1. 2

  Komen ze daar nu pas achter??? Het motto van geenstijl/pownews is nou eenmaal “tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend,” dat zegt al heel wat.

 2. 4

  Als er toch al bezuinigd moet worden op de Publieke Omroep dan kunnen ze alvast beginnen om die stomme omroepen pownews en WNL (telegraaf) weg te bezuinigen.

 3. 6

  Ik ben het niet met ze eens dat Rutger totaal géén talent heeft. Sterker, hij heeft overduidelijk wél talent.

  Bij sommige mensen is het echter wel erg makkelijk scoren, die kunnen zich op geen enkele manier verdedigen en verwachten ook helemaal niet om überhaupt aangevallen te worden, laat staan op hun lengte of cupmaat, en het is dan inderdaad gewoon ‘laag’, laf en uitermate zielig om dat dan toch te willen. Dat is inderdaad niet grappig, maar gewoon schofterig.

  Fictief schofterig zijn vind ik overigens wel vaak grappig. Bij vrienden thuis harde grappen maken over het seksueel misbruiken van Koninginnedagdramaslachtoffers of zo, of je voorstellen dat je je lul laat zien op een begrafenis, dat soort kinderachtige dingen, iemand de hartelijke hitlergroetjes doen en zo … maar Rutger en de de voor een groot deel sociopathische Geenstijl-aanhang kunnen dat onderscheid gewoon niet goed maken, en daarom is dat Pownews inderdaad een beetje engig, en laten die zogenaamd grappige clipjes van Rutger zo’n vieze nasmaak achter.

 4. 7

  Powned is niet grappig, wil dat volgens mij ook niet zijn, maar confronteert bepaalde Nederlanders met hun waarheden. Dat lieten meeheulende journalisten en parlement tot dusverre achterwege, nu doet Powned het, quasi-luchtig, verbolgen, compenserend, hard.

  Die Belgen* begrijpen het (ook) niet. Een panel-lid vond een weerzinwekkende NL-TV-komiek wél talent voor humor hebben. Hun oordeel is niets waard. Om Powned te waarderen moet je iets van NL weten, en van de daar heersende politieke figuren die – corrupt en incompetent – om ontluistering smeken. Eindelijk
  * Belgen zijn cliëntelistisch aangelegd. De baas of ‘patron’ openlijk afvallen, gaat tegen hun cultuur in.

 5. 8

  Tja, ‘journalist’ was ooit een beroep met een numerus fixus op de opleiding, een eigen ‘tuchtraad’ en misschien wel een soort van beroeps-eed. Zo had je de dokter, de notaris, de makelaar, de advocaat en de journalist. Nog een wonder dat die gasten niet gewoon gedwongen als trendvolgers gesalarieerd werden.

  Dat dat niet helemaal meer zo werkt, moge duidelijk zijn. Ik voor mij ben heel blij dat nu ook onze zuiderburen het internet hebben ontdekt.

 6. 10

  Rutger wil alleen scoren en gaat voor het grote geld en wil dat het liefste ten kosten doen van anderen. Dit man gaat over lijken om zijn doel te bereiken. Het laagste van het laagste wat mij betreft. Ik hoop dat hij serieus eens op zijn bek geramd wordt door iemand die zijn aanpak niet pikt. Dat ie dan huilie huile doet. Dat zou pas lachen zijn.

 7. 11

  HPax, Hoe zit dat met degenen die Powned maar minderwaardig en belabberd vinden het steevast ‘niet begrijpen’? Je vindt het dus geweldig of je begrijpt het niet, want het niks vinden kan niet, want dan begrijp je het niet. Goede redenering.

 8. 12

  @Hanenwürger; Maar Linda doet zoiets niet. En Beau al helemaal niet. En hoewel volgens mij Ron Brandsteder wel een lijk op zijn naam heeft staan, moet het eerste echte slachtoffer van Evil Rutger nog vallen.

 9. 17

  Leuk stuk over Rutger in de VN van een paar weken geleden.
  Rutger is ook maar een gewone sukkel.
  De McCarthyiaanse lobby die achter GS en PowNews zit boekt echter al flink resultaat; “linksmensch” is inmiddels een veel gangbaarder en denigrerender bedoeld scheldwoord dan “vuile VVD-er” in de jaren 70 was.
  De PVV is een leeg vehikel om de machtspoliticus Wilders te legitimeren. Kun je dat als fascisme kwalificeren? Ik denk het wel, de media scheppen daar in ieder geval een vruchtbaar klimaat voor.

