Quote du Jour | Euroman

SargQdJ09“U hebt het charisma van een dweil en het uitzicht van een bankbediende” ‘Euro’-‘parlements’lid Nigel Farage tegen onze president. Zo gaat het wanneer je gefrustreerde provinciaaltjes die ooit de wereldzeeën bevoeren laat doen. Uiteraard heeft de man niets persoonlijks tegen Van Rompuy. Wat later komt er al heel wat inhoudelijkers naar boven: “U bent de sluipmoordenaar van de Europese democratie en de nationale staten.” Nu nog de eer aan zichzelf houden, want als Europa dan toch zo slecht is, waarom ga je dan niet ergens anders wonen, Nigel? [Bron: De Standaard]

 1. 1

  Dear Mr. Nigel Farage,
  I’ve never ever heard of you -period. Who are you? You look like a pedophile assmucher feeding on placenta. Wherever you sleep is colder than the moon. Anyway. You can act Mr.Popular all you want, basically you’re a spineless f*ck who is completely powned by the yankees, as is your government. Why not leave the EU? Thank you.

 2. 6

  Wij zeggen wat u denkt. Ranzig partijtje in België is daar eens mee begonnen.
  Maar ja, dan ga je ervan uit, zoals onze Nigel, onze knuffelhater, dat je in zijn geval 60 miljoen Britten hun gedachten kan lezen.
  Iets waar hij nogal zeker van is, getuige zijn speechke.

  Wellicht is het weer zo eentje die we in netkousen en een sinaasappel in z’n mond in een razig keldertje kunnen buitendragen binnen enkele jaren.

  Achter z’n ‘motieven’ moet je verder niet veel zoeken:
  “wiki: ‘In May 2009, The Guardian reported that Farage had said in a speech to the Foreign Press Association that over ten years as a member of the European Parliament he received and spent nearly £2 million of taxpayers’ money in expenses and allowances, on top of his £64,000 a year salary.[8]
  The former Europe Minister, Denis MacShane, said that this showed that Farage was “happy to line his pockets with gold”

 3. 7

  “want als Europa dan toch zo slecht is, waarom ga je dan niet ergens anders wonen, Nigel?”

  Do not feed the trolls, ik weet het, maar toch:

  Nou, omdat ‘Europa’ in deze vraag op misleidende wijze in twee betekenissen gebruikt wordt: als continent en als instituut. De meneer woonde al op het continent en is in die hoedanigheid prima gerechtigd om tegen het instituut te wezen.

 4. 10

  Kun je in een instituut wonen ? Verdwijnt het continent Europa als het instituut Europa opeens verdwijnt ? Wat een rare gedachtengang, Crachat. En ik heb die zin niet bedacht, maar jij.

  For the record: ik ben niet tegen Europa, continent of instituut. Maar ik kan me ’s mans emoties best voorstellen. Zouden meer mensen moeten doen: je de beweegredenen van je politieke opponenten proberen voor te stellen. Het helpt.

 5. 11

  Rustig ademen, KJ. Als iedereen Europese Unie moet zeggen ipv Europa, dan kunnen we bezig blijven. Dan bestaat Rusland, China of Amerika ook niet meer.

  De enige beweegreden van deze gek is geld pakken. Van Europa, zoals het een waar nestbevuiler betaamt.
  Meer politici zouden dat moeten: zeggen, wat ze denken.

 6. 12

  @Crachat; ik zie nergens info staan over hoeveel geld deze man dan wel of niet pakt. Maar afgezien daarvan; ik vind het een goede zaak dat euro-sceptici zich ook laten vertegenwoordigen in het euro-parlement. Er is tenslotte een limiet aan wat je met protesteren kunt bereiken. Wat betreft jouw vergelijking met Amerika en wat dies meer zij – dat gaat mij er toch een tikje te veel van uit dat ‘Europa’ (het instituut) als superstaat inmiddels onomkeerbaar gevestigd is. Net zoals ‘Amerika’ zowel een geografisch begrensd stuk land is, als een instituut.

