1. 4

  Ik vind het wel een moeilijke vraag zonder meer informatie. Wat zou abonnees differentiëren van niet-abonnees? Dat bepaalt toch wel voor een belangrijk deel wat je over hebt voor de status. Niet dat ik ook best een vrijwillige donatie aan SG zou willen doen.

  Wat wel heel koel en abonnementsgeld verhogend zou werken, zou zijn als Steeph zo eens per kwartaal een aantal onderwerpen noemt waar hij onderzoek naar wil doen en dat abonnees kunnen stemmen over wat het wordt.

 2. 5

  Ik wil een kleurtje als achtergrond bij mijn berichten. En ik wil kortingen op DVD’s en boeken. En twee keer per jaar een Sargasso-feestje! (met optredens van de artiesten van de last.fm playlist)

 3. 6

  Bismarck, als jullie maar genoeg betalen dan kunnen meerdere bloggers één dag per week minder gaan werken en die besteden aan Sargasso. Het percentage ‘zelf gemaakt nieuws’, burgeronderzoeksjournalistiek, sexy datacrunching én nice home made civil photography zal dan vanzelfsprekend toenemen.

 4. 7

  Volgens mij is elk experiment met betaalde content mislukt. Ook van media als The Economist en de New York Times die ik – met alle respect voor Sargasso – toch net iets hoger heb zitten.

  Maar op zich vind ik Sargasso een sympathieke site, waar ik best af en toe wat geld naartoe wil overkoppen. Wat moet een bioblog.nl-banner onder posts van Carlos kosten?

 5. 8

  @5: Nee niet Spinvis!

  @6: Dat is niet echt antwoord op mijn vraag. Al kan ik me voorstellen dat je als eigenaar van een anarcho-syndicalistisch weblog het niet wilt hebben over zaken als diensten voor kapitaal ;-)

 6. 9

  Aha de koehandel is begonnen!
  Bismarck wil tegen betaling inspraak in de onderwerpkeuze en BartB wil betalen voor reclame voor zijn eigen blog.

  Wat betreft Bismarck denk ik dat die goede Steeph ook nu al bereid is om te luisteren naar de mening van zijn lezers (ik niet hoor, by the way, ik ben nog een oldskool ayatollah haahaha).

  Wat betreft de betaalde banner: http://www.adfactor.nl/tariefkaart/#sargassonl

 7. 10

  @9: Er zijn nog wel meer leuke dingen te bedenken, zoals user-customized lay-out (of hoe het ook mag heten), kan je de indeling, kleurtjes etc. naar eigen wens plaatsen (en voor de nostalgici onder ons nog de oude Sargasso lay-out opzetten), alles netjes aan je betaalde login gehangen. Misschien iets met een tagvenstertje daarbij (de titels van nieuwe posts met bepaalde tags verschijnen naar wens rechtsboven in plaats van de tag-cloud die ik toch niet begrijp of de google-ads, die een betalende kijker toch al niet hoeft te zien).

  Ik wil maar aangeven, als je de abonnee het idee geeft dat ie iets leuks krijgt voor het geld, wil die vast ook meer neertellen. Nu kom ik niet verder dan de donatie die ik ook zou doen als ik een mailtje met de vraag naar donaties van Sargasso zou krijgen met een ideal-knop erbij.

 8. 11

  @10 jah doei, dat geld is bedoeld voor onderzoeksjournalistiek en niks anders.

  user-customized layout…hou op zeg

  en uiteraard zal een deel van de inkomsten moeten terugvloeien naar de commenters, maar dat spreekt voor zich!

 9. 12

  @11: Dus jij stelt voor dat artikels met onderzoeksjournalistiek (komt Steeph dan naar de uni om te schrijven over het onderzoek dat hier gedaan wordt?) alleen maar voor abonnees zichtbaar zijn?

 10. 14

  Volgens mij is elk experiment met betaalde content mislukt.

  Keyword: micropayments. De bedragen zijn domweg te hoog, en ’t is teveel gedoe om te betalen.

 11. 15

  Ja zeg, de Ads door Google vragen of ik een volkskrant voor studenten of een krant op proef wil. Betaalde content gaat dan misschien niet werken, maar de Ads door Google hiernaast ook niet.

  In ieder geval: ik heb geld over voor nieuws uit een verrassende invalshoek en dat is wat Sargasso levert. De vraag is hoe dat vorm moet krijgen: alleen maar via kostendekkende betalingen of wil Sargasso ook winst maken? M.a.w. wat is de gedachte achter die betalingen?

