Liefde en relaties op het web: de quiz

Liefde op het webforum

Ze zag hem in een droom zonder baard. Het zou een begin van een roman kunnen zijn(soit, een hele slechte), maar het is een serieus dilemma dat op het Al Yaqeen forum uit de doeken wordt gedaan. Met meer dan 9000 lezers een populair onderwerp blijkbaar onder islamitische jongeren die met elkaar willen kletsen over liefde en relaties.

Ik wist niet dat webforums nog bestaan – ik dacht dat die allang door sociale media verdrongen waren. Maar sommigen zijn nog springlevend. En ze bieden een amusant inkijkje in de ziel van een de betreffende subgroep. Ik snurk en we slapen apart, tja dat tekent de bezoeker van het Ouders Online-forum. Zelfbevrediging wel of niet? Dat lijkt niet echt iets dat je op Scholieren.com vindt, maar eerder op Refoweb.

Ik heb eens gegrasduind in een aantal webfora, in de categorie Liefde en Relatie en besloten er eens een quizje van te maken. Kunt u de juiste impressie koppelen aan het juiste forum? Doe mee. De winnaar krijgt een gratis abonnement voor het leven op het exclusieve Sargassoforum.

 1. 3

  Erg leerzaam en tegelijk entertainment van de bovenste plank dat Al Yakeem forum. Bijvoorbeeld het oordeel van de schriftgeleerden over orale sex:

  Vraag:

  Is het voor de echtgenoten toegestaan om de mond te gebruiken bij het spelen met elkaars intieme delen (orale seks)?

  Antwoord:

  Mijn reactie op dergelijke vragen is als volgt: Dit behoort tot de daden van sommige dieren, zoals honden. We hebben algemene principes en de Boodschapper (vrede zij met hem) heeft het ons verboden om te lijken op dieren in andere zaken, laat staan waar wij het hier over hebben (orale seks). Zo heeft hij (vrede zij met hem) het verboden om de knieën vóór de handen op de grond te plaatsen wanneer men overgaat tot de Soedjoed (prosternatie), zoals de kameel dit doet. En het rondkijken in het gebed, zoals een vos en zo ook het pikken tijden de Roekoec(buiging) en Soedjoed, zoals een kraai dat doet.

  En aangezien het bekend is dat de Profeet (vrede zij met hem) het ons heeft verboden om te lijken op de ongelovigen, kan hieruit begrepen worden dat het verboden is. Ook gelet op het bovengenoemde verbod, omdat deze daad waar de dieren bekend om staan behoort tot hun ranzige aard. Dus moet een moslim, met betrekking tot orale seks, zich ver afhouden in het vertonen van gelijkenissen met de dieren.

  Sheikh Naasir ud-Dien al-Albaanie
  (Fataawa al-Moehimmah, blz. 709)

 2. 4

  6 van de 7 goed! …

  (vermoedelijk had ik de eerste fout, ik dacht namelijk dat de hartjesvorm bij het forum hoorde)

  Ik ben erg knap is wat ik wil zeggen.

 3. 5

  @3: Dat is tenminste goed religieus. Vaak zie je dat mensen bij antwoorden op zulke vragen er de wetenschap gaan bijhalen, zoals bijvoorbeeld laatst ergens bij een vraag over de lighouding (dat moest blijkbaar op de rechterzij, waarbij oa. gezondheidsredenen werden aangevoerd). Een echte gelovige moet daar wars van zijn en doen wat hij gelooft dat zijn god(en) wil(len), ongeacht wat de wetenschap zegt.

 4. 8

  In het verschil tussen Libelle en Margriet ben ik niet zo thuis, dus voor 5 van de 7 teken ik.

  En webforums bestaan zeker nog. Ik weet niet of ze onder de definitie van sociale media vallen (waarom niet?), maar ze spelen een veel grotere rol dan je zou vermoeden als je naar de media luistert, waarin het alleen over facebook en twitter gaat.

 5. 11

  Prachtige quiz, 5 van de 7 goed. Ik val door de mand bij het onderscheid Viva, Margriet en Libelle. En daar ben ik best trots op.

  Overigens valt me bij het Refoweb op dat God (vrede zij met hem) geen prominente plaats inneemt. Wellicht omdat hij (vrede zij met hem) zo vanzelfsprekend is dat je in relatiediscussies het niet meer over hem (vrede zij met hem) hoeft te hebben?

 6. 12

  @9: Wolven, geiten, apen, hyena’s, vleermuizen en schapen doen aan orale sex volgens Wikipedia. 8% van de mannelijke schapen blijkt bovendien homosexueel te zijn.