Quote du Jour | 900 vluchtelingen

Quote du Jour

,,Ondanks dat het voorstel niet helemaal tegemoet komt aan onze primaire voorkeuren zijn we trots dat we in Ede de moed hebben om de opvang van 900 vluchtelingen mogelijk te maken.”

Kijk, zo kan het ook. De gemeente Ede stemde gisteravond in met de opvang van 900 vluchtelingen en was daar bij monde van Dirjanne van Drongelen (ChristenUnie) trots op. Voor wie eens een ander beeld van een inspraakavond wil krijgen dan ‘daar moet een piemel in’ zette Ede een uitgebreid verslag online.

  1. 5

    Als je het uitgebreide verslag leest en daarna het besluit van B&W ernaast legt, kun je exact zien wat het effect is van dergelijke inspraakavonden… NIETS!
    Goed beargumenteerde bezwaren hebben nul invloed op de besluitvorming, welke blijkbaar al voor de inspraakavonden in steen is gebeiteld. Exact dat is voor tegenstanders de reden om naar andere middelen te grijpen.
    Wanneer je niet begrijpt, dat een besluit in zo’n kwestie alleen vanuit de samenleving kan worden genomen – in tegenstelling tot het gemeentebestuur met hoogdravende maar onrealisitische humanitaire missies – dan ben je dus zo’n linkse gutmensch, waarover vaak te lezen valt.