Quote du Jour – Bierviltjesbegroting

Politiek moet kort en bondig, dat heeft het Geldersche ‘Groep Hop‘ een dag voor de verkiezingen heel goed begrepen. En over een stukje financiële onderbouwing naar de kiezer toe moet je dus ook niet al te moeilijk doen. Politieke kopstukken, lees u even mee met de begroting van de nu al legendarische ‘Groep Hop’?

Quote du Jour“De financiële onderbouwing van ons programma op minder dan een A4-tje: U neemt twee bierviltjes. Het eerste bierviltje staat voor de onafhankelijke producerende personen en bedrijven in Nederland. Het tweede bierviltje staat voor de gesubsidieerde hulpverlening. Door van het eerste bierviltje kleine stukjes af te breken en deze stukjes bovenop het bierviltje dat staat voor gesubsidieerde hulpverlening te leggen laten we zien dat in Nederland de onafhankelijke producerende personen en bedrijven worden opgevreten door de gesubsidieerde hulpverlening waardoor de problemen in Nederland bijna niet meer zijn op te lossen.

Ok, vragen? Geen vragen?

 1. 4

  De belastingen naar beneden en gecentraliseerd, maar wel gratis openbaar vervoer.

  Weg met bureaucratie en ambtenaren, maar wel kleine gemeentes met ieder hun eigen ambtenaren-apparaat, terwijl de landelijke ambtenarij alle hogere niveaus mag gaan coveren.

  Iedereen moet een eigen woning krijgen, maar de boeren en de natuur mogen geen meter prijsgeven.

  Leuke tegenstellingen. Tenslotte de vraag waar de werkgelegenheid bljft, als er zoveel mogelijk ambtenaren afgeschaft dienen te worden, er geen industrieterreinen bij mogen komen en bestaande terreinen afgebroken moeten worden. Moeten we allemaal boer worden?

  En dan een financiele onderbuwing met geen enkel cijfer voor nogal wat radicale veranderingen. Lijkt me dat je toch op zijn minst een poging doet om door te rekenen of al je plannen te betalen zijn. Het idee is dat alles blijkbaar “gratis op internet” kan, maar internet schrijft zichzelf niet.

 2. 7

  Op 22 februari 2007 is door Groep Hop in de gemeente Apeldoorn voor de tweede keer geplakt omdat op alle verkiezingsborden in Apeldoorn onze posters waren verwijderd! In drie gevallen hingen onze posters op een andere plaats dan waar wij ze geplakt hadden.

  LOOOL!!

 3. 8

  Groep Hop is tegen trajectcontroles en ook wil geen geld steken in trajectcontroles maar trajectcontroles overal afschaffen.

  Ik begrijp eruit dat ze tegen 50/80/100/120 snelheidscontroles zijn. Dus je mag overal zo snel rijden als je zelf wilt ? En ook voor recht en regelhandhaving zijn ? Tokkiedenken.

 4. 9

  @crachàt #1: was dat in België niet altijd al zo? Ik ben er weleens geweest, en vond toen dat alle Belgenmoppen die ik kende daar werden verteld met Ollanders in de hoofdrol.

  en @#7: dat was laatst op Radio 1. Die lui van groep Hop hadden het gewaagd om hun poster op de linksbovenpositie te plakken, daar waar normaal lijst 1 (CDA) plakt. Die vonden dat weer een kwestie van gewoonterecht en hebben hun eigen posters daar geplakt. Was een heuse veldslag.

  En verder klinkt groep Hop (hoe verzin je het, Hop en een bierviltesbegroting, kan het toepasselijker) als een verongelijkt kind dat ooit een keer een foutje heeft gemaakt bij het ondernemen en daar vervolgens de regering de schuld van geeft.

 5. 12

  Beste mensen,

  Wat leuk dat ook u de website van “de nu al legendarische Groep Hop” heeft gevonden

  Groep Hop was de enigste politieke groepering die mee doet met de provinciale verkiezingen in Nederland met een financiele onderbouwing onder hun programma.

  De financiele onderbouwing van ons programma klopt ook. Ik nodig alle andere politieke partijen uit dit beter dan ons te doen.

  Veel leesplezier bij het doornemen van de websites van Groep Hop en op ons stemmen natuurlijk 7 maart 2007

  Met vriendelijke groet,

  Jan Hop
  Lijsttrekker Groep Hop

 6. 13

  Sargasso, ook voor al uw nachtelijke debatten met lijsttrekkers voor de provinciale staten!
  Btw helaas niet mijn partij, maar uw andere website (www.burojeugdzorg.nl) vind ik zeer sympathiek. De emancipatie in Nederland is nog lang niet afgerond.

  Succes vandaag!