  Ik ben bang dat we daar nog niet zijn, noch dat iedereen het erover eens is, dat we daar ooit moeten komen. Als ‘Amerika’ (het instituut) valt, dan is er een staatsgreep gaande. Als ‘Europa’ (het instituut) valt, dan houden we een groep, op zichzelf capabele, landen over. De vergelijking gaat dus, wat mij betreft, niet op. De wens is hier een beetje de vader van de gedachte, lijkt het wel.

 7. 13

  @12: “De wens is hier een beetje de vader van de gedachte”

  Geert Wilders heeft ook die EU=Europa wens dan? Indachtig zijn uitspraken tijdens de EP-verkiezingscampagne.

 8. 14

  De vergelijking is weer gemaakt om het extra groot te laten lijken. Zijn salaris is vermeld per jaar, en zijn uitgaven zijn over een periode van 10 (!) jaar bij elkaar opgeteld. Alleen maar om het erg uit te vergroten. En daarnaast, als je het artikel erbij pakt, was het een grove schatting van de man zelf, niet een hard cijfer.

  Het is dus £64k per jaar aan salaris en £200k per jaar aan allowences en expenses. Nog steeds een best scheve verhouding, maar ik kan er niet dieper op inkijken. Wat kost bijvoorbeeld de verhuizing tussen Brussel en Strassburg? En wat kosten andere leiders van partijen, die een flinke campagne voeren?

 9. 19

  Ik kan me de opmerking van de man wel voorstellen. De EU heeft zich helaas ontwikkeld tot een moloch en democratisch gezien een gedrocht. En hoe vaak de burger ook klaagt, in Brussel schijnt men niet te snappen dat er kritiek is.

 10. 21

  @11. Beetje flauw misschien maar toch..

  United States of Europe = USE

  In USE zijn 500 miljoen mensen.

  Iedereen in USE dient belasting te betalen.

  Het democratisch gehalte in USE is echter niet bijster hoog.

  Daardoor worden de Euros in USE niet altijd gelijk verdeeld.

 11. 23

  Kijk, allemaal leuk en aardig dat over die Nigel heenplassen en het is ook heus wel een onbehouwen lomperik. Maar stiekem heeft ie wel een puntje.

  Die Van Rompuy is natuurlijk gewoon een krachteloos figuur die ondemocratisch daar zit. Ja, ondemocratisch, want een indirecte parlementaire democratie heeft zo z’n grenzen. Dat de regeringslijders in de EU die man uitkiezen vind ik niet democratisch, ook al heb ik dan in Nederland m’ n stem uitgebracht op een politiek figuur / partij.

  En het ondemocratische gehalte van de EU, daar maakt die Nigel zich zo druk over en dat is terecht. Hij brengt het alleen wat beroerd.

 12. 26

  @Bismarck: Dat is niet helemaal waar. In Nederland weet je dat 1 van de partijleiders premier wordt en in Europa wordt het pas naderhand bekend wie het is. En in dit geval dus een compleet onbekende voor 90% van Europa

 13. 29

  @24
  Hij is president, géén voorzitter.Dat is Barroso.
  Nigel Farrage is het schoolvoorbeeld van een rotjochie, opgegroeid in een engels jongensinternaat, door zijn omgeving overtuigd van eigen superioriteit, en behept met alle abberaties die in de Engelse “betere”standen zo vaak voorkomen.

  Wanneer hij uit Europa wil, lijkt me dat uitstekend.
  Tenslotte is Engeland er nooit volledig “in”geweest, ze doen niet meer met de Euro, immers??

 14. 31

  @28: Weet ik, ze hoeven hun voorman niet te kiezen, maar je kunt nu al wel met 90% zekerheid 5 mensen aanwijzen waaruit de premier komt. En denk ook aan enkele jaren geleden, waarin Bos “gedwongen” werd om een kandidaat bekend te maken en toen met Cohen kwam.