Quote du Jour: Angst en Beven

Quote du Jour ‘Ze [de politici] zullen de krant met angst en beven moeten opslaan’.

Hans Wiegel komt terug als politiek commentator bij de in oprichting zijnde ‘gratis kwaliteitskrant’. De onderhandelingen met Sargasso zijn helaas stukgelopen op de inhoud van de bedrijfskantine, Wiegel wilde meer rood vlees bij de lunch dan de veganistische kantinejuffrouw bereid was te serveren. Helaas, we lagen elkaar verder uitstekend.

De naamloze kwaliteitskrant in oprichting heeft hiermee in ieder geval een aansprekende naam vastgelegd die belooft ‘opgewekte artikelen’ te gaan schrijven. Me dunkt dat dat toch meer lezers moet trekken dan pak ‘m beet, de zurige oprispingen van Pamela Hemelrijk.

 1. 1

  Klets! Recht in mijn gezicht! Pamela Hemelrijk. Die had ik verdrongen sinds ik weer op de fiets naar mijn werk ga ipv de trein. Komt hard aan. Het wordt een kille, gure vrijdag.

 2. 3

  Wie is er bang voor De Phoenix (Poehniks?) ?
  Laat maar zeuren die man en geef ‘m een sigaar.

  30 jaar geleden was hij wat, daarna is hij gaan graaien in vezekeringen. Moeten we daar naar gaan luisteren?

  Ze [de politici] zullen de krant met angst en beven moeten opslaan. Dan moeten we ze wegstemmen. Angstige politici is het laatste wat je kunt gebruiken. There’s Nothing to Fear but Fear Itself.

 3. 5

  Ik geloof niet dat ik ooit een zelfstandige tekst van Wiegel ben tegengekomen. Ik ken hem alleen maar van reacties op vragen en opmerkingen van anderen.

 4. 6

  Daar zit wat in. Ik geef Rottenberg dan wel na (positief) dat hij nu en dan aan de schokbetonnen meningen probeert te sjorren. Dat zie je bij Wiegel (blasé ? paspop voor de massa’s?) niet gauw. Of zit het verschil erin dat de VVD’ers zulke aardige mensen zijn… Dat is dan ook wel wat waard.