Grote hoeveelheden palingen zwermen rondom nieuwe onderzeese vulkaan

ja wat denk je zelf wat dit is ...??? Oceanografen hebben een nieuwe onderzeese vulkaan ontdekt zo’n 400 km ten zuidwesten van Hawaii. De Nafanua bestond 4 jaar geleden nog niet, maar is nu al zo’n 300 meter hoog, staat in een oudere vulkaan en groeit per dag met 20 cm richting het zeeoppervlak. Wat voor de werkeloze Volendammers onder u wellicht interessant is, is het feit dat het rondom de vulkaan wemelt van de palingen. Dus haal op die neus, trossen los en zet koers naar Hawaii !

De Nafanua blijkt grotendeels bedekt met een geelachtige blubber.. ..Deze micro-organismen dienen op hun beurt weer als voedsel voor grotere dieren. Het meest opvallend was echter de extreem hoge concentratie aan palingen (van ca. 30 cm lang). Vanwege hun voorkomen spreken de onderzoekers van ‘Eel City’ (Kennislink).

 1. 5

  @Carlos

  Je had toch niet serieus een ellenlange discussie over de mogelijk van een Nova-Volendam op een toekomstig Nafanua-eiland verwacht?

  Al zou het natuurlijk wel interessant zijn, zeg ik als werkloze Volendammer …

 2. 9

  Dus eigenlijk is het geen toeval dat het nu een offtopic gesprek over B-spam en Mohammedfilters geworden is?

  *vouwt een paling van een vouwballon*

 3. 10

  Ik had totaal geen pretenties met deze post, ze is geheel hersenloos tot stand gekomen. Maar geloof me: ik heb daarvoor in een half uurtje het gehele internet bezocht en geconstateerd dat afgezien van de te verwachten levenslang-eis voor de heer M. Bouyeri niks nieuws op het internet te vinden was.

 4. 13

  Mark, laat dat die Volendammers maar eens uitmaken. Opvissen, kielhaken en gaar roken (niet voor vegetariërs) en dan proeven. Wellicht wordt BZN zo ook nog eens een Hawaii band (en zijn we daar gelijk van verlost)

 5. 15

  Haha ik vond ‘m wel grappig, wellicht kan je hem herhalen bij het inmiddels geposte Mohammed B postje van DP? Dan laten we dit paling item rusten.

 6. 16

  Ach nee. Mij boeit ’t wel. Doet me ook denken aan de vis die onderin de Marianentrog zwom. Elf kilometer water gevuld met vissen die op science fiction beesten of draken lijken, die licht geven, die uit enorme kaken bestaan en wat al dan niet meer, maar onderin zwom een eenvoudige bot.

 7. 17

  Seamounts worden stelselmatig leeggevist door er met sleepnetten over de bodem te schrapen. Vooral de Balten zijn hierin erg actief. Eigenlijk had ik dit niet moeten verklappen aan die kutVolendammers… ik heb nu spijt…

 8. 18

  Elke zaterdag staat naast het Oosterpark kruising Linaeusstraat/Wijttenbachstraat een kraampje met paling, dat is dus lekker.

  Sta voor de kraam..Mag ik u van u wat paling..Paling? hep ik nie..wat is dit allemaal dan?..AAL meneer AAL!! , wijst met breed gebaar op al zijn uithangdingen vol met “aal”,ga maar ergens anders paling halen..

  Man van staal, werd een goede klant van hem.

 9. 19

  Onder de waddenzee ligt ook een vulkaan – midden onder vogeleiland Griend – ’t ding is wel zo’n ~180 miljoen jaar oud.

 10. 22

  @Larie, die palingkar op de hoek! Ja precies! Prachtige tent. Mijn opa kocht er al voor de oorlog toen er nog olielampen aan die kar hingen. Mijn vader haalde er ook altijd paling en reed er kilometers voor om. En ik, ik eigenlijk een stuk minder, maar ik moet dan ook al mijn tijd besteden aan mijn palinglog.
  @Dr Banner, fijn te horen dat u nog leeft, je weet het toch maar nooit met die mensen in Engeland….