Quote du Jour – Allochtoonbeeld

Quote du JourAllochtoon ondernemer Navid Otaredian ziet Nederland als wat het is: een handelsland. ‘Ik durf mijn zakelijke contacten in het Midden-Oosten en Afrika niet te vertellen dat bij aankomst in Nederland zij direct door het bedrijfsleven verwelkomd worden en dat alle deuren voor hen openstaan. En dat ze vervolgens door politici tot allochtoon gedoopt worden.’.
Wordt het niet eens tijd dat Nederland weer gewoon hard gaat werken?

 1. 1

  Inderdaad, hard gaat werken aan imago. Misschien dat CRM voor politici een oplossing is voor het in contact blijven met de wensen van verschillende belanghebbenden. Van oudsher heeft Nederland een imago als handelsnatie. Volgens mij wordt die door het politiek handelen, althans datgene wat in de media veel aandacht krijgt, te grabbel gelegd.

 2. 2

  Nederland is volgens mij te afhankelijk van internationale handel om geluiden als dit volledig te negeren. We kunnen ons natuurlijk druk maken om 150 burka’s, maar misschien is het verstandiger om ons druk te maken om hoe we het handelsklimaat en kennisniveau kunnen verbeteren door ook niet-nederlanders mogelijkheden te geven een bijdrage te leveren. Als open innovatie de toekomst heeft, waarom dan niet ook een open maatschappij.

 3. 3

  Als brave Belgische leerlingen keken wij altijd met enig ontzag naar dat rare hardwerkende volkje boven de grens. Slecht eten en maar ingenieuren. Was daar allemaal zo proper en Mens Erger Je Niet, en veel, heel veel uitvindingen. Phillipsch -is niet elke Nederlander trots meer op hun cassete en cd enzoverder?
  Waar is dat eigenlijk naartoe?

 4. 5

  We moeten af van dat rare beeld dat Nederlanders van zichzelf vaak hebben: dat we de beste zijn. Dat idee leeft volgens mij heel sterk op allerlei niveaus in de samenleving. ‘Ons soort mensen’ is daarvan natuurlijk een hele typerende uitdrukking. Nederland lijkt egalitair maar is in veel gevallen nog een ouderwetse standenmaatschappij. Verschrikkelijk.

 5. 6

  ‘Wordt het niet eens tijd dat Nederland weer gewoon hard gaat werken?’

  Wat een mooie ironische zin op dit socialistische bolwerk! Natuurlijk moeten Nederlanders niet lullen maar poetsen en moeten we gewoon weer lekker gaan handelen en trots op ons land zijn. Het vreemde is alleen wel dat op deze site élk stukje handelsgeest altijd de kop wordt ingedrukt omdat dat weer van de vvd komt, of dat het kapitalistisch is en dus slecht voor de mensen bij de voedselbank.

  Mensen, Marx is dood en van al zijn teksten is weinig waar gebleken. Dus had maar niet op Marijnissen, Halsema of Bos gestemd als je economische groei wilde. Reken maar niet dat er harder wordt gewerkt met een linkse regering.

 6. 7

  De zoveelste reden om politici af te schaffen. Ze kosten ons niet alleen geld doordat ze in hun royaal gesubsidieerde melkertbaantjes blijven hangen, maar ze kosten ons ook geld doordat ze buitenlandse handel afremmen (zowel door legislatie als door het slechte imago dat ze ons bezorgen).

 7. 10

  Nederlanders zijn ook de beste. We zijn zelfs zo goed dat we daar niet voor uitkomen. Nederlanders zijn er trots op dat ze geen trots tentoonspreiden en vaderlandsliefde niet openlijk uiten. Dat zouden meer landen moeten doen, dan kan je pas echt zien wie eigenlijk de beste is: Nederland!

 8. 13

  @Kapitalistje:

  In het licht van de quote denk ik dat Bos, Marijnissen en Halsema een betere beleid voorstaan om deze problematiek aan te pakken dan Rutte in de schaduw van Verdonk en Wilders.

 9. 15

  @ Kapitalistje,

  Sinds wanneer heeft de VVD kapitalistische bedoelingen? Ik betrap ze meer op een pervers soort socialisme, dan op kapitalisme.

 10. 16

  Nederland werkt al gewoon hard. Het zijn de steuntrekkende Wildverdonksstemmers echter die hier de politieke lijnen uitstippelen.

 11. 19

  Het is altijd weer een zucht van verlichting als een allochtoon nota bene zijn neus tegen het venster drukt en ons erop attent maakt dat Wij Noeste Nijvere Arbeiders gewoon onze koppen moeten houden en de handen uit de mouwen graag……

 12. 20

  Tja, das een kapitalistje voor je; geen argumenten aanvoeren maar als vanouds boeroepen tegen ‘links’ Ik zou bijna de neiging hebben je te stereotyperen als een ‘rechtse onderbuiksrakker’

 13. 21

  De grenzen moeten op slot! Er is niks te doen in Nederland. Straks zuigt het van alles aan :P

  Nee met de visie van Verdonk en dit kabinet zetten ze Nederland wel op de kaart. In Nederland moet je niet zijn als buitenlander.