Pompoensoep met kokos, zoute citroen en madame Jeannette

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

copyright photo Andrei Tchernikov, foodstyling & recept Fiona Ivanvov

Pompoensoep
flexitarisch lunch- of voorgerecht, 8 personen

3 el olie
2 uien, gesnipperd
2 cm verse gember, fijngesneden
500 g pompoen, in kleine blokjes
250 g rijpe tomaten, grof gesneden
400 ml kokosmelk
2 liter pittige kippenbouillon
1 madame Jeannette pepertje
1/2 zoute citroen
1/2 bos munt, fijngesneden

staafmixer, zeef

Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de gember en pompoen toe en bak 10 minuten op laag vuur mee, schep af en toe om. Doe de tomaten erbij en laat het vocht van de vrucht verdampen, blijf af en toe omscheppen. Schenk hierna de kokosmelk en de bouillon erbij, voeg de hele madame Jeannette en 3/4 van de zoute citroen toe en breng zachtjes, met de deksel op de pan, aan de kook. Laat de soep minimaal 30 minuten doorkoken. Snipper de schil van het overgebleven stuk zoute citroen fijn. Verwijder de gehele madame Jeannette en het stuk zoute citroen dat in de soep heeft meegekookt. Pureer de soep met de staafmixer en zeef het geheel daarna (dit is niet noodzakelijk, maar zorgt wel voor een fluwelen soep). Breng de soep op smaak met (zout en) versgemalen peper, de fijngesneden schil van de zoute citroen en munt.

Reacties (4)

#1 Zap

Ja daar trap ik dus mooi niet in he, geen mme Jeanette meer voor mij!

  • Volgende discussie
#2 Sil.

Je kunt de mme Jeanette eventueel vervangen door een Habanero.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jabir

Verwijder de gehele madame Jeannette en het stuk zoute citroen dat in de soep heeft meegekookt.

De Madame Jeanette er weer uithalen is voor laffe watjes. Echte mannen verorberen zo’n pepertje natuurlijk rauw. Alleen als je een pussywhipped deegsliert bent maak je opportunistisch gebruik van het smaakje om de Jeanette vervolgens uit je soepje te zeven.

Toch vond ik het de meest complimenteuze blurb tot dusverre, die Breedveld een paar dagen geleden over me schreef, hoewel het natuurlijk wel een nogal homofobe connotatie heeft:

Hoogeweij is een fusie van Engel en Brussen en dan extra geconcentreerd met sambal brandal en een Madame Jeanette als toetje.

Niet dat ik die Sherlock overigens was, zoals Breedveld lijkt te denken…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Ernie

Kippenbouillon.. raar, dat is natuurlijk helemaal niet nodig hier.

Btw. Er is nogal kwaliteitsverschil in kokosmelk. Ik kan die van AROY-D van harte aanbevelen (rest gelijk invriezen, bederft snel).

  • Vorige discussie