1. 4

  “De PVV laat in een reactie aan het AD weten dat Belien’s standpunten niet overeenkomen met die van de PVV op het gebied van homoseksualiteit.”

  O, maar die standpunten over abortus, euthanasie en de rest van de verlichting zijn wel Ok ?

 2. 6

  Een bedreiging die als een persoonlijke bedreiging wordt ervaren wint voor een individu geheel onevenredig aan zijn praktische zwakte aan theoretische kracht.

  Ik betwijfel ten zeerste of ik wel eens een moslim ben tegen gekomen die mij zelfs maar in principe met m’n hoofd naar beneden van een flat-gebouw wil werpen — maar velen besluiten toch dat de kans dat het wel zo is sowieso onacceptabel is.

  En verder… de cockring en broek-zonder-bil zijn ook verreweg het grootste onder homo’s. De PVV lijkt me qua smakelijkheid prima passen.

 3. 8

  En/of de geografische spreiding van het gaykrant web-publiek. In Amsterdam heb je ongetwijfeld wat meer kans om moslim-haatnicht te worden als in, zeg, Almelo.

 4. 10

  @ 8: Wat trouwens op zich een interessant gegeven zou zijn want tegengesteld aan de algemene angst-voor versus aanwezigheid-van paradox van het PVV electoraat. Toch denk ik niet dat het omgekeerd (ie, die algemene paradox volgend) zal zitten.

 5. 13

  @13: Klopt. Hoe vaak wij het al niet hebben gehad over de deportatie van “duizenden, mogelijk miljoenen” homosexuelen uit Europa. Om de dag Anton, om de dag.

 6. 14

  W.s. is niet bekend op welke politieke partij homofoben overwegend stemmen, of latente homo’s…

  Als dat nu ook eens in hun voordeel uitvalt? Zou b.v. zo’n PVV- landdag dan best een fleurig en speels karakter kunnen geven…tel uit je winst.

 7. 20

  Tsja, de islam (net als de meeste andere godsdiensten trouwens) is niet bepaald homo vriendelijk. Links heeft zich tegenwoordig zo gecommiteerd aan de islamitische medemens, dat ze bereid zijn homo’s en joden daar voor af te vallen. Als een groepje Noord Afrikanen een homo in elkaar slaan zal hij het wel uitgelokt hebben door een roze shirt aan te trekken. De gay parade is bij links inmiddels not done. als joden hun wijk uitgepest worden, ligt dat aan de Palestijnen, een groep die zelf ook niet schittert in vredenlievendheid. Enkelen zijn zo zelfs zo antisemitistisch geworden, dat ze voor dezelfde uitspraken rond ’45 een paar jaar kaalgeschoren in het gevang beland waren.

  Nu is er niets mis mee om de islamitische medemens te verdedigen, maar als je de rechten van anderen daar mee verloochend, moet je, je toch afvragen waar je mee bezig bent.

 8. 22

  @19 komen die van jou nooit buiten ? :P

  Maar eerlijk, dat zich een groep kwaaie homo’s zich achter de PVV schaart verbaast me niet echt.

  En dat die groep ontevredenen de PVV opeens ook aan de top brengt (net als bij hetero’s) ook niet.

 9. 27

  @26 Die worden dan zeker uit de wind gehouden door de rechtse sensatiepers ? Dezelfde pers die de Marokkanen in de wind zet ? Het zou zomaar kunnen.

 10. 32

  In Amerika heb je homosexuele radicale Republikeinen, en het fenomeen dat immigranten tegen immigratie zijn is ook niet nieuw, het zal wel hetzelfde zijn als vrouwen aan de top die zich om te emanciperen als mannen gaan gedragen, het kopieren van de macht is toch sterker dan het hervormen van de macht, en als blanke mannen zijn we misschien uiteindelijk dan toch echt gewoon slimmer en superieur.

 11. 36

  Homo’s liepen ook al in grote getale achter Verdonk aan, en volgens mij was Pim ook heel populair. We kunnen homoseksualiteit dus omschrijven als het onder alle omstandigheden maken van de verkeerde keuze.

 12. 37

  Waarom zou je de “representatie” mee tellen? Is het probleem nou het potenrammen zelf of het feit dat relatief veel Marokkaanse jongeren *in Amsterdam* schijnbaar homo’s haten? Het is maar waar de prioriteiten legt.