  /hopen dat het aan mijn aluhoedje ligt/

 10. 19

  1] @10 ‘Rutger wil alleen scoren en gaat voor het grote geld en wil dat het liefste ten kosten doen van anderen.’

  Ook hier weer dat pavlov geconditioneerde, geperverteerde verwachtingspatroon. Want het grote (onzuivere) geld zit eerder of exact* bij de mensen door Rutger aangeklampt: Gretta, Vogelaar**, Rosenmöller. Verder annex KJ ‘comment’ 12.

  Kijk opnieuw – neem Saulus / Paulus – naar Powned, en de giftige pijlen die je erop afvuurt, veranderen in prachtige bloemen van hulde.

  2] @11 ‘Hoe zit dat met degenen die Powned maar minderwaardig en belabberd vinden het steevast ‘niet begrijpen’?

  Ik begrijp deze vraagstelling niet helemaal en verval dan maar in een soort van herhaling.
  Onaangename emoties als ‘belabberd’ e.d. ‘vinden’, kunnen voortvloeien uit een verkeerd verwachtingspatroon. Je ging voor een komedie, je kreeg een tragedie, je werd boos o.i.d.
  * Wat iedereen kan weten.
  ** Onweersproken rapportages van GS 17.11.10 en 26.11.10

  3] Dat de uitval contra Powned vanuit Vlaams-Belgia plaats vond, behoeft niet als toevallig te worden genegeerd. Vlamingen – niet allen – zijn Waals gedressseerd en beheersen hun slaafse rol. Dat maakt ze bruikbaar.

  4] Samengevat. Powned vervult een waarachtige maatschappelijke functie. Die van dissident zoals die van (toen) Oost-Europa en Cuba onder communistisch schrikbewind.

 11. 20

  Ik stel me HPax altijd voor als iemand die de Fuga in D klein op een heel groot orgel zit te spelen.

  En dan opeens komt er een kat de kamer binnen door een piepende deur; HPax houdt op met spelen.

  ‘de uitval contra Powned … maakt ze bruikbaar Moehahahaha !’

 12. 21

  Powned vervult een Waarachtig Maatschappelijke functie blablabla Oost Europa, Cuba whawhawha met dissident Dominique “Fidel” Weesie en Rutger een ware Che poep in je snee…

  Aldus Hpax. Waarachtig lachen met Hpax, verslikte me Waarachtig bijna Maatschappelijk in me slaafvrije sjokoletter. Althans, dat zeiden ze in de winkelketen bij het Sinterklaasfestijn speciaal voor de kindertjes erbij, 80 % slaafvrij. “Wel godverredomme”, toen ik er de verkoopster Waarachtig luid Maatschappelijk over doorvroeg met die letter omhoog. “Zeg, deze letter is toch niét OVER RUGGETJES VAN KLEINE NEGERTJES bereidt hè ANDERS HOEVIK HEM NIET HOOR, BEGREPEN”. Ja, kindertjes schrikken natuurlijk Piet boos en manager erbij. Waarachtig Maatschappelijke Grootgrutter val dood leef je nog. Zo’n kleine jaknikkert een Manuel from barcelona. “Me manager, is nie mogelijk 100% Waarachtig Maatschappelijk echnie”. Wàààt, isnie mogelijk? En stond op het punt er nòg meer drama en romantiek in te smijten als b.v. Gestookt op basis van 20% PUUR NEGERLEED dus? enz.enz., maar kon het niet meer over me hart verkrijgen. Sinterklaas met roetmoppen al die kindertjes met streep choco rond de bekjes die bedruifd afdroepen, pff, brok in me keel kan het niet eens behoorlijk meer optikken. Maar dat gebeurt wel meer als je d’r Waarachtig Maatschappelijk emoossie in leg…

