Overheid moet haatzaaiende sites mollen

Het Tweede-Kamerlid Peter van Heemst (PvdA) stelt voor om haatzaaiende sites vanuit overheidswege te mollen. Als providers niet meewerken, komt een speciale unit van de AIVD in actie om de site te hacken. De vrijheid van meningsuiting komt niet in gedrang volgens van Heemst.

Het is meer een kwestie van het beschermen van de samenleving tegen het vergif van verkeerde idee

 1. 4

  De grens wordt heel erg grof overschreden als dit gebeurt. De Nederlandse overheid kan Nederlandse sites ook juridisch aanpakken.

  En wordt de kracht van hacken niet overschat? Knappe jongen die een goed ge-update FreeBSD server kan hacken.

 2. 5

  Gaat de AIVD dan ook buitenlandse providers lastig vallen?
  Trouwens, in een rechtstaat als Nederland is iedereen in staat om de verspreiders van het vergif van verkeerde idee

 3. 10

  @ Yvonne:

  ik denk dat de meeste monden er al waren, maar het probleem voor Van Heemst en de PvdA is blijkbaar dat al die monden bleken te kunnen praten en meningen uiten!

 4. 13

  Mein Kampf is toch alweer in de verkoop? Compleet idiote ideologie. Meer in de trant van ‘als we het niet zien, bestaat het ook niet.’ Het geschreeuw om een verbod van extreemrechtse partijen of een AEL is ook te zot voor woorden. Je hebt een democratie, of je hebt het niet.

 5. 14

  Redelijk van het pad af, die Van Heemst. Als hij dit al in de openbaarheid durft te zeggen, dan vraag ik me af wat voor proefballonetjes er in de PvdA-fractievergadering worden opgelaten. Het zijn vast allemaal lieve mensen, maar je moet er niet aan denken dat ze het in een grote mensen-wereld voor het zeggen krijgen.

 6. 16

  @ phonkee:

  ja, heel eng.

  Waarom zijn sommige mensen toch altijd zo bang voor de (afwijkende) mening van een ander?

  En, waar je het meest voor moet oppassen is voor politici die zich opwerpen het volk te “beschermen” tegen de kwaden.
  De achterliggende reden van die politici is slechts het vergroten van hun eigen macht en de inperking van de vrijheid van de burgers.

  Ik hoef niet beschermd te worden door een Van Heemst.

 7. 17

  Want als het op echt beschermen aankomt, dan geeft de overheid niet thuis. Na te vragen bij de familie Fortuyn en Van Gogh. Ook Hirsi Ali schijnt hier meer over te weten.

 8. 22

  @ Yvonne:

  Ja, dat is zeker een interessante denkwijze.

  Ik hoorde laatst van iemand de stelling dat hoe groter de staatscontrole op burgers, hoe groter ook de kans deze controle te ontlopen.

 9. 27

  Ik heb Peter van Heemst vorig jaar ontmoet in de Tweede Kamer en het leek mij toen een geschikte kerel. Helemaal niet wereldvreemd ofzo.

 10. 29

  @ Dreknek: zoals wel vaker als het gaat om geweld tegen anders-denkenden. Maar gelukkig is het ook wel eens anders, want dat zou links wel in een heel slecht daglicht stellen.

  De roep om geweld komt over het algemeen van mensen die niet de integriteit van anderen respecteren. Die mensen heb je bij links en rechts..

  Alleen is het tot nu toe wel zo dat alleen links (of moet je zeggen anti-rechts?) gemoord heeft.

 11. 30

  De begrippen ‘links’ en ‘rechts’ zijn achterhaald. Volkert vd G was in sommige opzichten zo conservatief als maar kan. Sommige libertijnen zijn zo links dat het pijn doet.

 12. 31

  Euh, ok. Even voor de duidelijkheid: niet alles wat ik zeg is serieus bedoeld. Voor Egor en Spuyt12 is dat moeilijk te onderscheiden zo te zien. Zal ik ter verduidelijking een soort teken voor een serieuze reactie zetten? Ik zelf dacht aan een % of een &, is dat wat?

 13. 34

  @ Dreknek:

  het mag een grap geweest zijn, dat zou kunnen, maar het vervelende is dat wat je bij nr 28 zei, ook nog eens waar was.

  Iets wat klopt als een bus achteraf als grap te verslijten.. Tja, hahaha dan maar!

 14. 38

  interessanter is als jullie zouden zeggen wat jullie percentages onder A1 en A2 en B1 en B2 zouden zijn.

  Bij mij is het overigens zowel pricipieel als praktisch: Libertari

 15. 52

  Dreadloki mijn vrijdagvoorbereidingen laten te wensen over.
  Heb jij nog een goed idee?
  Ik heb zo het vermoeden dat vrijdagmiddag zich langzamerhand evolueert naar vrijdagavond. ..en ik heb een ongelovelijke nadorst.

 16. 54

  Wat niet sprietsen! Die test klopt dus wel, fascist!

  A1. Persoonlijke vrijheid (principieel) 100 %
  A2. Economische vrijheid (principieel) 100 %
  B1. Persoonlijke vrijheid (praktisch) 80 %
  B2. Economische vrijheid (praktisch) 80 %

  Uw principi

 17. 57

  Scheelt, niet?

  Liberaal/Liberaal overigens veur mijn persoon,
  maar dat kan komen omdat ik driekwart van de vragen niet begrijp.

  Of wil begrijpen.

  (waar blijft dat bier verdomd)

 18. 61

  Beste Mensen,

  Schitterend hoe mensen beweren dat de termen links en rechts achterhaald is om vervolgens met verve te beweren aan de hand van de eerste de beste kwis of iemand libertair is. Ongekend zoveel zogenaamde vrije gedachten hier.

 19. 72

  Poe poe, ISLAY ge(dronken) in het neukcafe in stirling op oudejaarsavond (Hogmanay) waarna alle mannen op de tap met het rokje (bloot dus, geen gezicht) omhooggingen. Heeerlijk zacht smaakje (die whiskey bedoel ik)..bottoms up!

 20. 78

  Ik zal Egor, (lees ook eens de site meervrijheid.nl) wel welkom heten. Zoals u wellicht heeft gemerkt Egor, bent u (al in vorige posts) binnen 3 reacties ingedeeld in een domme rechtsstemmende horde. Terwijl u redelijk beheerst bent, constructief tracht bij te dragen etcetera. Larie, vroeger Arie is bij mijn weten hetzelfde onthaal welgevallen. Groei eroverheen. Je kan hier hard lachen.

  Persoonlijk: Ik lees al geruime tijd met plezier meervrijheid.nl. Ook de links naar libertarische bronnen bevallen me zeer.

 21. 79

  Je mocht toch je mening uiten in Nederland??
  Of toch niet ooh nee want dan krijg je een focking mes in je ribben met een focking briefje der aan!!
  en ga maar is denken waar dat heen gaat als je je focking mening geeft!!!!