 13. 38

  Okee KJ, dus er worden getalsmatig veel meer homo’s in elkaar getrimt door blanke Hollandse jongens. Zou er dan niet eens wat meer aandacht moeten gaan naar die groep autochtone potenrammers? Hoe die het in hun bolle gelkoppen krijgen om ondanks het feit dat hun voorouders de Verlichting doormaakten en hun grootouders en ouders opgroeiden met Wim Sonneveld en Jos Brink en zijzelf met Paul de Leeuw hoe ze het in hun zogenaamd tolerante teringkoppen krijgen om homoseksuelen in elkaar te slaan?! Is het niet veel en veel laakbaarder dat iemand die beter had kunnen weten door onderwijs, opvoeding en cultuur zich desondanks verlaagt tot dergelijk barbarisme? Wordt het niet tijd voor opvoedingskampen voor dit blanke tuig?!

  Die obsessie met de islam houdt de samenleving af van de échte problemen: onbehouwen blanke mannen die frikandellen uit de bioindustrie eten, met hun dronken koppen kinderen doodrijden en/of homoseksuelen in elkaar rammen (gewoon omdat het kan) en daarna doodleuk PVV stemmen “omdat het zo’n rotzooi is in dit land…”

 14. 39

  @Carlos; Nee, het vereist allemaal onbevangen en doortastend politie-optreden.

  onbehouwen blanke mannen die frikandellen uit de bioindustrie eten, met hun dronken koppen kinderen doodrijden en/of homoseksuelen in elkaar rammen (gewoon omdat het kan) en daarna doodleuk PVV stemmen “omdat het zo’n rotzooi is in dit land…”

  Wie beschuldig jij hier van discriminatie ? Zou je dat wel doen ?

 15. 40

  onzin KJ, je duikt weg voor de problemen, durf te benoemen!
  ik ben die rechtse politieke correctheid helemaal zat, je moet in dit land kunnen zeggen dat blanke jongemannen het grootste deel van het homogeweld uitvoeren: de cijfers ondersteunen dit!

 16. 44

  @JSK; Ik denk niet het probleem van potenrammen op te lossen is door er een extra voorlichtings-offensief op scholen in Schotelcity tegen aan te gooien. Als er iets is wat de geschiedenis uitwijst, dan is het dat potenrammen heel persistent is, overal ter wereld. Het enige wat je kunt doen, is het onder de duim houden.

  En als het in Mokum-west persistenter is, dan komt dat omdat een achterlijke cultuur lang blijft hangen. Als je de verheffing wilt versnellen, helpt bij potenrammen IMHO maar 1 ding, en dat is de lange lat erover. In overdrachtelijke zin dan. Je kunt niet bezig blijven met het worteltje, tenslotte.

 17. 45

  @44: Uhm… niemand suggereert dat? Ik zeg alleen: als 90% procent van het homogeweld door autochtonen wordt uitgeoefend, dus 10% door allochtonen (volgens mij lagen de cijfers waar naar Carlos refereert in die richting), welk probleem pak je dan aan door alleen de homohaat onder allochtonen ter sprake te brengen?

  Eerder het “allochtonenprobleem” dan de homohaat, lijkt mij. Natuurlijk is 10% homogeweld door 7 a 8 procent niet-westerse allochtonen een oververtegenwoordiging (of: een “overrepresentatie”) aan hun kant, maar doet dat er werkelijk toe gezien de globale cijfers?

  Enigszins off-topic: het valt mij op dat voormalige linksstemmers van middenbare leeftijd de grootste moeite doen om kritiek op niet-blanken in een progressieve mal te gieten. Voor mij hoeft dat niet. We zijn allemaal op zn minst een beetje racistisch.

 18. 46

  @Carlos
  De focus op bv Marokkanen als het gaat om homo gerelateerd geweld is wel zeer terecht , zo blijkt uit recent onderzoek over homogeweld in A’dam.

  ” Allochtonen met een niet-Westerse afkomst maken 57% procent uit van het totaal aantal verdachten van fysieke geweldsincidenten tegen homoseksuelen. (..) Het aandeel verdachten van Marokkaanse afkomst bij geweldsincidenten (36%) is opvallend hoog ”

  Bron
  Als ze maar van me afblijven
  Een onderzoek naar antihomoseksueel geweld in Amsterdam
  Universiteit van Amsterdam

  Marokkanen alleen plegen al 36% (!) vd Incidenten met fysiek geweld tegen homo’s in A’dam (tab3.1 blz 43)http://www.cocamsterdam.nl/attachments/256_onderzoeksrapport-alszemaarvanmeafblijven.pdf Zet dat af tegen het veel lagere % aantal Marokkaan in de gehele populatie en de conclusie is overduidelijk.