  Pownews is geënt op DWDD een kloon, kijk naar de leader met roze wereldbol en muzakje. Vol verwachting klopt ons hart. Jojanneke krijgt de tongen los hier een dubbeltje voor een wip. Wie zoet is krijgt lekkers. Weesie die hetzelfde tempo als van Nieuwkerk tracht te bezigen maar hopeloos de punten na elke zin vergeet. O, kom er eens kijken. Het briljante 4- tonige verbindingsriedeltje tussen alle items door. Trippel trappel trippel trap, moet zwoegen geweest zijn voor de componist. Zijn knecht staat ondertussen te lachen. Rutger die met Almachtige Roze Microfoon het Binnenhof, rechtbanken en deuren afstroopt met b.v. en onder andere “Man bijt Christenhond”. High five. O jongens jongens ’t is zo’n baas. Als Paul de Leeuw in bangere dagen Hpax, Pure Slapstick man. Met je Waarachtig Maatschappelijke Functie. En we zingen en we springen en we zijn zo blij…

  Waarschijnlijk ook écht Waarachtig nog geloven in Maatschappelijk Sinterklaasachtigen Hpax? Jawel. Nou, doe maar fijn schoentje zetten dan. Dan zal ik hem eens flink volschijten met Waarachtig Maatschappelijke stront..Het dek op en neer.

  Enzo.

 13. 25

  Het kan ook een hoax zijn ghb. Laten we dat hopen. Stemmen de Powned mannetjes en vrouwtjes PVV? Zie ze eerder als VVDers maar misschien is het naief om dat te denken. Ik zal ze geen racistische fascisten noemen. Domme klootzakken zeg ik voor nu. Bah, je kind zal er maar bijzijn en ineens twee ruziemakende Sinterklazen zien. Failliet van de beschaving.

 14. 26

  “Ik zal ze geen racistische fascisten noemen. Domme klootzakken zeg ik voor nu.”

  Goeie strategie! Ga ik op m’n werk ook gebruiken: “Ik zal je geen waardeloze kuthond noemen – zo ben ik niet, zo zit ik niet elkaar – ik noem je gewoon Marco.”

 15. 27

  Netjes ben ik he. Liever nuance dan zgn. gestrekte benen. Ik word altijd misselijk als mensen zeggen ‘het moet maar eens afgelopen zijn met de politiek correctheid in Nederland’. Bahbah. En ’t heeft er ook mee te maken dat ik ze niet als racisten zie. Dat er buitenlandse kindjes rondliepen bij die Sintshizzle is denk ik toeval geweest.

 16. 28

  @25, als je er een handelsmerk van maakt één groep in de samenleving continu zwart te maken door alleen negatief nieuw over die groep naar buiten te brengen en vergelijkbaar nieuws over de blanke nederlander te negeren dan ben je voor mij een fascist, politiek correct of niet, de telegraaf was in de oorlog al een fascistenkrant en ze hebben hun oude streken niet verleerd, wel verbeterd

 17. 30

  @music_animal, ik verward niks, de pvv, vvd en de telegraaf media groep zijn naar mijn inzicht allemaal onderdeel van dezelfde rottende zweer

  de vvd heeft met fortuyn gezien welk potentieel aan stammen er lag en via wilders hebben ze deze stemveebron geëxploiteerd, wilders is niets meer dan het vvd paard van troje om henk en ingrid stroop aan de mond te smeren en om hun stemzieltjes te winnen ten bate van de ‘liberale’ graaistaat, moet alleen niet te veel opvallen en de telegraaf media groep is de propaganda machine die dit alles mogelijk maakt met hun alles ligt aan links en aan de marokkanen mythe, enigste is misschien dat wilders teveel in zijn anti islam rol is gaan geloven door dreigementen aan zijn adres die hij voor een belangrijk deel zelf uitgelokt heeft

  zelfs hans hillen zegt dat de pvv alleen maar van alles roept om stemmen te winnen en in feite heeft de pvv alles uit hun verkiezingsprogramma overboord gezet op een paar sprookjes na die toch niet te realiseren zijn of niets kosten, de gedoogsteun van de pvv drijft alleen op gebakken lucht

 18. 31

  Gezien de reacties van hun eigen achterban op hun organisatorische sores, vermoed ik dat Powned niet zo’n lang leven beschoren is.

  Gezien ook de plannen van OCW met de omroepen, denk ik dat ze in de handjes mogen knijpen als ze straks moeten fuseren met TROS, BNN en/of WNL, waarna hun programmering geschrapt wordt. Dat zou nog de minst gezichtsverliezende afgang zijn.