1. 1

  Tja een exces in een cultuur waar machtsvertoon van de politie heel gewoon is, als je te hard rijd moet je met je handen omhoog en met een pistool op je gericht uit je auto komen en gefouilleerd worden.

 2. 2

  @Anoniem
  Ook een land waar de politie correct kan optreden zolang je jezelf ook gedraagd. In ieder geval in de staat New Jersey waar ik een tijd zat. Ze zijn vaak ontzettend vriendelijk doch correct als ze je stoppen en het is echt niet zo dat je iedere keer “at gunpoint” uit je auto moet komen hoor, dat is weer zo’n typische fantasie die in het leven wordt geroepen door de excessen die wel het nieuws halen.

 3. 3

  @anoniem: iets wat je wel in je achterhoofd moet houden is dat het ‘right to bear arms’ in sommige staten springlevend is. Ik kan me best voorstellen dat dat ervoor zorgt dat je een dronken bestuurder anders benaderd dan hier in holland.

 4. 5

  Mnjaa, en ik weet dat er dingen zijn als ‘concealed carry’, maar dan nog kan ik me voorstellen dat je toch even wilt uitkijken als iemand eerst pissig wordt over het feit dat-ie aangehouden is, en dan opeens enthousiast in z’n dashboardkastje grijpt om z’n rijbewijs te pakken.