  Zelfs in absolute aantallen overtreft de nw allochtoon inmiddels de autochtoon. Relatief wat de enige juiste methode is, is het verschil nog groter. Dus het percentage daders onder Marokkanen wat zich schuldig heeft gemaakt aan homogerelateerd geweld onder de gehele populatie Marokkanen is wel vele malen hoger dan bij bv autochtonen. Anders gezegd, zonder de procenten nwa in NL zou het homogeweld in A’dam meer dan halveren.
  Laat onverlet dat nog altijd 36% van de daders vd homogerelateerde incidenten fysiek geweld in A’dam een autochtoon is. (Autochtoon volgens de cbs def. waar derde generatie (inmiddels een flink deel vd A’damse jeugd) gewoon geteld wordt als autochtoon.

 19. 48

  antihomoseksueel geweld in Amsterdam.
  Alle incidenten – incidenten 
  fysiek geweld 
  Autochtoon‐Nederlands  38%  36% 
  Marokkaans  28%  36% 
  Surinaams  7%  4% 
  Turks  5%  6% 
  Overig niet‐Westers  15%  11% 
  Westers  7%  6% 

 20. 50

  @46
  “Zelfs in absolute aantallen overtreft de nw allochtoon inmiddels de autochtoon.”

  Dat klopt en niet alleen bij homogerelateerd geweld, ook in absolute aantallen jongeren (nw +/- 75K en de rest +/- 65k)..

  Conclusie is daarom ook dat Marokkanen het relatief veel doen (want maar één derde van de nw allochtonen) en de rest (?) van nw allochtonen juist weinig.

 21. 51

  @seven/46
  “(Autochtoon volgens de cbs def. waar derde generatie (inmiddels een flink deel vd A’damse jeugd) gewoon geteld wordt als autochtoon.”

  En je impliceert? Racist.

 22. 52

  Overigens groeien nw allochtone jongeren afhankelijk van de afkomst tussen 3 en 4 keer zo vaak in een minimumhuishouden op. Ik ben wel benieuwd wat de cijfers zijn als je dit verdisconteerd hebt. (Marokkanen zullen er ongetwijfeld nog bovenuit steken, maar hoe zit het met de Hollandse paupers?)

 23. 55

  @50 Onderzoek zelf spreekt over 51% nwa tot 24 jaar
  “51% van de Amsterdammers tot en met 24 jaar is
  allochtoon van niet-Westerse afkomst. ”
  Bevolking A’dam t/m 24 jaar
  Autochtoon.39% Marokkaans 16% Surinaams 12% Turks 8% Overig niet‐Westers 15%  Westers 10% 

 24. 57

  Bovendien gaat het om “verdachten”, niet om daders, er zijn allemaal redenen waarom dat niet hetzelfde is. Bovendien kan een daad gepleegd worden door een groepje hangjongeren (stel 10) of door een doorgedraaide gast (1), dan heb je meteen 10 keer meer daders uit een bepaalde bevolkingsgroep terwijl het nog steeds maar om één incident gaat.

 25. 59

  …………………………… Alle incidenten – Incidenten – Bevolking A’dam
  ………………………………………………fysiek geweld – t/m 24 jaar
  Autochtoon-Nederlands .. 38% ………….. 36% …………….. 39%
  Marokkaans …………….. 28% …………. 36% …………… 16%
  Surinaams ………………… 7% ………….. 4% …………… 12%
  Turks ……………………… 5% ………….. 6% …………….. 8%
  Overig niet-westers ……… 15% ……….. 11% …………… 15%
  Westers ……………………. 7% …………. 6% …………… 10%

 26. 60

  Dit zijn enkel Amsterdamse cijfers mevrouw 7 (sherry), daar lopen toevallig wat meer Marokkaanse Nederlanders rond.

  Maar ik raad het homo’s niet aan openlijk homoseksueel te zijn op zaterdagavond op het dorpsplein van Dokkum, Hardenberg of Venlo. De blanke gelkoppen slaan je tot puin poeier, gewoon omdat het kan.

