1. 4

  De reactie van de British Humanist Association:

  “The notion that it is non-religious people in the UK today who want to force their views on others, coming from a man whose organisation exerts itself internationally to impose its narrow and exclusive form of morality and undermine the human rights of women, children, gay people and many others, is surreal.”

  Veel meer valt er niet over te zeggen eigenlijk.

  @2: iedere Duitse jongen van 14 jaar zat destijds (verplicht) bij de hitlerjugend.

 2. 6

  Er zijn ook dominees die er zo over denken, atheïsme met hun evolutietheorie zou leiden dat een soort “sociaal darwinisme”, met daarin ieder voor zich en het recht van de sterkte. In zulke samenleving zou er dan geen morele remmen meer zijn ter voorkoming van bijvoorbeeld massamoord.

 3. 9

  @4 Kan wel zijn, maar met zo’n achtergrond kan je toch beter niet te veel “nazi! nazi!” roepen naar mensen met een andere overtuiging. (En zijn persoonlijke verleden is zeker niet de enige link tussen de katholieke kerk en het fascisme of de jodenvervolging.)

 4. 12

  Ja dat die man dat verkondigt verbaast me niets. Wat mij wel verbaast is dat anno 2010 nog steeds ieder jaar tienduizenden mensen op het sint-pietersplein samendrommen om die middeleeuwer te horen spreken.

 5. 13

  Wel vreemd hoor, ik zag juist een parallel tussen nazie-propaganda. britse humar en de enorme druk om niets over vernietigingskampen het onder druk structureel onder het tapijt geveegde misbruik te zeggen. Don’t mention the war.

 6. 14

  Het artikel lezend, lijkt de kop van dit draadje niet helemaal te kloppen: De paus trekt een rechtstreekse link tussen atheïsme en nazisme.

  Wat vind ik als atheïst hiervan? Och, ik weet wie het zegt, maar ook hoe ik in het leven sta en ik herken me dus totaal niet in de woorden van de Paus. Op wie die worden dan wel betrekking hebben?? Geen idee, de meeste atheïsten die ik ontmoet heb zijn ook hele normale mensen waarop die woorden niet van toepassing zijn. Misschien zeggen de woorden meer over een verkeerd mensbeeld dat bij de Paus leeft?

 7. 15

  je moet dat wel in het juiste perspectief zien. Het Vaticaan had helemaal niet zoveel problemen met de nazi’s dus die oude man bedoelt dat niet onvriendelijk…

 8. 21

  Hij mag mij als atheist best vergelijken met een nazi. Ik vergelijk hem als katholiek dan ook maar met pedofilie.

  Als we dan toch gaan generaliseren.

 9. 22

  @20, Als we toch gaan generaliseren, dan zou ik hem per direct bestempelen als leidinggevende aan een mondiaal opererend pedofilie-netwerk.

  Er zijn mensen voor minder opgepakt.

 10. 23

  Deze mensen geloven echt wat ze zeggen… het was weliswaar de SGP kerk die mij als jonge, naar de kerk geslagen atheist zelfs tot 2 maal toe geprobeerd heeft me te vermoorden.

 11. 24

  De Paus mag van mij vinden wat ie wil. Ik vind ik hem een pedo-engel en een haatzaaier en een massamoordenaar. Vrienden zullen we wel nooit worden.

 12. 26

  @6 “Atheïsme met hun evolutietheorie”. Er zullen inderdaad een aantal fundamentalistische dominees zijn die zo denken, maar de paus (en dus het katholicisme) heeft geen enkel probleem met evolutie. Dat moet je ze dan wel weer nageven ;)