Quote du Jour | Een Blok

Quote du Jour“Ik hoop dat de Nederlandse bevolking als één blok achter onze militairen en hun thuisfront blijft staan en de militairen steunt in hun moeilijke werk”. (Telegraaf)

Generaal Van Uhm sprak gisteren op een persconferentie naar aanleiding van het sneuvelen van de 21ste Nederlandse militair in Afghanistan. Inmiddels stromen de honderden reacties op condeléanceregister voor de omgekomen sergeant al binnen. Dat blok dat staat er heus wel. Maar wie een blok achter zich heeft staan, staat met de rug tegen de muur? Steun aan de mensen die zijn uitgezonden om hun leven te riskeren is logisch, maar het zou niet het debat over de zin van de missie in de weg moeten staan.

 1. 1

  Helemaal juist. Van Uhm hoeft zich natuurlijk geen zorgen te maken of we wel compassie hebben met de arme kerels die in Uruzgan zitten. Hij kan zich beter afvragen hoe zinnig de missie is waar zijn politieke bazen zijn troepen heen sturen.

 2. 4

  Waf oegh snuf kuch @ijsbrand ! Dat was beslist geen fraude. Wel, stuk voor stuk, en ik hecht eraan om dit nog eens precies vast te stellen, nauwkeurige stemcorrecties in de naam van de geterroriseerde Afghaanse mensen die vanwege de doodsbedreigingen door de Taliban hun echte stem niet konden laten gelden.

  /ossie off

 3. 5

  “Steun aan de mensen die zijn uitgezonden om hun leven te riskeren is logisch, maar het zou niet het debat over de zin van de missie in de weg moeten staan.”

  Precies: kritiek op de uitzending afdoen als kritiek op de militairen. Daar trappen we niet meer in. Van Uhm doet het wel netjes hier, trouwens. Van Middelkoop bedient zich wel vaak van Bushiaanse tactics.