Quote du Jour | Aan het werk

SargQdJ09
Je krijgt alleen nog geld als je iets doet.

Het nieuwe geluid van de PvdA bij monde van de Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer. Wat nou uitkering? Werken zal je, anders krijg je geen centjes.
We zijn wel benieuwd hoe hij al die banen gaat creëren. Hoewel er in Rotterdam natuurlijk genoeg tijd gevuld kan worden met het elkaar in de gaten houden.

 1. 2

  Man, man ik word zo flauw van al die ‘stoere taal’.
  Zorg eerst dat er genoeg banen zijn (en dat zal helaas nooit het geval zijn).

  Dat wetende, zorg er dan liever voor dat je een goed functionerend sociale zekerheid hebt.

 2. 4

  Er zijn nog best veel banen in Nederland waar mensen zich te goed voor voelen. Zeker mensen onder de 35 kunnen altijd werken, als ze maar willen. (Met uitzondering van arbeidsongeschikten en alleenstaande moeders)

 3. 5

  Godverdomme man – moet er niet een eiland voor de kust worden opgespoten in de vorm van een tulp ofzoiets ? Moeten de dijken niet verhoogd ivm de stijgende zeespiegel ? Waar zijn de mensen met visie die dit soort tijden gebruiken om landen de volgende eeuw in te katapulteren ?!

 4. 8

  het is deze simpele blaat die mensen het idee geeft dat alles simpel op te lossen is. kortzichtige politici die snel willen scoren voor domme burgers die nergens meer verantwoordelijk voor willen zijn. weer een stap dichter naar de heilstaat… zucht.

 5. 9

  Al die simpele bestuurders moeten ze verplichten hun eigen woorden waar te maken. Wachtgeld? Dat ga je maar verdienen. Anders krijg je van die Marco Pastors’en die stoer roepen dat uitkeringen niet nodig zijn omdat je best werk kunt vinden als je dat wilt, die vervolgens twee jaar op hun wachtgeld gaan teren. Stoere taal is mooi, maar veel te vrijblijvend…

 6. 11

  Je moet mensen raken waar het pijn doet.
  ( zie : slurptax, co2 tax, km heffing, energie tax, enz enz)
  in dit geval dus:
  -hoogte uitkeringen aanpassen.
  Als co2 tax, slurp tax, km heffing en energie tax werken , dan moet dit ook wel werken.

 7. 13

  Zeer spoedig zal de PvdA ook voorstellen om de houders van dubbele paspoorten het Nederlanderschap te ontnemen bij crimineel gedrag.

 8. 14

  Uit het artikel in de Volkskrant:

  Zo werken 25 generaalpardonners in een Rotterdamse Albert Heijn-vestiging. Daar pakken ze gratis de boodschappen in van de AH-klanten. ‘Het gaat vaak om simpel werk dat nu niet gebeurt, omdat het niet rendabel is. Maar waarvan mensen wel zeggen dat het fijn is als het gedaan wordt. Verdien je te weinig met zo’n baan, dan vullen wij het aan.’

  Simpel dus, straks is er in Rotterdam geen werkeloosheid meer, net zoals er in de Sovjet-Unie geen werkeloosheid was. Dat men daarvoor onrendabele banen moest creeeren of desnoods verzinnen doet niet ter zake.

  Op zich natuurlijk goed dat een uitkeringsgenieter, indien mogelijk, werkt voor zijn inkomen, maar daardoor wordt het niet minder een uitkering, en daardoor is er niet minder werkeloosheid.