Quote du Jour | Bouw aan het subsidie-infuus

QUOTE - SargQdJ09

Wil je doorstroming op de woningmarkt? Dan moet je weer minstens 50 miljoen euro in die pot storten. Zo’n dertienduizend jonge huishoudens konden hierdoor toch een woning kopen. Dat draagt uiteindelijk ook weer bij aan de werkgelegenheid

Aldus Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland.
Net als banken vindt de bouwsector dat ze voor het overleven subsidie nodig hebben. BTW op arbeid in bouw zit op 6% (regeling verlengd) en schenkingen tot een ton zijn nog tot eind dit jaar heffingsvrij. Gewoon indirecte subsidie, alleen mag het niet zo heten.
En waarom wel keihard de culturele sector snoeien en niet de bouw, die meegeholpen heeft aan de huizenprijszeepbel?

 1. 1

  Omdat de bouw beter lobbyt dan de cultuur gecombineerd met het gegeven dat een groot deel van het electoraat in de bouw werkt en cultuur iets is voor grachtengordel GroenLinks?

 2. 3

  Bouw lekker verder, het gros van mijn generatie heeft er gewoon weg de centen niet voor. Ook niet voor over, aangezien je tegenwoordig blij mag zijn als je ergens langer dan 2 jaar werkt.

 3. 5

  Vergeet ook niet dat bouwondernemingen en masse gebruik hebben gemaakt van deeltijd-WW. Mede daardoor is een goed gespekte oorlogskas, opgebracht door alle werknemers, in rap tempo er doorheen gejaagd.

 4. 6

  @5: su, na deeltijd-WW komt toch deeltijd-bijstand? (m.a.w. de bouwvakkers werken nog steeds in deeltijd, zonder uitkering, of nu weer voltijd).

  Het lijkt mij pas een probleem als met de deeltijd gefraudeerd wordt.
  D.w.z. dat mensen op een dat 8 uur werken terwijl ze voor maar 6 uur betaald worden o.i.d.

 5. 8

  Overigens vorm ik enige verbazing dat gemeentes nooit worden aangekeken op de grondprijzen. Allicht dat deze eerst goed getaxeerd moeten worden voordat we over subsidies gaan praten.