Quote du Jour | Die Bob toch

SargQdJ09 “Eenderde van de mensen die belooft niet te drinken omdat zij de ‘Bob’ zijn, besluit halverwege de avond toch een drankje te nemen. Onder mannen tussen de 35 en 55 jaar drinkt zelfs 40 procent alcohol ondanks een eerdere belofte.”
(Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Nu.nl)

Wat december ook moge betekenen voor de mensen, het is vooral een zuipmaand, waar je een Bob nodig hebt waar je van op aan kunt. En dat valt dus behoorlijk tegen. Uit het onderzoek blijkt dat het vaak fout gaat als er één drankje is gedronken – ah, eentje maar. Het nieuwsbericht vermeldt een cijfer voor mannen, en niet voor vrouwen. Ik heb zo’n vermoeden dat dit cijfer voor vrouwen toch lager ligt, jaja.

  1. 2

    Als ik moet rijden, drink ik altijd twee glazen (wijn of bier). Niet meer, maar ook niet minder. Ik beloof dus nooit dat ik niet zal drinken.

    Wel zo veilig: voor je het weet behoor je onbedoeld tot de risicogroep die ‘halverwege de avond toch besluit een drankje te nemen’.

  2. 6

    Ok Karin, let me refrase that: verreweg de meeste vrouwen zouden uberhaupt geen auto moeten besturen, of ze nu gedronken hebben of niet.

    Maar is er op Geenstijl ook een topic gaande hierover?