Quote du Jour | Bangbang

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du Jour‘De F-16’s werden opgeroepen door de Britten die te allen prijze wilden vermijden dat de bermbom op scherp zou worden gesteld. Ze vreesden dat de bom van op een afstand zou kunnen worden geactiveerd en ze vonden het een te groot risico om er ontmijners op af te sturen’

En voilà: het land wat zei nooit meer oorlog, het land wat het slagveld van Europa is geweest de laatste 400 jaar, het land wat als zowat enige een welgemeend nuts! zei tegen Bush jr. die liters Westers bloed voor gallons Iraakse olie wou inwisselen: ook dàt land heeft z’n onschuld verloren. Voor het eerst hebben we vanuit de pilotenfauteuil echte levende mensejes mogen wegblazen. We kennen alvast één hysterische minister van landsverdediging die met stijve plasser keer op keer naar het filmpje-vanuit-de-cockpit zal zitten kijken.

Reacties (8)

#1 prometeus

“het land wat het slagveld van Europa is geweest de laatste 400 jaar, het land wat als zowat enige een welgemeend nuts! zei tegen Bush jr. die liters Westers bloed voor gallons Iraakse olie wou inwisselen: ook dàt land heeft z’n onschuld verloren.”

Welk land bedoel je? Duitsland? Frankrijk? ;-)

 • Volgende discussie
#2 Crachàt

Het leven is een raadsel!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 GoedeMorgenDezeMorgen

Waren dit echt de 1e doden van Belgie in den vreemde door hun leger na WOII? Maw heeft Belgie nu pas zijn onschuld verloren? Kongo ging toch pas in 1960 zelfstandig verder, dat zal ook wel niet geheel ‘soepel’ verlopen zijn?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 TRS

ja zeg, zomaar van die lieve kleine onschuldige talibannetjes, zomaar poef weg, nou ja zeg… vakantieman, kan dat allemaal zomaar?!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bismarck

@1: Frankrijk en Duitsland (en Oostenrijk en Spanje en Nederland en Engeland) hebben op eentje na al hun oorlogen (ook) uitgevochten op het gebied dat tegenwoordig België heet. Eigenlijk zelfs vaker in België dan op hun eigen territorium. Dat is best naar, als andere landen hun oorlogen in jouw tuin komen doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 S’z

Pieter De Crem is het levende Peter Principle, al van op de lagere school. Een verloochening van alle christelijke principes ook, pure ordinaire hubris op voeten, met nog wat krulletjes on top.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bismarck

@3: In Kongo is ook geschoten, maar daar waren de levens van Belgische burgers direct in gevaar. In Afghanistan zijn de Belgen alleen om konvooien te beschermen. Aan het artikel is af te lezen dat het discutabel is dat de Belgen zich ter plekke hielden aan de rol die ze mochten spelen.
Even voor de duidelijkheid: Die is officieel gelijk aan die van de Nederlanders, maar in Nederland wordt al lang geaccepteerd dat Nederlandse militairen zich in de praktijk veel agressiever gedragen dan het mandaat aangeeft, vandaar dat de gemiddelde Nederlandse reaguurder zijn schouders zal ophalen, terwijl dit in België wel stof kan doen opwaaien.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 prometeus

@5 check de smiley. Het ironieteken zit nog niet op mn toetsenbord.

Maar los daarvan: onze (Nederlandse) regering heeft dan wel een enorme klodder boter op zijn hoofd als het om normen en rechten gaat. Binnenskamers een groot normen en waarden offensief voeren, maar naar buiten toe dubieuze oorlogen in duiken en bv ook Israel niet aan willen spreken op haar houden jegens haar eigen inwoners en buren.

Maar is Belgie dan wel zo moreel superieur? Als dit de eerste bom is die ze (raak) gooien sinds WOII of de Congo, dan hebben ze misschien wat slagen gemist, zoals bv de Balkan. Bovendien herbergen ze wel het NAVO-hoofdkwartier.

 • Vorige discussie