 12. 16

  Ik zeg nu “geen cent”. Maar zet een paypal-“beloont onsch met een kwartje”-button naast je artikel en ik klik er vast zo nu en dan per ongeluk op.

 13. 18

  Als een redelijk bedrag, wat geen belemmering moet zijn voor dunne beurzen, tot gevolg heeft dat er hier wat minder trollen rondschreeuwen ben ik bereid te betalen. Voor mij mogen de posters dat, zonder enige verantwoording gebruiken voor b.v. ontspannen braindrains..ik bedoel verdiepingsmeetings uiteraard :)

 14. 19

  Vooropgesteld dat ik hier natuurlijk weg kan blijven: ik betaal nu niks voor het bezoek en de reacties. Nu is mijn menig nagegenoeg niets waard, dus logisch dat ik daar niks voor hoef te betalen.

  Verder snap ik de hang naar inkomsten, maar het garandeert niets voor het voortbestaan of de content.
  De button van zmc (zie #16) lijkt me het beste. Bij het verlaten van de site de keuzevrijheid een donatie achter te laten?

 15. 24

  laten we praten
  S, schat, slot en sleutel
  pijl in de nacht
  stilte krijgt de kracht van zwijgen
  en kleur hè, en Brazil

 16. 26

  Ik wil best n beetje bijdragen, als dat leidt tot meer en diepgravender activiteiten.

  Maar ik vrees dat dat pas opschiet als die gezamenlijke inleg 1 of 2 parttime salarissen financierd. Zijn er daar genoeg actieve lezers voor? (conversie ratio van +/- 20% schat ik, afhankelijk van prijs en ‘premium’ diensten)

  Tot die tijd zal ik af en toe n bannertje clicken, helpt dat inderdaad? of krijgen jullie alleen voor het tonen geld..

 17. 28

  Zoals waarschijnlijk velen heb ik het gevoel dat alles op internet gratis is. En advertenties ben ik niet echt in geïnteresseerd, dus die zijn eigenlijk standaard geblokt.

  Abonnementen werken niet echt, de bedragen zijn dan gewoon te hoog. Maar een kleine donatie voor een interessant artikel. Ik zou veel sneller klikken op een knop “10 cent doneren” dan dat ik 10 euro per jaar betaal.

 18. 32

  Ik zou geen artikelen achterhouden of pas later algemeen beschikbaar maken. Een T-shirt door Crachat zou ik zeker aanschaffen!

 19. 36

  @Carlos: als ik wil weten wat het kost, verschijnt de pagina: ‘The page cannot be found.’

  Als je je afvroeg waarom zo weinig adverteerders zich melden, zou brak functioneren van Adfactor er iets mee te maken kunnen hebben.

 20. 37

  @35: Oh sorry, peauleau natuurlijk! En dan een Crachat-illustratie aan de onderkant van de kraag natuurlijk, zodat je dat netjes overeind moet zetten.

 21. 39

  Shit…

  1. geen cent !!: (60%)
  2. 10 euro (18%)
  3. 25 euro (12%)
  4. 250 euro (4%)
  5. 50 euro (4%)
  6. 100 euro (2%)

  Totaal aantal stemmen: 229

  Met als aanname dat iedereen die X wil betalen ook Y wil betalen voor alle Y < X:

  EUR 10: 0,40 * 229 * 10 = 916,00
  EUR 25: 0,22 * 229 * 25 = 1259,50
  EUR 50: 0,10 * 229 * 50 = 1145,00
  EUR 100: 0,06 * 229 * 100 = 1374,00
  EUR 250: 0,02 * 229 * 250 = 1145,00

  Dat is dus wel duidelijk; Sargasso gaat EUR 100 per jaar kosten.

 22. 41

  Even uit het doosje denkend…

  Is Sargasso inmiddels niet meer geld waard als je het uitbaat als live event?

  In de gedachte van reputatie online, uitbaten ofline..

  Een Sargasso congres goed getimed in komkommertijd zodat alle meelezende journalistypes ook kunnen.. gevolgd door diner en feest?

  Zit ook wat risico aan, maar als je een zaaltje voor 1500-2000 man afhuurt en uitverkoopt kan je er best een centje aan overhouden..zeker als er voldoende barterdealtjes met welwillende partijen te maken zijn (affiliatie met sargasso kan al wat waard zijn..)

  1 x per jaar congres/festijn, 4 x per jaar dure borrel..

  of overschat ik het merk nu?