1. 3

  @2: Nee, je hebt het niet begrepen. Zijn stelling is dat de Irak oorlog gestart is vanuit economische motieven maar enkel doorgang kan vinden vanuit “racistische denkbeelden”, te weten een gevoel van superioriteit die de gewone soldaat ertoe beweegt te denken dat ‘ie meer gemeen heeft met de biljonairs die hem daar naartoe hebben gestuurd dan met de bevolking aldaar.

  Wat je daarvan vindt verder, swoah, maar doe wel een beetje je best…

 2. 4

  Nee TRS. De VS leger, zoals elk leger, gebruikt racisme als wapen om mensen uit eenzelfde klasse tegen elkaar te keren opdat zij zullen sterven voor de klasse die hun uitbuit.

 3. 7

  @4: En dat is dan wel weer een lekker ouderwetsch linkse samenvatting. Eentje die je in de Eerste Wereldoorlog nog tegen de muur kreeg.

 4. 8

  @7: Sorry, een wat moderner versie dan:

  De VS leger, zoals elk leger, gebruikt racisme als wapen om mensen uit eenzelfde klasse tegen elkaar te keren opdat zij zullen sterven voor de klasse die hun uitbuit en de ondergang van ons planeet inluiden.

 5. 10

  Leuke opmerking, Bismarck, dat wordt sindsdien verzwegen. Uitbuiten gebeurt op andere manieren. De verantwoordelijkheid ligt tegenwoordig bij het individu, dus niemand kan jou wat maken, nee, het is jouw eigen schuld. De overheid wordt langzamerhand afgebouwd, daarvoor in de plaats gaan particuliere organisaties en bedrijven het overnemen. Het communisme is doodverklaard, linkse partijen hebben zich (deels) bekeerd tot het (neo)liberalisme. En beslissingen worden steeds meer in ondemocratische en niet transparante overlegstructuren genomen. Niet alleen in Brussel, maar ook bij intergemeentelijke organisaties wanneer het gaat om sociale zaken, afvalverwerking, justitie. Gemeenteraadsleden die dat voorheen bij hun gemeente konden controleren, hebben weinig inzicht laat staat inspraak.

 6. 14

  @13 En jij schrijft dat alsof het hun schuld is. Ben je zelf dan zo’n held in de strijd tegen de islam, of hou je het bij je weblogje?