  ..en wat ik al zeg het feit: dat autochtone jongens zich zo massaal(!) overgeven aan homogeweld is mijns inziens nog veel laakbaarder, het is een teken van zeer slechte integratie in onze vrijzinnige verlichte cultuur. Uitzetting naar de veenkolonieën zou een oplossing kunnen zijn, onee daar zitten ze al…

 27. 61

  @54 Lees nog eens wat beter er zijn op het moment van onderzoek 16% Marokkanen tm 24 jaar (zie UvA) en Marokkanen plegen 36% vd antihomoseksuele incidenten met
  fysiek geweld. (Inclusief ook de daders die ouder zijn dan 24 en het % Marokkanen daar kleiner is dan 16%.

 28. 63

  55% van de A’dam jongeren is niet-westers en daarvan 26% is Marokkaans :).

  @55
  Zonder te willen cijferneuken, maar dan heb ik toch gewoon gelijk. Ik heb natte vingerwerk gedaan op basis van O&S cijfers.

  @Brynnar
  Exactly my point. Seven, wat nu?

 29. 64

  @60 Antihomoseksueel geweld per locatie
  Uithoorn(vast bijgevoegd als stadsdeel voor een meer landelijke plaatst vergelijk, % vh totaal aantal incidenten 0%. (afgerond, bij verbaal geweld is het 1% de rest geheel afwezig – )
  Stadsdeel Centrum totaal totaal 41% fysiek geweld 43% verbaal 42%
  Vandaar dat al die gays massaal naar landelijke plaatsen verhuizen.

 30. 65

  http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/12987
  Wanneer je naar heel Nederland kijkt, zijn het vooral de autochtone jongeren die homo’s confronteren met beledigingen en geweld. Maar in Amsterdam zijn het vooral jongens van Marokkaanse komaf die dit doen. Vaak wordt religie als motief genoemd, maar dat blijkt geen rol te spelen. De meeste van deze jongens bleken namelijk de Koran niet goed te kennen en (bijna) nooit naar de moskee te gaan. De grootste afkeer van homoseksualiteit ligt in de opvatting en de emoties over mannelijkheid en seksualiteit, aldus het rapport. Het komt meestal tot geweld wanneer de daders denken dat homo’s ze leuk vinden.

  En even doorklikken levert het volgende op:
  http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/12931
  Het blijkt een vooroordeel dat potenrammers meestal allochtoon zijn. Volgens politiecijfers komt maar 14 procent van het anti-homogeweld van allochtonen, 86 procent gebeurt dus door autochtonen of door daders van wie de afkomst niet bekend is. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

 31. 69

  @66
  Mag ik alvast een voorschot nemen op de te verwachten gebruikelijke complottheorietjes, zoals die tegenwoordig tamelijk gebruikelijk zijn in PVV-kringen?

  /cynical mode on/
  Ongetwijfeld zijn de onderzoekers allemaal van PvdA-huize en zijn de cijfers gefalsificeerd. Dit alles om een gestage, doch opzettelijk door de PvdA geïnitieerde islamisering vorm te kunnen geven. En uiteraard om hun subsidies veilig te stellen.
  /cynical mode off/

  Of iets van gelijke strekking.

 32. 70

  Volgens mij worden de Grote Steden door homoseksuelen een beetje als vrijplaatsen gezien, traditionele achterlijkheid in de provincie neemt men waarschijnlijk voor lief, die vrijplaatsen worden nu onveilig gemaakt door de ‘doelgroep’ (letterlijk) van de PVV.

  Zo zou ik dat verklaren, maar dat doe ik (uiteraard) met natte vingers, moet ik bekennen.

 33. 71

  @67 Nieuwsbericht nav een politienotitie over 6 maanden waarbij autochtonen & ‘door daders van wie de afkomst niet bekend is.’ gewoon worden opgeteld en er feitelijk geen onderzoek is gedaan naar dadertypen vs een jarenlang dik wetenschappelijk UvA onderzoek ps http://dare.uva.nl/aup/en/record/301930 voor de hoofdstad, maar waar ook landelijke cijfers in te vinden zijn en waar dadersgroepen uitvoerig zijn onderzocht en type geweld (fysiek , verbaal) en schaamtecultuur zeker een rol blijkt te spelen.

  ps Die 14% (‘In 14% van de incidenten geeft het slachtoffer zelf aan dat de verdachte allochtoon is. In Amsterdam is dat aandeel groter’) betreft alleen aangifte waarbij het slachtoffer dit uitdrukkelijk in zijn aangifte heeft laten opnemen. De UvA heeft de afkomst van uiteindelijke verdachten wetenschappelijk gecheckt. Ik snap van de cijfers uit van A’dam dat een landelijk beeld niet hoeft overeen te komen, en dat deze gewenst zijn om de dubbele oververtegenwoordiging bij A’damse Marokkanren te nuanceren maar deze landelijke notitie heeft geen enkel cijfer over welke afkomst dan ook,(behoudens mdi quote (internet) waarbij het Marokkaanse sites worden genoemd) alleen of het slachtoffer allo expliciet zelf aangaf. Er staan bv geen cijfers over de diverse herkomstlanden in.

