PvdD: Marianne Thieme stelt vragen over export van levende varkens naar China

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

PvdD: Marianne Thieme stelt vragen over export van levende varkens naar China

Als het aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ligt vervoert Nederland binnenkort levende varkens naar China. Directeur…

0

Reacties (2)

#1 Corinne Hijink

Ik ben WOEST. Kan ik ergens meeprotesteren?
Ik heb de volgende brief gestuurd aan Verburg:

“Vandaag las ik dat er toestemming is gegeven voor de export van varkensvlees naar China, inclusief levende varkens.

Ik teken daar protest tegen aan. Zelf geef ik al 14 jaar les aan Chinese studenten, en ik ben nog nooit naar China geweest, omdat ik uit klimaatsoverwegingen niet wil vliegen.

Ik ? 14 jaar docent op een HBO, die mijn hart en ziel in m?n werk legt, en graag eens naar China zou willen gaan ? ga niet vanwege het broeikaseffect.

Daarnaast ben ik ook vegetariër.

Kunt u zich iets bij mijn boosheid voorstellen ??

Ik wil niet meer meebetalen aan ons idiote landbouwbeleid, en hoor graag hoe ik het deel van mijn belastinggeld dat voor landbouw uitgegeven wordt terug kan krijgen. Ik betaal aan biologische landbouw, en aan organisaties die hun best doen om een diervriendelijker behandeling te bewerkstelligen.

Overigens: mijn vader is langdurig beleidsmedewerker geweest in verschillende landbouworganisaties. Ik weet waar ik het over heb wanneer het over landbouw gaat.”

  • Volgende discussie
#2 Rob

Wat zou de gedachte zijn achter het transporteren van de varkens naar China? Puur als stukje vlees lijkt het veel te duur te zijn.

  • Vorige discussie