1. 1

  Ja jongens, content regulation is hot.

  Meelopen! Eenzame opsluiting of je bankrekening wordt gesloten als alternatief.
  Het leven is zo simpel.

  Go with the flow or don’t go.

 2. 2

  Mwoah: “powers to issue fines to media groups whose coverage is deemed to be unbalanced or an infringement upon human dignity.”

  Hop, weg met de Telegraaf. Zo erg vind ik het niet.

 3. 3

  @2: In geval Hongarije betekent dat waarschijnlijk eerder het omgekeerde: Alleen de Telegraaf is toegestaan, maar ze moet wel haar crimineel nieuws reduceren tot 20% van de content. De commissie die namelijk gaat controleren of de berichtgeving wel neutraal genoeg is bestaat geheel uit leden van de conservatieve FIDESZ-partij, die ook een 3/4e meerderheid in het parlement heeft.

 4. 4

  Overigens wordt deze Hongaarse maatregel als stok aangegrepen door Anti-EUropeanen om de EU mee te slaan, omdat Hongarije binnenkort de EU ministerraad gaat voorzitten. Ironisch genoeg is het juist de EU die via het EVRM mogelijk een stokje kan steken voor deze wetgeving.

 5. 5

  @3 Heel slim, minder aandacht voor criminaliteit in de media = minder ‘gevoel van onveiligheid’ = ‘wij hebben het veiliger gemaakt’ = verkiezingswinst.

  Ik ken de Hongaarse politiek niet maar als conservatieve partij zal Fidesz datzelfde ‘gevoel van onveiligheid’ in het verleden wel flink uitgevent hebben?

  In Nederland neemt de zware criminaliteit al jaren alleen maar af, toch neemt het ‘gevoel van onveiligheid’ toe en stemmen de mensen rechts.

 6. 6

  Desgevraagd deelde Huub Bellemakers (GL) me van de week mee dat hij het ziet als old-fashioned Hongaarse staatsdwingelandij.

  Als dat waar is, dan zegt dat imo aardig wat over de intenties die in deze landen aan de EU worden toegeschreven. Soort herkent soort.

  Want ik wil dit best koppelen aan de poging tot een EU “grondwet” van een aantal jaren her die ook niet bepaald grossiert in garanties op vrijheid of vrijheden.

 7. 7

  @6: interessante redenatie daar. Ik kan hem totaal niet volgen. Als je het artikel leest kom je eerder tot de conclusie dat er een wereldwijde trend is naar minder persvrijheid. Dat daarnaast in Hongarije historisch sprake is van autoritarisme, waarin men blijkbaar weer vervalt, staat dat denk ik behoorlijk los van de EU (in Hongarije wordt dit ook helemaal niet gezien als iets “Europees”, maar gewoon als onderdeel van de machtsgreep van de nationale conservatieven).