Pijlstaartroggen slachtoffer volkswoede

als waren het islamitische scholen anno 2004Tien verminkte dode pijlstaartroggen zijn gevonden op de stranden van Queensland in Australië. Het feit dat hun staarten zijn afgesneden wijst erop dat dit waarschijnlijk wraakacties zijn van fans van Steve Irwin: de legendarische Crocodile Hunter. Irwin kwam vorige week om het leven nadat hij door een pijlstaartrog in z’n hart gestoken werd. Een vriend van Irwin heeft met afschuw gereageerd op de slachting van de pijlstaartroggen: People who may be avenging the death of Steve Irwin by slaying stingrays are going against everything the conservationist believed in. (news.com.au).

 1. 1

  Tja, eigen schuld van die beesten.

  Waar hebben we dat trouwens eerder gezien: een daad van een (of enkele) individu(en) afwentelen op de massa en daar wraak op nemen? Wellicht een genetisch menselijke eigenschap? Kan nog leuk worden voor de toekomst.

 2. 6

  Ziek, die lui. Jammer dat die Steve dood is, maar om nou willekeurige dieren te gaan mishandelen is echt heel ziek. Doet inderdaad denken aan donkere periodes uit het verleden…

 3. 7

  Pijlstaart roggen pijlensoep. Dat zou zomaar hier ergens op de kaart kunnen staan.

  Kom op mensen, waar hebben we het over? 10 roggen? Die sterven normaal gesproken al per week in het dolfinarium te Harderwijk.

 4. 8

  Misschien was 1 van de roggen wel schuldig en de rest collateral damage?

  Dat de australische CSI alle pijlen heeft meegnomen om te vergelijken met de borst van Irwin?

 5. 9

  *Op de melodie van Sweet Home Chicago.* R. Johnson?

  Mijn fiets is gejat!

  Dat is me ja wat!

  Ik heb em niet meer,

  Auw wat doet dat zeer…

  Ohhhw sweet fiets is niet meer,

  Terwijl ik em net nog had…

  (solo)

  De zwerver die hem heel misschien het,

  Zoek ik op en sla hem op zijn pet…

  Weet niet zeker of ie hem hat

  Maar ttoch sla ik em plat,

  Ohwww sweet fiets is niet meer,

  Maar ook zien vriendjes stomp ik plat…

  (solo)

  Maak jij hem even af hans?

 6. 10

  Als de mens besluit om gevaarlijke dieren op te zoeken in hun natuurlijke omgeving. Dan is de mens zelf verantwoordelijk als er iets fout gaat. Ik denk dat Steve zich omdraait in zijn graf.

 7. 12

  @7: En daar komen er dan dus nog even 10 bij in aussieland. Je weet ook niet of die 10 misschien vaneen zeldzame soort waren en zelfs niet of er maar 10 gedood zijn (lijkt me logisch dat er honderden malen zoveel gedood zijn en alleen deze 10 aangespoeld en gevonden voor ze door aas-eters opgegeten waren).

  Daarnaast gaat het niet zozeer om de aantallen, maar om de daad: Roggen doden omdat 1 rog Steve heeft gedood (of je kan ook zeggen omdat Steve in een roggestaart is gezwommen). Lijkt me sterk dat Steve gelukkig zou zijn met deze “dappere daden”.

  Blijkbaar heb jij niet zo’n probleem met collectieve straffen, maar ik vind het in alle gevallen fout (ja, ook tsjetjenie, palestina, libanon, afghanistan, irak, cuba en alle andere plaatsen waar deze tactiek toegepast is/wordt).

 8. 14

  @13: Het is geen mug, het zijn (minstens) 10 roggen, die fors mishandeld zijn. Jij haalt blijkbaar je schouders op. als het tien nederlanders waren geweest op het strand van scheveningen had je moord en brand geroepen.

 9. 18

  @Bismarck
  Tot zover zijn er 10 gevonden. Geen enkele reden om aan te nemen dat er meer zijn. Verder zijn er slechts lijken, geen wapens en verdachten. U vindt het blijkbaar geen enkel probleem om collectief alle Irwin fans/mensheid aan de schandpaal te nagelen op basis van een paar vage vermoedens. Gelukkig bent u tegen collectieve straffen, als het u zo uitkomt.

  Jammer genoeg kan ik hier geen verse haring krijgen, anders was ik er nu een gaan happen.

 10. 19

  @18: Mag je me even aanwijzen waar ik Steve Irwin fans (laat staan ze allemaal) aan de schandpaal nagel?

  Jij weet ook dondersgoed dat als je tien dierenlijken op het strand vindt dit slechts een klein deel is van de dieren die in zee zijn overleden. Er is dus alle reden om aan te nemen dat de 10 slechts een fractie vormen van het werkelijk gedode aantal.

  Wel is duidelijk dat de dieren door mensenlijk geweld zijn omgekomen (afgesneden staarten). Ik heb daar zelf nog geen verdachten voor aangewezen, al lijkt als motief “wraak voor Steve Irwin” wel sterk voor de hand te liggen. Je moet je eigen hypocrisie niet met die van mij verwarren Chinaman.

 11. 20

  Ik ben niet hypocriet, jij huilt rustig mee met op van Carlos. Twee weken geleden had niemand er iets achter gezocht als er 10 van die beesten op het strand lagen. Daarbij heeft Irwin wel aangetoond dat je uit de buurt van die beesten moet blijven als je in het water ligt. Of spoelen er de komende weken nog een paar duikers aan?

  Om je hypocrisie nog even te verhogen speel je er ook al vast op in dat die beesten erg zeldzaam zijn omdat ze toevallig niet in je eigen badkuip liggen.

  10 visjes, aan de andere kant van de wereld (vanuit Nederland gezien). Ga je toch ergens anders druk over maken.

 12. 21

  10 terroristjes aan deze kant van Nederland, yes.

  Het gekke is dat iemand zich of druk maakt om de visjes of om de terrorisjes. Hey dat rijmt !