 34. 73

  Recentere cijfers geven zelfde beeld als @65. Geen verschil allo/autochtoon buiten Amsterdam. Wel een oververtegenwoordiging van Marocs in homogeweld in Amsterdam. Duiding wordt aan dat verschil niet gegeven.

  Aldus (link): “Hoger waren de Amsterdamse cijfers die eerder naar voren kwamen in onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Dat liet zien dat de verantwoordelijken voor dit soort geweld in de hoofdstad meestal jongeren zijn tot 25 jaar Ze zijn even vaak autochtoon-Nederlands als van Marokkaanse afkomst; elk 36 procent. Maar omdat blanke Nederlanders in die leeftijdscategorie 39 procent van het totaal uitmaken en Marokkanen 16 procent, is er in Amsterdam wel sprake van een oververtegenwoordiging van die laatste groep.”

  Wel aardige onenigheid in onderliggend rapport over de rol van religie in het geweld (hier na regisratie te downloaden): “De daders van Buijs beroepen zich niet op religie; dat deden de daders van Van der Meer nog wel, maar Van der Meer wijst er op dat de noties over natuur, natuurlijk en onnatuurlijk van autochtone en allochtone jongens, wel degelijk in een gedeeld religieus erfgoed te vinden zijn, waarin zowel binnen de christelijke kerken als binnen de islam is vastgelegd hoe er over homoseksualiteit gedacht wordt. Van der Meer beschouwt dit echter als een cultureel verschijnsel, niet als een religieus feit.”

 35. 74

  UvA (pdf Bron: http://dare.uva.nl/document/131511 151 p.)

  “We hebben geprobeerd een overzicht te krijgen van de etnische achtergrond van de verdachten in Amsterdam. Het komt zelden voor dat het slachtoffer zeker is van de etniciteit van de dader; dit zal in de meeste gevallen een inschatting zijn op basis van bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken of accent. We hebben voor dit onderdeel de zaken waarbij geen verdachten zijn aangehouden daarom buiten beschouwing gelaten, en alleen naar de etniciteit gekeken van de verdachten die daadwerkelijk geregistreerd staan”
  Meest opvallende Conclusie:
  …………………………… Alle incidenten – Incidenten – Bevolking A’dam
  ………………………………………………fysiek geweld – t/m 24 jaar
  Marokkaans …………….. 28% …………. 36% …………… 16%

  vs
  Politienotitie waar het woord Marokkaan maar ook Turk etc. niet eens voorkomt en er alleen gekenen is naar alle aangiftes van alle typen homofoob gedrag gezamelijk, dus geen uitsplitsing naar type geweld, verbaal, fysiek en aangezien het geen vraag was niet meer dan simpel geturft is hoe vaak een slachtoffer zelf expliciet in de aangifte heeft laten opnemen dat het een allochtoon was(14%) en twijfelgevallen en niet aangegeven op de hoop autochtoon en overige valt. Een kee raden waar sommige hier mee weglopen.

 36. 75

  @seven/71
  Feit van de zaak is dat niemand hier ontkent dat Marokkaasjes oververtegenwoordigd zijn. Niet alleen in dit soort criminaliteit. Ik vind het maar een magere reden om PVV te stemmen. Omdat je jezelf slachtoffer voelt, slachtoffer je maar een andere minderheid. Ik heb ook weleens klappen gehad van 6 mocro’s, maar om daarom nou PVV te gaan stemmen.

  Feit is ook dat jij alle nw allochtonen daardoor fijn over één scheert, terwijl Nederlanders bijvoorbeeld veel grotere potenrammers zijn dan Surinamers. Nota bene met een sociaal-economische voorsprong van jewelste. Daaraan koppel je dan nog wat insinuaties en innuendo en klaar is kees: verdachtmaken 1.01.

 37. 76

  @seven: We lopen inderdaad weg met het *LANDELIJKE* onderzoek. Duh. Hoe kan je dat na 20 posts nog niet snappen? Dat een landelijk onderzoek respresentatiever wordt geacht dan een Amsterdams onderzoek.

