1. 5

  Nou en…Godwin. Tis precies wat Kasparov in wintergasten uiteenzette: “all signs direct into a change in the political regime from authoritarianism to totalitarianism”. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.

  Trek je je eigen Mario van der Wubbe uit de kast…

 2. 8

  Blijft de vraag of het voor de gewone man in de straat niet beter was onder communistisch bewind ? Ook verre van benijdenswaardig, maar zonder de (democratische) chaos, dito verkiezingen en andere flauwe kul. Zoals de (zwarte) uitverkoop van uranium, etc …

 3. 9

  @8: Laat Tzombo je comment niet lezen…

  Probleem is dat Putin wel de farce overeind houdt, inclusief verkiezingen (waarbij je elke keer wel verplicht op een bepaalde partij moet stemmen, dus dat is extra stress om het goede hokje in te vullen), chaos, corruptie (die wordt alleen maar beter van ondemocratie) en allerlei misstanden.

 4. 10

  Overigens ook net zo goed als er allerlei smoezen verzonnen worden om de illusie van de rechtsstaat daar overind te houden (zie dit “brandgevaar”, maar ook protestdemonstraties verboden omdat er tegelijk ineens een optocht is oid). Op papier is Rusland vrijwel net zo democratisch en rechtstatelijk als nederland. Het is alleen de uitvoering die net iets anders is.

 5. 11

  Allebei komen ze (oorspronkelijk) uit de spionage wereld. Maar het dient gezegd dat Bush senior het toch altijd wat beter wist te verdoezelen dan Poetin … Die man lijkt wel virtueel.