Quote du Jour | De Participatiewet

, Serie:

QUOTE - Het sociaal minimum in Nederland moet linksom of rechtsom omhoog. En het systeem van uitkeringen, toeslagen en aanvullende regelingen waarin mensen met lage inkomens nogal eens verdwalen, is hard aan een drastische vereenvoudiging toe. Dat vindt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Goh. Voor de lezer van deze site zal het geen totale verrassing zijn, zullen we maar zeggen. Ook niet voor mensen die zelf hebben geleefd van de bijstand, of mensen kennen die dat hebben gedaan, of mensen die in algemene zin de actualiteiten volgen. Want:

De laatste jaren komen er met regelmaat voorbeelden aan het licht van mensen die vermorzeld worden tussen de raderen van de uitkeringsbureaucratie. Zo gaat er bijvoorbeeld veel mis op het moment dat mensen naast een uitkering gaan werken.

Eens kijken of (en wat) deze en komende regering hier mee gaan doen. Er lijkt enige hoop te zijn.

Reacties (3)

#1 Co Stuifbergen

De hoop zou dus zijn dat de kostendelersnorm niet meer gelden gaat voor kinderen tot 27 jaar. Terwijl het om te beginnen natuurlijk niet liberaal is dat een uitkering afhangt van het inkomen van familieleden.

Maar goed, hoop doet leven.

  • Volgende discussie
#2 Poligraf Poligrafovich Sharikov

Er is geen hoop. Gemeenten kunnen klagen wat ze willen en nee, het is niet goedkoper om mensen compleet de vernieling in te straffen als ze hun baan verliezen. Maar daar gaat het niet om. Het gaat er om dat de Nederlandse kiezer het als een fundamenteel onrecht ervaart dat er sociale zekerheid is. Het spook van Gekke Henkie is het grote schrikbeeld voor het gros van de bevolking. Zo lang de armoedzaaiers niet op straat liggen te creperen zal dit niet veranderen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 beugwant

De bedelaar is wel in opmars: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210506_96341720
De vraag is alleen of het buiten de boot gevallen Nederlanders zijn of oostblokbendes.

  • Vorige discussie