Quote du Jour | Een zeer pijnlijk dossier…

SargQdJ09“Whatever the German secret service did in the 1950s should not embarrass anyone today. The only thing that should be an embarrassment today is that they are trying to hide that information.” (Uki Goñi, Argentijns journalist, gespecialiseerd in gevluchte nazi-kopstukken)

De West-Duitse geheime dienst BND blijkt al in de jaren vijftig op de hoogte te zijn geweest van het verblijf van Adolf Eichmann in Argentinië. Het ruim drieduizend pagina’s tellende dossier Eichmann, met daarin de informatie over Eichmanns verblijfplaats, bleef echter een goed bewaard geheim. De reden? Volgens de BND om ‘informanten te beschermen’ en ‘de relatie met buitenlandse geheime diensten niet te schaden’. Ofwel: een flinke donkerbruine doofpot! De Duitse linkse parlementariër Jan Korte eist nu volledige openheid van zaken over het dossier en een onderzoek naar het (extreem-)rechtse verleden van de BND.

  1. 1

    Alsof iemand daar nog aan twijfelde. Wel jammer dat iemand van die Linke er nu mee aan de haal gaat. Zowel in Dld als in NL hebben de meeste ex-communisten nooit verantwoording afgelegd over hun steun aan het communisme (Stalin/Mao) dat nog meer doden op zijn geweten heeft dan Hitler en co.

    Gelukkig greep de Mossad in. De joden laten niet met zich sollen…