Palestina- Heibel over rontgenscan op checkpoint

Palestijnen die Rafah willen verlaten moeten op een checkpoint door een rontgenapparaat dat van top-tot-teen een scan maakt. Niet alleen privacy is in het geding, maar ook de gezondheid. In het begin werden ook zwangere vrouwen gedwongen zich bloot te stellen aan de straling. Maar inmiddels is er veel protest tegen deze methode.

echt opwindend is het ook niet...Many pregnant women are forced to leave to receive expert medical care not available to them inside the Gaza Strip because of complications in their pregnancy. The health risks of subjecting pregnant women to an intensive ionisation process are well documented and PCHR is concerned that these women may have already suffered detrimental effects on their health. (Electronic Intifada)

 1. 3

  …en fnuikend voor de privacy als in de stadsbus opeens je eigen ingewanden op het gezicht van je medepassagier terecht komen.
  Ik zie het probleem ‘Kloothommel’ maar ik weet niet of het structureel bestralen van forensen deze volkeren dichter bijelkaar brengt?

 2. 4

  misschien wel, als er geen zelfmoordaanslagen plaats vinden zullen meer isrealiers geneigd zijn consessie’s te doen aan de palastijnen

 3. 5

  Voor de goede orde, doe geen uitspraak over de wenselijkheid, maar het is geen schadelijk rontgenapparaat. Het zijn radiogolven van pakweg 1cm met lage energie i.p.v. rontgengolven van,noem eens wat, enkele nanometers met hoge energie. Radiogolven zijn voorzover bekend onschadelijk, ioniseren niet en kan je lekker op swingen. Onze hoofden worden voltijds met deze en andere gevaarlijker golven bestookt, ook in nederland.

  Het verhaaltje in de electronische intifada klopt van geen kanten, het zuigt.