1. 1

  Voor vernieuwingen die de krant kunnen halen zoals verbeterde wetshandhaving heb je alleen een politiek sterke wethouder AZ nodig. Jezelf het slachtoffer maken van het niet doorgaan van vooropgezette plannetjes is niet zo slim @PVV.

 2. 2

  Raar. Raar dat die VVD-er voorstelt om met de PvdA een college te vormen, maar ook raar dat de PVV het niet over een andere boeg gooit. Samen met VVD, CDA en bv Leefbaar had ook gekund.

  Het had meten een mooie test voor de coalitievorming na de TK verkiezingen kunnen zijn. Maar zo zie je maar: de PVV neemt alleen de verantwoordelijkheid als ze zeker weten dat ze geheel hun zin krijgen. Dat noem ik geen ‘verantwoordelijkheid nemen’. Ik vraag me af hoe lang mensen die op de PVV willen stemmen en verwachten dat er ook écht wat gebeurt, dat zullen blijven overwegen.

  Dit worden 4 hele lange jaren…

 3. 3

  Nieuwsbericht voor de PVV: Dit land wordt geregeerd door coalities, zowel op landelijk als op lokaal niveau. Als je dat niet wilt, dan moet je een absolute meerderheid halen. Dat is al niet vertoond sinds.. dat is nog nooit vertoond.

 4. 4

  Er is wel een historisch voorbeeld bij onze Oosterburen van een partij die het ook niet zo had op coalities en compromissen, ze heeft toen met een trucje zichzelf snel die absolute meerderheid verschaft…

 5. 6

  Tja, de PVV kan ook helemaal niet regeren… als je voornaamste truck is op het pluche schieten dan is je munitie weg als je zelf in het pluche zit.

 6. 9

  @Prometeus:
  Die coalitie was eigenlijk de enige mogelijkheid. Niet zo slim van de PVV dat ze dan LA als enige partij niet hebben uitgenodigd voor verkennende gesprekken. Dit had te maken dat de lijsttrekker van LA iets onaardigs had gezegd over de PVV.

  Zie ook dit stuk over de onderhandelingen in Almere: http://www.quirksmode.org/politics/blog/archives/2010/03/the_almere_form.html#more

  Het is sowieso een goed blog om af en toe te bekijken, er staan veel goede politieke stukken op. Voor buitenlanders, maar ook voor binnenlandse consumptie uitermate geschikt.

 7. 10

  Van Roon gedraagt zich als het soort straatvechter dat zich in de pvv thuisvoelt:
  Tegen iedereen aan schoppen, alle meisjes aan het haar trekken, iedereen met een stok om de oren slaan, schelden en schimpen, en als puntje bij paaltje komt lopen jammeren dat niemand met je wil spelen.
  Lafbekken zijn het.
  Ze zijn hartstikke blij dat ze niet hoeven te besturen in Almere, dan kan ook niemand zien dat ze het niet eens kunnen.

 8. 11

  KJ, oh daarvoor is het nog te vroeg, maar de dingen kunnen snel lopen. Europa is nog lang niet in rustig economisch vaarwater, zodra de basis onder onze welvaart wegvalt is het snel gebeurd met de stabiliteit in het land en de PVV staat te trappelen om het roer dan over te nemen.

 9. 17

  Jammer dat ze geen verantwoordelijkheden willen omdat ze nog te weinig capabele mensen hebben. En dan kunnen ze weer vier jaar doorkankeren. Na een tijdje zal de energie op zijn. Een soap!

 10. 18

  @16 Een winst voor de PVV een diepte punt voor de mens.
  Gelukkig hoeven we niet 4 jaar te wachten om te zien dat de PVV een luchtballon is. In de eerste onderhandelingen straalt het onvermogen en onredelijkheid al genoeg om zelfs de PVV stemmer te laten zien dat een stem op de PVV een schreeuw in de ruimte is.

 11. 19

  Shy Boy
  Als ze te weinig capabele mensen hebben hadden ze niet mee moeten doen met de verkiezingen.
  Zoiets heet kiezersbedrog.