat Ross Garnaut met zijn definitieve rapport kwam werd er een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat de meerderheid van de Australiers nog geen zes euro per maand overheeft voor het oplossen van de klimaatproblemen.

Een van de probleem is dat Australiers ontzettend lui zijn. Zo legt maar 1% van de bevolking afstanden korter dan 2,5 km op de fiets af (in Ned. 37%).

Een jaar geleden vonden de Australiers de klimaatproblemen het belangrijkste onderwerp. Nu komt het pas op de vijfde plaats.

Australiers willen (net als iedere andere westerling) hun gedrag niet veranderen.
Labor is nu al 2x de afgelopen maanden zwaar afgestraft tijdens verkiezingen in Northern territory en Kevin Rudd zal zich nu wel gedeisd houden.

Kangaroes eten lost het probleem niet op. Beter zou zijn als de bevolking de helft minder vlees zou eten want ze zijn nu al (bijna) vetter dan de Amerikanen. En fietsen natuurlijk.

  • Vorige discussie