1. 3

  Bij een vorige tekening stond nog:
  “Een bijdrage van kunstenaar Erik Alkema”
  Dat vierde woord was deze keer al weggehaald – ook een vorm van eindredactie :-)

 2. 4

  ik vind hem toch wel leuk, iets te veel tekst wellicht. dat die schapen instemmend blaten snapt de lezer/kijker wel. en dat er geen andere optie is, nu dat geldt voor de pvv wellicht nog minder dan bij veel andere, gedisciplineerdere fracties…dat hero B of dion g niet als zwart schaap is afgebeeld is m.i. een kans gemist.
  wellicht onbedoeld dringen zich ook beelden op van wilders als messias met een kudde volgelingen, als geert de politieke ondernemert die zijn schaapjes op het droge heeft en natuurlijk de barman, die shaapachtig jammer zegt omdat hij nu de nering van zijn beste klanten verliest.

 3. 7

  mmm lijkt verdacht veel op werk dat ik eerder heb gezien in de vierde klas tekenles bij mijnheer van aarsmaden op basis school het klappertje in kutkachelveen (gemeente kotshol)

 4. 14

  Hiew, wat een truttige reacties zeg!
  Het zijn toch gewoon leuke tekeningen?
  Dat ze niet voldoen aan een verwachtingspatroon van een al dan niet onderlegde kenner (en dat zijn er ineens heel wat blijkbaar) – dat is een voordeel.
  Zoals met elke tekenstijl moet je wennen, net zoals elke tekenaar dat doet.
  Remember Bandirah, hetzelfde verhaal. Het hok was te klein toen hij begon, en nu hoort ie er lekker bij. Ook voor de toenmalige kritikasters.

 5. 15

  de = bijna alle @14

  Wat zou ik pardonneren ? B. krijgt nog steeds een 2 voor stijl, een 5je voor idee. O(pland), bekende recidivist, ik zie het al, zit op een 5 hele oeuvre. EA is nog jong neem ik aan, een potentiele 6. Maar hij zal moeten werken aan versobering van idee.

 6. 17

  @14,15: ach, de man die voor elk negatief commentaar op sargasso een cent krijgt is rijker dan de sultan van brunei en bill gates samen. de man die een euro pakt voor elk positief commentaar moet op zoek naar de dichtsbijzijnde voedselbank.

 7. 18

  Dat is misschien waar voor de gewone postjes, maar toch niet voor de dagsluitingen, kunstdingsjes usw. docht ik. Ik ben wel de laatste die die wil betreuren.

 8. 24

  Wie de recente ‘biografieen’ van enkele PvdA-ers heeft gelezen, weet dat de PVV vergeleken bij de PvdA een vrijhaven is. De discipline bij de PvdA (wie zegt wat en wat mag hij zeggen?) is tot in het ridicule doorgevoerd. Dat Wilders nieuwspoort en die farizeer van een Van Wezel niet vertrouwt, is mijns inziens volkomen begrijpelijk.

 9. 26

  Crachat: ‘leuke tekeningen’… ten eerste is dat maar de vraag, ten tweede verwacht ik meer van Sargasso (jawel, jullie hebben in de loop der jaren verwachtingen gewekt). Dit tekeningetje zegt niks, ligt voor de hand, is uitgekauwd en verwacht dat degenen die ernaar kijken, kinderen zijn.

 10. 29

  Nee, je vat de subtiliteit niet.
  Het heeft geen zin om over smaken te twisten.
  Blijft over: objectieve kennis.
  En die is met bàkken te rapen in de strip- en cartoonwereld.
  Voorbeelden genoeg waar deze Erik in past, als men er maar voor openstaat.

 11. 30

  Waarom heeft niemand het meer over Drinkman…is de barman omgekocht (geen aangifte)?…..welke belangen spelen mee?…….wist gillende Geert de verslaving niet van tevoren? vond hij het verantwoord om Drinkman toch aan te nemen?
  Waarom was de gillende uberhaupt niet te zien bij het Afganistan-debat woensdagnacht? Terwijl hij tevoren roeptoeterde dat we NU WEG moesten?
  Allemaal vragen die niet gesteld zullen worden….Of Geert de boel belazerd? Tuurlijk maar Drinkman, Dionneke (waarom heeft hij nog geen strafblad na -zie wiki- een keer of 20 zeer waarschijnlijk ernstige strafbare feiten te hebben gepleegd. Staat zijn zichtbaar (op tv) louche gedoe met vechthonden er nog niet eens bij! Kille, nee ijskouwe Fleur gezien bij P&W….brrrrrrr ze vertrok geen spier bij de beelden van de moord op Kerwin D. en bij het horen van de moordenaar. Terwijl de Antilliaanse naast haar ernstig contrasteerde! Wat een leuke en gezellige vrouw!! De laatste klopte Fleurke ook nog ff in de discussie…..met 2 vingers in de neus. Fleur gaf alleen antwoord (slap) als het haar uitkwam….verder verwees ze naar Drinkman: wat een zoer bettie, zeggen ze hier.

  Is ANGST soms ook in de media geslopen!