Quote du Jour | Bigot

SargQdJ09“That was a disaster…should never have put me with that woman… ridiculous…bigoted woman.”
Gordon Brown zegt eindelijk de waarheid!”
“Gordon Brown noemt een kat een kat, en een kwezel een kwezel”, “Zeldzame eerlijkheid in Britse politiek!” “Nooitgeziene rechttoe rechtaan uitspraak door eerste minister”, “Een droom wordt werkelijkheid: politici blijken mensen”, “Waren ze allemaal maar zo”, “Hier kunnen wij nog een lesje van leren!”, “Komaan Jongens, Allemaal Open En Bloot!”

 1. 2

  Blunder? Ach het zet de boel wel lekker duidelijk neer. De transcriptie van het gesprek is wel verhelderend: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/the-exchange-she-was-just-a-sort-of-bigoted-woman-1957274.html

  Die vrouw heeft vrij relevante vragen en Brown doet ze nogal flauw af met wat campagne-mantra’s. Ik vermoed dat de PM niet zo gecharmeerd was van haar vraag over de flocking eastern europeans. Leiders houden niet zo van mensen die ‘zeuren’.

 2. 3

  Ja man: ‘Ik betaal te veel belasting’ en daarna ‘Waar blijft mijn gratis geld en dat voor mijn kleinkinderen?’ en ‘Waar komt die tsunami van Oost-Europeanen toch vandaan’ Scheet van een mens.

 3. 5

  Fantastisch mens. Eerst klagen dat ze belasting moet betalen over het nabestaandenpensioen van haar man, en dan beginnen te zeuren dat de britse staatsschuld zo hoog is.

 4. 7

  @4: Het blijft natuurlijk een kwestie van perceptie maar waarom zou ze haar PM daar niet vragen over mogen stellen nu ze hem toch tegen het lijf loopt? Brown komt niet verder dan wat gestamel als: “A million people have come from Europe but a million British people have gone into Europe. You do know that there’s a lot of British people staying in Europe as well”. En probeert dan snel van onderwerp te veranderen.

  Ja bedankt Gordon, da’s een puik antwoord. NOT! Maar dan wel in de auto die vrouw afserveren. Hij had beter een scherp antwoord paraat kunnen hebben toen ze hem die vraag stelde.

  @5: Hoeveel keer denk je dat er belasting betaald is over zo’n lullig nabestaandenpensioentje? Onzinnig rondpompen van geld is het. Een eindeloze cirkel van verdienen-belasten-betalen-belasten-uitkeren-belasten…

 5. 8

  Die zeldzame eerlijkheid in de politiek is wel echt dom. Het is niet dat Brown eerlijk tegen de vrouw zegt wat hij van haar vindt. Nee dat doet hij achteraf tegen zijn vrienden, als hij denkt dat verder niemand meeluistert.

  Overigens werd hij in andere media terecht neergesabeld en trekt hij zijn keutels weer keihard in.

 6. 11

  De Britse socialisten, hebben net zoals hier de aansluiting met het volk verloren, Door dit soort arrogante houdingen lopen kiezers over naar PVV achtige partijen. Als er een brede onvrede heerst, over wat voor onderwerp dan ook, moet je daar als politicus een passend antwoord op hebben en niet doen alsof je kiezers debiel zijn.

 7. 12

  “Gordon Brown noemt een kat een kat, en een kwezel een kwezel”

  Het Nederlandse “bigot” betekent “kwezelachtig”, het Engelse “bigot” kan, zeker in deze context, beter worden vertaald met “racistisch”.

 8. 14

  @11: Labour bevat allang geen socialisten meer. Blair heeft zo ongeveer hun laatste socialistische gedachtengoed vervangen voor neo-thatcherism. Voor socialisten moet je bij de SWP zijn.

 9. 15

  Mijn oma, moge zij rusten in vrede, kreeg er op latere leeftijd ook last van. Afgeven op de “paki’s” die de banen zouden inpikken van britse arbeiders. De werkelijkheid was dat de pakistanen lange dagen werkten en nooit een vrije dag namen om nog enigsinds een lokale winkel te runnen waar de bevolking hun munchies konden stillen als ze weer eens teveel geblowd hadden. Big ups for the corner shop!

 10. 16

  het enige echt opzettelijk gemene is uiteraard het Sky-lek. (was toch en Skymicrofoontje?)
  Doe je dat, deontologisch?
  Neen.
  Stel dat je alles wat microfoontjes per ongeluk opnemen gaat uitzenden. En dan nog in volle kiescampagne.

 11. 20

  #14 is terechte nuancering: Brown verzuchtte “amai wat een racisties mens”, en zulke dingen verzuchten véle politici in the privacy of their own …

  @16 ja, maar it’s the way of the world … dus sorry, Gordon, maar je bent zelf dwaas geweest, elke moderne mediatraining zegt “zwijgen tot de micro verwijderd is”. Er zijn onderhand al gevallen genoeg.

 12. 21

  De Britse socialisten, hebben net zoals hier de aansluiting met het volk verloren

  Anton lult weer eens wat. Was het net PVV/LPF-plebs wat altijd riep ‘dat alles maar gezegd zou moeten kunnen worden, zonder dat de politiek correcte meerderheid er z’n plasje over doet’? Die op de bres stond voor de vrijheid van meningsuiting?

  Zegt zo’n vent eens een keer wat in ‘m opkomt, is het weer niet goed.

 13. 23

  Er is hier nog iets anders aan de hand.

  Gordon Brown gaat zogenaamd ‘naar de mensen toe’. Maar uit zijn commentaar blijkt dat de ‘gewone burgers’ die hij te spreken krijgt, zorgvuldig geselecteerd zijn om hem zo goed mogelijk voor de dag te laten komen.

  GB: That was a disaster… should never have put me with that woman. Whose idea was that?

  Aide: I don’t know, I didn’t see her.

  GB: Sue [Nye]’s, I think. Just ridiculous.

  Sue Nye is een naaste campagnemedewerker van Brown.

  In werkelijkheid kwam die vrouw gewoon langslopen, zag dat de weg was afgezet, vernam dat Gordon Brown op campagnebezoek was, en besloot ‘m een paar pittige vragen voor te leggen.

  En daar heeft Brown dus overduidelijk geen zin in, lastige vragen van het volk beantwoorden over zijn beleid. Ja, sorry, maar dan val je als prime-minister dus gewoon door de mand.

  Een ordinaire machtspoliticus, dat is het. Die David Cameron net zo goed, natuurlijk

 14. 25

  @18: Nee, gewoon elke commercieel (en elke commercieel ingestelde publieke zender, zoals tegenwoordig de meeste ook) die zo’n goudmijntje te pakken krijgt zal het uitbuiten. Politieke schandalen = geld.

 15. 26

  @gronk; Het (expres) verwarren van grof, onwenselijk en illegaal, is een handig instrument als het gaat om discussies over de vrijheid van meningsuiting, en de pogingen daarbinnen om je opponent zwart te schilderen. Hou het zuiver.

 16. 27

  Wat hebben we nu geleerd?
  De PM kan het niet iedereen naar de zin maken. Wie wel?
  De PM is ook maar een mens en verzucht zich wel eens. Wie doe dat niet?
  Sky vond dit wel een erg smakelijk hapje. Verwonderlijk?