 38. 77

  @73 In het onderzoek van de UvA zijn Turken trouwens niet oververtegenwoordigd, dus dat plaatst sowieso al vraagtekens bij de rol van religie.

 39. 78

  JSK er is geen sprake van een landelijk onderzoek, hooguit een verslagje / letterlijk korte notitie waar geen enkele etniciteit in staat, waar dadergroepen niet serieus worden onderscheiden, (alleen als het niet door de aangever excpliciet wordt aangegeven wordt het als allo meegenomen, die 14 is dus altijd te laag)(zie 71 en 74) ergo juist die huidige landelijke cijfers zijn puur natte vingerwerk. Ik geef aan in 71 dat eenzelfde type onderzoek landelijk gewenst is.
  @Hal juist het landelijke onderzoek gooit alles op een hoop, UvA is specifieker. De noemer in deze is straatcultuur, Marokkanen ‘leven’ op straat, Turken en Surinamers meer binnen. Zie pag 71.

  ps Ondanks diverse f5jes bleef het laatste comment no. 74 seven | 10 November 2010 | 14:23
  Terwijl op de frontpage al meer een half uur zien valt via de column ‘laatste reacties’ dat Hal en JSK al 75 en 76 gepost hebben. Via mouseover zijn zelfs de eerste regels te lezen. Waarom komen ze hier zoveel later door? Hals post 75 zag ik pas hier drie kwartier na posten, ondanks eerdere f5jes (en cacheleging)

 40. 81

  (alleen als het niet door de aangever excpliciet wordt aangegeven wordt het als allo meegenomen, die 14 is dus altijd te laag)

  Waarom? Omdat Nederlanders te beschaafd zijn om “het beesje bij de naam te noemen”. Hou toch op. Daarnaast zijn “false positives weldegelijk mogelijk: bij een verkleedfeest niet zo lang geleden werd mijn als sheik verkleedde blanke vriend uitgemaakt voor “arabier”. Dus nee, die 14% is niet “altijd te laag”.

  Brrr… wat een racistische smeerlap ben je zero.

 41. 82

  UvA “Het komt zelden voor dat het slachtoffer zeker is van de etniciteit van de dader”
  Landelijke politienotitie > Niet zeker over exacte afkomst? Hup gooi allemaal bij die 86% en daarna maar spinnen alsof dat allemaal Nederlanders zijn .

  @81 Ga je weer dom schelden JSK als je weer eens door het ijs zakt?

  Zeg maar JSK hoeveel %Marokkanen, hoeveel %Nederlanders, die homo’s lastig vallen landelijk? Doe dan eens een nuttige uitspraak daarover? Dat kan niet eens. Zelfs het % allochtonen kan je niet bepalen aan de hand van die landelijke notitie, de cijfers staan er niet in want niet bijgehouden.
  De enige onderverdeling die is aangeven Slachtoffer noemde specifiek in aangifte iemand met nw allo etniciteit. 14% waarbij lang niet altijd bekend is of werd aangegeven of genoteerd.
  &
  Etniciteit niet aangegeven( waaronder ook allochtonen)+ Onbekend( waaronder ook allochtonen)+ NL + westers + overig ( waaronder ook allochtonen) 86%

  Volgens mij is zelfs iemand waarvan niet duidelijk was of het een Marokkaan of Turk of Afgaan was op de hoop van 86% autochtoon + onbekend + etc gegooit.
  Daarbij, hoe moet je na traumatisch geweld en bv zware hoofdwond* dader iemand met sjaal of overval van achteren als slachtoffer bepalen en exact de juiste etniciteit aangeven, volgens mij is de groep onbekend / niet aangegeven groot wat UvA bevestigd. UvA A’dam keek daarom gewoon puur bij gepakte daders in het GBA, overduidelijk betere cijfers.

 42. 85

  @82: Dom schelden? Volgens mij is wat jij doet – elke strohalm aangrijpen om allochtonen zwart te maken (no pun intended) – de definitie van racisme. Racisme is nog steeds not done hoor, verwacht daar geen applaus voor.

 43. 86

  @85 Oh, de UvA cijfers zijn racistisch, want hun cijfers zijn te gedetailleerd en bij Marokkanen te schokkend, zeg dat dan meteen..
  Tegelijk blijken Surinamers qua homogeweld heel braaf, veel braver dan Nederlanders, dus jammer JSK framing weer mislukt.
  Daarbij het verwijt is zo sleets, zo misbruikt dat het bij niemand ook maar 0 indruk meer maakt.
  Tegelijk proberen velen hier, ook jij de Nederlanders (liefst provincialen) zo zwart mogelijk te maken, dat is natuurlijk geen discriminatie, die zijn in de meerderheid. Oh wacht die vlieger gaat onder jonge mensen in A’dam al niet meer op.

