Quote du Jour | Breekpunten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09‘Breekpunten, daar kun je niet mee werken in coalitieland.”

Jack de Vries geeft aan dat de hypotheekrenteaftrek voor het CDA geen breekpunt meer is. Goed gezien van het CDA dat breekpunten niet langer werken in het huidige versplinterende politieke landschap, maar ook een erkenning dat het CDA niet langer in de positie is om haar standpunten -als gegarandeerd grootste partij – aan de coalitiegenoten op te leggen.

Een verstandige erkenning van de eigen verzwakte positie.

Reacties (3)

#1 prometeus

Djeez, man. Balkenende II en IV zijn ten onder gegaan aan halsstarrigheid van het CDA – omdat Balkie niet primus inter pares, maar gewoon primus wilde zijn. En dan nu ineens beweren dat je geen breekpunten in een coalitieland moet hebben. Goed dat je daar ook na 8jaar achter komt, Jack.

Ook bizar hoe iedereen op rechts zo dolgraag de strijd met Cohen aan wil gaan. Rutte begon al op dag één te roepen dat Cohen geen verstand heeft van de economie, Wilders haalt in zijn programma-speech snoeihard en persoonlijk naar hem uit (en alleen naar hem) en nu doet het CDA boehoe dat Cohen niet wil duelleren. Er straalt bijna een soort puberachtige uitlokking van uit. I hope they get a good spanking.

  • Volgende discussie
#2 G. de Vader

Dat we het nog eens mee gaan maken dat spindoctor Jack SF de Vries serieus genomen wordt.
Dat ze die aartsleugenaar weer van stal halen is al veelzeggend.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 AntonB

De hypotheekrenteaftrek hoeft ook geen breekpunt te zijn als deze belastingverhoging maar gecompenseerd wordt. Verder heeft het CDA gelijk, ele partij moet compromissen sluiten als ze in een regering wil deelnemen, anders krijg je SP/PVV achtige taferelen. Vraag maar aan de voormalig partijleider van de PvdA die was kampioen bijdraaien.

  • Vorige discussie