Quote du Jour – Drowning Street

Quote du Jour“The support that you have been provided with is to be discontinued … You should note that there is no right to appeal against this decision … You must now leave the United Kingdom.” (Guardian)

Dit kregen 11 duizend Zimbabwaanse asielzoekers in Groot-Brittannië onlangs van de Home Office immigratiedienst te horen. Terwijl de Britse overheid op internationaal niveau scherpe kritiek uit op het dictatoriale regime van Mugabe stuurt ze zelf duizenden vluchtelingen terug naar Zimbabwe? Aangezien het regime in Harare Groot-Brittannië ongeveer ziet als het land van de duivel zullen deze teruggestuurde asielzoekers bij terugkomst reëel gevaar lopen. Hoe is het mogelijk dat de Britse overheid zo met twee tongen praat? Je zou bijna denken dat Rita Verdonk in Londen er wat bij schnabbelt voor haar partijkas?

 1. 1

  Die beslissing om Zimbabwanen terug te sturen lijkt inderdaad nergens op. Ik heb wel een kritische kanttekening bij de laatste zin. Voegt dit iets toe aan de discussie? Net zoals ik het idioot vind dat populistisch Nederland de PvdA overal de schuld van geeft, lijkt me dat mevrouw Verdonk hier ook weinig mee van doen heeft.

 2. 4

  Met de moed der wanhoop: enig historisch besef? Verdonk was ooit minister van Vreemdelingenzaken en Integratie: kampioene uitzettingsgedrevenheid, argumenten en medemenselijkheid konden haar niet deren: regels zijn regels. Dat u wellicht persoonlijk Verdonk steunt neemt nog niet weg dat een Hollandse parallel in een Brits verhaal op een Hollands weblog niet ongepast is?

 3. 6

  Carlos, wat is er mis met het uitzetten van tot -tig keer uitgeprocedeerde gelukzoekers en handophouders? Een beleid dat nota bene door de PvdA is opgesteld.

  Die 11.000 kunnen ook naar de buurlanden. Maar noord Europa is beter want daar is het geld en onderdak immers GRATIS.

 4. 7

  @heidekonijn
  Dus? Vanwaar deze conclusie.

  En de koppeling van dit verhaal met Verdonk is niet meer dan terecht. Zij heeft zich net zo onbeschoft gedragen als het voornemen van de Britse regering.

  @Lord Wanhoop
  En de laatste zin heeft gaat niet over schnabbelen. Het gaat over het misselijkmakend handelen van mevrouw Verdonk als minister. En al men dan toch een ongefundamenteerde mening wil spuien over de PvdA, doe het dan tenminste op het goede moment. Lijkt mij niet teveel gevraagd.

 5. 8

  Lord Wanhoop, in zo’n buurland: Zuid-Afrika vond vorige maand een pogrom plaats op Zimbabwaanse vluchtelingen waarbij meerdere doden vielen. Ik maak uit uw opmerking over het “gratis zijn” van opvang op dat u geen benul heeft van hoe het is om huis en haard te ontvluchten, klopt dat?

 6. 11

  Ik snap de koppeling wel (ik vind ook dat Verdonk soms inhumanitaire beslissingen heeft genomen), maar dat neemt niet weg dat het in mijn ogen de discussie afleidt van de kern van het bericht. Mag best op een weblog, zou alleen niet mijn keuze zijn.

 7. 12

  Nou gewoon, de algemeen bekende feiten. Moeten we die nou keer op keer herhalen? Iedereen die dat ontkent is blind voor de werkelijkheid. Linkse kerkers hebben daar wel vaker last van. En iedereen weet ook dat deze dhimmi’s de afgelopen 60 jaar aan de macht zijn geweest, waardoor het islamprobleem kon ontstaan. Ongebreidelde migratie gecombineerd met gezinshereniging en maar doorfokken zullen ervoor zorgen dat Nederlanders over niet al te lange tijd in de minderheid zullen zijn, waarna de sharia in Nederland zal worden ingevoerd.

  Maar dit alles is zo logisch, dat hoeven we niet te onderbouwen, want de feiten in dit relaas zijn inmiddels allemaal bekend.

 8. 13

  @ Spuyt 12

  De grootste bedreiging van Nederland zoals we dat eens kenden, is de groei van het aantal mensen met hetzelfde gebrekkige intellect als u.

 9. 15

  @13:
  Ah, het altijd indrukwekkende “jij bent stom”-argument! Om je argument nog meer kracht bij te zetten zou je een Godwin kunnen overwegen: “Jij bent stom en een nazi”.