Quote du Jour – Deltaplan Schiphol en nog wat

Quote du Jour Ojee, als hier nu maar geld voor is. Eerst de achterstands wijken opknappen want dat heeft volgens dit kabinet top prioriteit. Overigens is initiatief van Schiphol perfect. Het bedrijfsleven weet nog in ieder geval iets van Nederland te maken. (Rutger, Alkmaar)

Telegraaf reaguurder Rutger reageert op een plan van de luchtvaartsector om van Schiphol de modernste en schoonste luchthaven ter wereld maken met o.a. een soort ‘autowasstraat’, waarin passagiers ongemerkt alle veiligheidscontroles passeren. Vier grote pyramides opgesteld in het landschap rond Schiphol moeten het geluid van vliegtuigen absorberen. Rutger is net als al die andere 16 miljoen deskundigen vast een groot voorstander van stelling 7 in de eindronde van WijZijnDeBaas verbetervoorstellen: bied de burger de mogelijkheid op het belastingformulier aan te geven waar hij meer geld aan zou willen uitgeven. Misschien moet, als het voorstel wordt gekozen, het nog verder uitgewerkt worden met een mogelijkheid om aan te geven waar je vooral géén geld aan zou willen uitgeven? Want het kan altijd nóg democratischer! Geen geld naar arme (vieze, lelijke, chagerijnige) mensen en méér geld naar fonkelende vliegtuigen! Feel Good Democracy was nog nooit zo dichtbij!

 1. 3

  Ja altijd leuk, lekker de Telegraaf-lezer in de zeik zetten… Maar misschien is het wel een goed idee van Schiphol. En als het dat is, heeft het dat in ieder geval voor op de prachtwijken van Vogelaar.

 2. 4

  Oh het lijkt mij ook een prima plan dat van een schoon Schiphol, maar het afzeiken van de Telegraaf lezert dat doen we er gewoon bij, gratis tussen de bedrijven door.

  Let wel: wij lezen (ook) de Telegraaf, gewoon om in de gaten te houden wat er speelt onder het volk. Vroeger las ik de Telegraaf twee keer per jaar: een keer bij de kapper en een keer op vakantie als er echt geen normale nederlandse krant in de franse kiosk te vinden was. Dat lezen van de Telegraaf was dan vooral ter vermaak, man man wat konden we altijd lachen voor de tent met croissantje en een Telegraaf. Nu, in het post-Fortuyn tijdperk, lees ik de Telegraaf vaker (online) als een gewaarschuwd man. Want ja, ik zat er behoorlijk naast toen hij aantrad als voorzitter van Leefbaar Nederland en voorspelde: “Nederland gaat nooit massaal stemmen op een elitaire kale nicht”. Dat dus nooit meer en daarom moet de Telegraaf en vergelijkbare (riool)kanalen in de gaten gehouden worden. Uit democratisch oogpunt.

 3. 6

  Mescaline, hier bedacht ik vier jaar geleden de term “sociaal-maatschappelijke niches” voor. Dat kwam mij vervolgens te staan op verwensingen als “stalinitische NSB-er die denkt volgens een marxistische klassentheorie”.

  U begrijpt dat ik daarna alleen nog maar heb volhard in het gebruik van deze prachtige term “sociaal-maatschappelijke niches”.

 4. 7

  @Carlos: eens per jaar naar de kapper? Da’s heel bescheiden.

  Toegegeven is de Telegraaf nou niet het schoolvoorbeeld van een kwaliteitskrant, maar dat heeft soms meer te maken met lay-out, kwaliteit van drukinkt, chocolade-koppen en toon, dan met de kwaliteit van de berichtgeving.

  Overigens was de T bepaald geen aanhanger van Fortuyn.

 5. 8

  Wel weer provocerend hoor Carlos!

  Een dergelijk verhaaltje hang ik zelf altijd op als het gaat om de domme volkskrantlezer..

  semi-on topic: ik denk niet dat de problemen in de “krachtwijken”opgelost gaan worden door de huizen daar een likje verf te geven. De plannen van Vogelaar lijken me dan ook vrij kansloos

 6. 9

  “Overigens was de T bepaald geen aanhanger van Fortuyn”

  Daar brengt een interessant punt op Sir Humphrey. Misschien was de Volkskrant wel de grootste fan van Fortuyn. Ik had deze krant daarvoor al opgegeven, maar destijds tijdens Opkomst van Fortuyn had ze voor mij helemaal afgedaan. Het NRC hield tenminste de rug recht en het hoofd koel.

  Maar ik ben een vergevingsgezind mens, en kan zowel de Telegraaf en de Volkskrant hun rol die ze in de Donkere Dagen van onze Vaderlandse Geschiedenis hebben gespeeld vergeven. Ik zie bij beide kranten soms ook positieve signalen. Er is hoop, ook voor de kapper.

 7. 10

  wat was er trouwens mis met Fortuyn? die man is wel gekozen ( heel democratisch dus) als de grootste nederlander alller tijden! ;-)

 8. 11

  Je zou Fortuyn kunnen zien als een anti-establishment revolutionair. Geheel in lijn met zijn eigen opstelling in de jaren zeventig, en de absolute tegenpool van alles wat in het politieke midden zit.

  V.w.b. de Donkere Dagen: it takes two to tango, Carlos. Fortuyn als fenomeen was niet zo succesvol geweest onder andere omstandigheden.

 9. 12

  Ik blijf erbij dat Fortuyn zijn eigen omstandigheden gedeeltelijk zelf creeërde: de mythe van de Paarse Puinhopen.
  Maar hij heeft inderdaad wel de wind in de rug gehad van de 911 aanslagen en de daarop volgende onzekerheid.

 10. 13

  Ook zijn Puinhopen van 8 jaar Paars sloeg aan bij een groot publiek, en niet alleen omdat P.F. dat zo hard liep te roepen. Er was wel degelijk een voedingsbodem voor wat hij riep, en met name de manier waarop hij het riep. M.i.

  9/11 heeft hem daarbij een aardig zetje gegeven, maar ook weer omdat zijn aanpak enorm verschilde met die van ‘de rest’.

 11. 14

  Huh? Hoe komen jullie nou ineens van Rutger’s fanmail over Schiphol op de kwaliteiten van de Telegraaf?
  Gelukkig draaien jullie al een beetje bij met dat 9/11. Dat was toch ook iets met vliegtuigen?

 12. 16

  @13: Ik denk dat de LPF bij zijn leven een stuk minder zetels had gehad… een last minute shift naar veiligheid, ipv de massale “afstraffing” van de “morele moordenaars” van Fortuyn…

  Nee, echt heilig ben je pas als je dood bent…

 13. 17

  —- Redactie: Uit spamfilter gehaald —-

  Qua piramides : in het Brusselse Paleis van Justitie hebben ze ooit iemand overheidsgeld betaald om iets aan de slechte akoestiek van een of andere zaal te doen … door middel van iets met aardstralen enzo (klikmelink) … O kwie kwoinia !