Lezen: De wereld vóór God, door Kees Alders

Mededeling

De wereld vóór God – Filosofie van de oudheid, geschreven door Kees Alders, op Sargasso beter bekend als Klokwerk, biedt een levendig en compleet overzicht van de filosofie van de oudheid, de filosofen van vóór het christendom. Geschikt voor de reeds gevorderde filosoof, maar ook zeker voor de ‘absolute beginner’.

In deze levendige en buitengewoon toegankelijke introductie in de filosofie ligt de nadruk op Griekse en Romeinse denkers. Bekende filosofen als Plato en Cicero passeren de revue, maar ook meer onbekende namen als Aristippos en Carneades komen uitgebreid aan bod.

Ondertussen maken we uitstapjes naar de Oosterse filosofie. We zien hoe denkers als Confucius, Boeddha en Zarathustra zich tot de Westerse filosofie verhouden. Ook worden de filosofische inzichten vergeleken met die van latere filosofen. Daarbij worden vermakelijke parallellen getrokken met moderne wetenschap, literatuur en de hedendaagse maatschappij. Het blijkt dat de filosofen van de oudheid ons een verrassende spiegel kunnen voorhouden!

De wereld vóór God – Filosofie van de oudheid
Uitgeverij Klokwerk-Design
392 pagina’s

Softcover: € 19,95 – levertijd 3 werkdagen – ISBN 9789082930108
Hardcover: € 37,95 – levertijd 5 werkdagen – ISBN 9789082930122
Ebook: € 7,95 – levertijd direct – ISBN 9789082930115

Bestel het boek op dewereldvoorgod.nl of via de (online) boekhandel.