Populaire politici

Einde van het jaar en er kunnen weer lijstjes gemaakt worden. U las er hier vandaag al eerder over.
Vandaag is ook de stemming gesloten bij de NOS voor de politicus van het jaar. De individuele winnaar is bekend. Maar wat ik natuurlijk even wilde bekijken was hoe de partijen en de verschillende rollen scoorden. Daarom de cijfers gejat en door de molen gehaald. Hier de gemiddelden.

SGP – 41459
Fractie Verdonk – 39547
PVV – 7253
ChristenUnie – 4194
D66 – 4190
Partij voor de Dieren – 2457
VVD – 1999
GroenLinks – 1608
CDA – 1409
PvdA – 1039
SP – 845
Minister-president – 25421
Minister – 4696
Kamerlid – 2134
Staatssecretaris – 2072
 1. 8

  de cijfers gejat en door de molen gehaald
  Ik hoopte even dat je erachter gekomen was hoe die nos-site te grazen is genomen en met een genadeloze analyse de nos-verkiezing aan de schandpaal zou nagelen.
  Ietwat teleurgesteld ga ik maar weer op zoek naar andere (wind)molens…….

 2. 11

  @3,4 ;-) maar ja Steeph, je hebt iets met cijfers en politiek samen of je hebt het niet (ik).

  Mmmm, snert, net zo’n gulzige happentrekker als een chili-con-carne met alles erin.

 3. 12

  Ach @Steeph..wellicht zeur ik wat, heeft met mijn reagerenofnietgevoel te maken momenteel. It’s me not U.

  Van de week een beetje door het “verleden” van Sargasso gesprongen., kon slecht slapen dus achter m’n Mac.
  Langzaam maar gestaag is alles hier zo serieus geworden..dat moet, weet ik wel..maar niet immer..dat is waar ik op doelde.

  Ontopic..verkiezingen via ff met m’n keyboard wat aanvinken..heeft geen waarde.

 4. 16

  @9: ah1 natuurlijk, was even de dag kwijt…

  @10: dat was zeker bekend, maar Steeph is doorgaans reuze knap in achterhalen van cijfers, die in dit geval konden aantonen hoe de nos met de stemmen heeft zitten klooien. Vlak na de lancering van de site stond er een mededeling dat door een foutje in de poll er teveel dubbele stemmen konden worden uitgebracht. De nos deelde mee dat ze alle dubbelingen eruit hadden gehaald. Dat was het moment waarop van der Vlies ineens naar de 3e plaats werd verdrongen door Wilders en Verdonk. Nu staat van der Vlies weer 1. En ik maar hopen dat Steeph nog een geweldige hoeveelheid dubbele stemmen hd ontdekt, waarna gehakt gemaakt kon worden van die verkiezingen. Maarja, het is vrijdagavond, hè…

 5. 17

  Leuk, en ook dit is schattig @larie: “Vanaf juli 2007 woon ik in Kortenhoef. Tot mijn blije verrassing ontdekte ik de prachtige website van Weerstation De Arend te Kortenhoef, dat een paar honderd meter noordelijk aan dezelfde straat is gelegen. Ik kan nu dus op mijn computerscherm precies zien wat voor weer het buiten is!”

  hehehe

 6. 23

  Even checken hoe het staat met mijn IP ban, dus ik weet niet of dit bericht geplaatst wordt.

  In #2 staat een duidelijke belediging “gristenhonden”…waarom wordt hier geen opmerking over gemaakt door de redactie?

 7. 25

  Dit gaat toch helemaal nergens over: Verkiezing van Politicus van het jaar.
  Wat wil dit nu zeggen? Het enige dat je met zekerheid kunt zeggen is dat de SGP het beste in staat is om zijn achterban via internet te mobiliseren. Opvallend was dat in het NOS Journaal Pechtold langer in beeld was dan de winnaar.

 8. 26

  De keuze van de parlementaire pers zegt vooral iets over de parlementaire pers. Pechtold, of all people! En dan de nieuwe talenten..vanaf plek twee tot verder, alleen maar linkse kerk.

 9. 27

  Rogier Havelaar van de ChristenUnie voelt zich beledigd door GeenStijl. Op het weblog werd Havelaar, voorzitter van CU-jongerenorganisatie PerspectieF, een gristenhond genoemd.

  GeenStijl laat dus een zelfde belediging toe als Sargasso… en zo hoort het! Maar als het bij Sargasso gaat om andere (mildere) uitspraken, die minder in hun politiek-correcte straatje passen, is het hommeles.

  GeenStijl is in alle gevallen even tolerant en daarom een betere verdediger van het vrije woord.

 10. 29

  Rutger van Santen, voorzitter van de parlementaire pers, bleeft een zwarte dag door de verkiezing van Geert Wilders tot politicus van het jaar.

  Net goed, iemand die zich als zogenaamd neutraal journalist zo gekleurd en ondemocratisch uitspreekt over een parlementarier (“Ik ben altijd tegen de boevenbende van Geert Wilders. Het interesseert me niks dat ze democratisch gekozen zijn en dat ze zogenaamd de stem des volks vertegenwoordigen.”) verdient niet minder dan een GITZWARTE dag!