 44. 87

  Uhm.. ik beschuldig de UvA niet van racisme ik beschuldig jou van racisme.

  Amsterdam – met wss de conservatiefste Marokkanen en de progressiefste blanken – representatief nemen voor Nederland, hoe kom je erbij? Zelfs jij bent niet zo dom, dus er moet wel iets anders achter zitten. Het “anders” lijkt mij racisme. Het is een geval waarin de Marokkaanse Nederlanders (een oxymoron in jouw woordenboek, vast) het slechts mogelijk uit de verf komen.

 45. 88

  @seven
  Aangezien Marokkanen driemaal zoveel met de politie in aanraking komen als autochtonen, edoch slechts tweemaal zoveel homogeweld plegen, zou men kunnen concluderen dat Marokkanen minder tegen homo’s hebben dan autochtonen. Eerlijk gezegd vind ik de cijfers dus helemaal niet schokkend.

  Verders, het is geloofwaardiger om niet met aannames te werken in discussie maar om je te beperken tot de feiten. Jouw techniek van discussiëren is gebaseerd op aannames die vrij consequent alleen in jouw belevingswereld logisch te noemen zijn. Die vaak tamelijk vergezochte aannames maken dat mensen, waaronder ikzelf je in deze discussie een racist noemen. Dat is geen schelden, maar hoe wij jouw gedrag beoordelen. Dat is misschien niet productief voor een vruchtbare discussie, maar tegelijktijd misschien iets om over na te denken.

 46. 89

  @88: Dat is misschien niet productief voor een vruchtbare discussie, maar tegelijktijd misschien iets om over na te denken.

  Nou ja, hij probeert redeneringen die leiden tot de conclusie “de arme blanke als slachtoffer van barbaarse zwarten” te normaliseren. Zodat op een gegeven moment niemand er meer van opkijkt. Een beetje zoals Wilders het begrip “islamisering” van rechts tot links ingeburgerd heeft gekregen.

 47. 90

  @JSK

  Project Implicit

  Here you will have the opportunity to assess your conscious and unconscious preferences for (..) political issues, ethnic groups

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/11/onderzoek_wijst_uit_dolf_janse.html
  Zie ook comment van mij @

  Your data suggest no difference in your automatic preferences for White people vs. Black people

  Your data suggests a slight automatic preference for Barack Obama over John McCain

  seven | 01-11-08 | 12:12

 48. 91

  @JSK
  Ik gebruikte het R-woord al veel eerder in de discussie, dus ik ben het met je eens. Vandaar “iets om over na te denken”.

 49. 92

  @90: Zo’n test is geen vrijwaring om racistische taal te bezigen zoals in bovenstaande comments. Maar meer to the point: er zijn homofobe Nederlanders, en die zijn niet weg te strepen tegenover homofobe allochtonen. Deal with it! De enige juiste aanpak van homofobie richt zich niet op een enkele bevolkingsgroep, maar op de gehele bevolking. Want de werkelijkheid is dat al gooi je de laatste allochtoon Nederland uit, dannog zal er hier homofobie en potenrammers bestaan.

 50. 93

  @91 Boel meelopers hier weer dus. Als groep durven jullie hier meer, lafjes hoor, en weinig origineel. Enfin het definieert een deel van de grondhouding van het collectief gevaar. Dissidente opinies en personen zonder argumenten met pure aantoonbaar onjuiste laster wegzetten.

 51. 94

  @88 Speciaal nummer voor je?(pun / ironie mensen) @Hal
  Racist!11! einz. Jonge Marokkanen uit geboortejaar 1984 zijn leeftijdsgecorrigeerd maar 2,7x vaker crimineel als Nederlanders zo bleek uit onderzoek. Niet dat het dan meeviel met crimineel gedrag, want autochtonen zijn ook retecrimineel zo bleek. Maar toch 20%.nl vs 54%.mo (m)
  En jij loopt hier gewoon dat toch al hoge cijfer op te kloppen naar 3, trieste racist. 11! (ook ironisch)

  Ergo factor ruim 2 komt vaker terug, moet toegeven dat die factor (niet het absolute cijfer) mij ook meevalt. /Hal
  @JSK Stedelingen, ook autochtonen zijn niet zo ‘progressief’, eerder crimineler dan landelijk. Politieregio A’dam Amstelland is groter dan de binnen&buitenring en het centrum. Daarbij geef ik duidelijk aan dat het A’dam cijfers zijn, het zijn ook de enige cijfers uit een onderzoek die tot B aankwam bekend zijn, en ze blijven beter om het verhaal in A’dam te duiden. Berlijn idem.

