Quote du Jour | Coalitieakkoord

Ik hoor die geluiden ook. We roepen die als partijen een beetje over onszelf af doordat we in de campagne nog maar weinig inhoudelijke thema’s aan de orde hebben gesteld. Vragen over onze identiteit lijken op dit moment wel het enige thema. Wie zijn we en waar gaan we naartoe? Ik vind het best, maar we sluiten straks natuurlijk geen coalitieakkoord over onze nationale gevoelens. En trouwens, het is helemaal niet best, want voor 15 maart wil ik ook nog wel wat concrete onderwerpen bij de kop pakken. Bijvoorbeeld onderwijs of lastenverlaging, of de voltooidlevenwet.

Alexander Pechtold in antwoord op een vraag van het Reformatorische Dagblad, waarin hem werd voorgehouden dat veel mensen het onderscheid tussen VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks niet meer zien.

 1. 1

  Is het nu echt zo dat mensen het onderscheid tussen die partijen niet meer zien ? Ik lees dat wel steeds in de media, maar ik heb nogal wat moeite om het te geloven. Is het niet eerder het zoveelste media-smoesje om iets te verklaren dat ze eigenlijk niet begrijpen ?

 2. 2

  Alle vijf hebben ze ermee ingestemd om de fopmunt Euro ten koste van alles in stand te willen houden. Dus ja, ik snap wel dat mensen het onderscheid niet meer zien.

 3. 5

  @2: Nu wil ik best geloven dat PVV-erts nu niet meteen tot de allerslimste mensen van Nederland behoren. Echter, zo dom als jij ze afschildert zijn ze niet, volgens mij.

 4. 6

  @4: kortzichtig? Dat zijn bovengenoemde partijen die net als de rest van de Europese regeringen de hete aardappel telkens maar vooruitschuiven. Ondertussen hopend dat de continue Griekse/Euro crisis de kiezers niet te veel wakker maakt. Intussen leeft de Europese economie nog wat op omdat Draghi zijn boekje ver te buiten gaat door al dat geld bijdrukken.

 5. 7

  @6: Best wel kortzichtig ja, als je zo gefixeerd bent op een munt. Ondertussen zijn er genoeg andere problemen en uitdagingen, waar misschien wat urgenter iets mee gedaan moet worden en waar bovenstaande partijen duidelijk uiteenlopend over denken.

 6. 8

  Ik zie nog steeds voldoende verschillen en wel zoveel, dat wat mij betreft de VVD in ieder geval geen deel hoeft uit te maken van een komend kabinet. Prettige bijvangst is dat we daarmee ook verschoond blijven van Bokito’s op Veiligheid en Justitie.