Politieke doorbraak van nieuwe media

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Dit weekend viert de nieuwe media in Amerika een feestje: het is de doorbraak van de politieke websites aan de vooravond van de presidentsverkiezingen in 2008. In Chicago is namelijk de Yearly Kos Convention, een spin-off van de website Daily Kos. Alle belangrijke Democratische presidentskandidaten zijn aanwezig bij deze ´netroots´-bijeenkomst. Een teken dat met name ´de liberals´ niet meer om de politieke internetgemeenschap in de Verenigde Staten heen kunnen.

Een ander bewijs dat de nieuwe media doorbreekt en de ´gewone media´ zolangzamerhand zenuwachtig begint te worden van de opkomst van websites zoals de Daily Kos, is de aanval van het conservatief-rechtse nieuwsstation Fox News.

De afgelopen weken heeft Fox News namelijk meerdere malen geprobeerd de Yearly Kos Convention, waar 1.500 mensen aan deelnemen, aan te vallen met voorbeelden van zogenaamde haatdragende boodschappen die gepost zouden worden op de gelieerde website Daily Kos. Echter, presidentskandidaat Dodd verdedigt in onderstaande Fox-uitzending de Daily Kos.

De voornaamste boodschap van Dodd is: ´Fox News, wees eerlijk waarom je een hekel hebt aan deze websites: het komt door hun politieke opvattingen, niet door een paar beledigende cartoons.´

Filmpje!

Reacties (4)

#1 Bismarck

Dat al die democraten zoch inlaten met zo’n links-extremistische haat-site zeg! Zo help je de republikeinen straks nog aan een meerderheid!

  • Volgende discussie
#2 Jan Jaap

Wat mij altijd verbaast is het stalen gezicht waarmee O’Reilly verontwaardigd kan zijn en andere kan beschuldigen van ‘hate-mongering’ terwijl hij zelf werkt voor het ergste kanaal wat dat betreft. De dingen die Fox met regelmaat beweerd….

En die ‘waarschuwing’ voor een ‘hateful picture’. Ongelofelijk dat mensen dat met een serieus gezicht kunnen doen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

@2: Je begrijpt het niet. Dit is niet haat, maar pattriotisme en dit is duidelijk haatzaaierij!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

Hij noemt het een interview!!!! Hehe. Ik zou wel eens willen weten WAT er schokkend is aan dat ene plaatje. Het is een kwestie van leuk vinden of niet.

Is zo’n plaatje haatzaaien? Ik kan er persoonlijk alleen maar om lachen. Geen haat die in me opkomt.

Maar als ik het goed begrijp vindt O’reilley dat het op een homo-erotische manier afbeelden van Bush haatzaaien. Je kan alleen maar huiveren bij het idee wat hij van homo’s zelf vindt.

Als het niet echt was zou het zo in een comedy kunnen wat mij betreft.

  • Vorige discussie