 52. 95

  @seven
  Aangezien ik de eerste was, zijn de anderen dus de meelopers. Overigens deed ik dat niet zonder argumenten, dat je het niet met mijn redenering eens bent is je goed recht. Dat jij mensen anders beoordeeld op afkomst is nogal evident. Als je daar dan op aangesproken wordt roepen dat het komt door je dissidente mening is echt vrij lafjes en weinig origineel. We spreken je trouwens niet aan op je dissidente mening, maar op je abjecte mening. There is a difference, mister Calimero.

 53. 96

  http://cyrildason.com/wp-content/uploads/spot_the_racist.jpg

  @95

  @Hal eerder Jij kwam met ‘weet in wiens huis je te gast bent’ na een zeer onschuldige opmerking over reclame en begint nu uit het niets mensen voor racist uit te maken na wat duiding en relativering bij cbs termen. Duiding die de overheid zelf ook vaak hanteert omdat er soms te grote verschillen blijven en zelfs toenemen. Het is een feit dat de 3e generatie Marokkanen itt tot westerse of ook Chinezen vd 3e generatie dusdanig veel afwijkt qua misdaad en werk en integratie dat dat benoemen overal kan en moet.

 54. 99

  @seven/94
  Niet zo’n geslaagde spiegel. Ik insinueer namelijk helemaal niets.

  @seven/96
  Jij noemt het ‘duiding’. Ik noem het ‘racial bias’. En echt als het voor het eerst was, dan had ik me niet bezondigd aan een dergelijke kwalificatie. Het feit dat jij mag zeggen wat je wilt, betekent ook dat je op deze manier van denken kan worden aangesproken. En sterker nog dat ik het mag kwalificeren zoals ik wil. Ook als je dat vervelend vindt.

  Ik vond de implicatie die uit die onschuldige opmerking over reclame sprak niet zo onschuldig. Jouw relativering ervan kwam ook pas veel later.

  PS
  Ik sta keer op keer versteld hoe rechtse mensen (libertariërs in het bijzonder) altijd de mond vol hebben over persoonlijke verantwoordelijkheid, behalve als het op henzelf (of hun eigen groep) aankomt, dan is het altijd andermans schuld. Bizar.

 55. 103

  Ja echt, maar misschien zie ik iets over het hoofd, ik heb tenslotte een stevige kater (curse you Chimay Bleu!) en die racist-or-not test van seven kon ik niet afmaken wegens motorische incompetentie.

 56. 105

  @100
  Ik heb er ook last van en geloof ik me: ik heb wel wat beters te doen dan voor jou (weer slachtoffer?) interwebsgestapo te spelen….

 57. 106

  @Rob Je hoeft je niet te verontschuldigen, ik reaguur zuiver wetenschappelijk en verdedig slechts een objectief feit. Ben niet wat slechts een paar linkse mensen mij bij gebrek aan weerwoord willen aansmeren. (zie 90) Na 17k comments heb ik dat verwijt op GS nog nooit ontvangen. Ook daar smijt ik al jaren met cbs misdaadcijfers, werkeloosheidscijfers, immigratiecijfers. Ik hou van stats en feiten, zeker als een links naïef wereldbeeld of dogma ter sprake komt. Ik heb een Caribische vakantievriendin gehad, had een Foster parents kind uit de Dominicaanse rep. Ken een paar Marokkaanse mensen persoonlijk, heb er gezellig bier mee gedronken. Reken een Libanese oud collega tot mijn hechte vriendenkring. Hal ea zijn gewoon een rechtse eenling hier aan het bashen om elk hard onderbouwt weerwoord van links te dogmatiseren.. Jammer aangezien ze beter weten en de lange tijd dat we elkaar hier treffen.

 58. 107

  Carlos | 10 November 2010 | 15:49
  Omdat niemand het nog gezegd heeft, maar wel de metavraag is die boven deze thread zweeft:

  SCHEERT GEERT z’n BALLEN?!

  Misschien…als ie ze weer terug krijgt van Lucassen.