Oud SS’er woedend om ‘verborgen camera’ EenVandaag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 Olav

Ja, ik weet wel dat ik er ook niet 100% rationeel in zit. En dat zelfs oud-SS’ers mensenrechten hebben. Maar toch…

Boere moet niet zeuren, en blij zijn dat ze hem na de oorlog niet direct hebben opgehangen. Het lukt me maar niet om enig medelijden voor deze figuur op te brengen.

Maar dat heb ik waarschijnlijk van mijn grootvader, die wel de oorlog en de kampen overleefde maar uiteindelijk toch niet zo oud is geworden als Boere nu is. Voor hem gold: een goeie fascist is een dooie fascist.

 • Volgende discussie
#2 gronk

Hij kan me niet woedend genoeg zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 mescaline

Precies. Waarom is dit een probleem ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Emile

Nee. Geen glijdende schaal. Oud-SS’ers, pedo’s etc. hebben rechten. En die zijn onvervreemdbaar. Tegenwoordig hoort daar ook het niet tenuitvoerleggen van de doodstraf bij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Olav

Ja Emile, natuurlijk heb je gelijk. Niemand ontkent dat. Rechten zijn inderdaad onvervreemdbaar. De doodstraf, daar ben ik ook op tegen. Maar moeten we nu ook samen met dat misselijk SS-mannetje verontwaardigd zijn omdat zijn rechten misschien werden geschonden? Dat lijkt me werkelijk teveel gevraagd.

Dus hij werd gefilmd wat hij niet leuk vond. En nu is hij “woedend”. Ik zeg nogmaals, ik kan er echt niet mee zitten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 gronk

@4: oh, zo. Wel, dan kan-ie gewoon een procedure starten bij de rechtbank als ‘m dat niet zint. Zo doen we dat namelijk in een rechtsstaat. En als de rechtbank daar net zo snel mee is als met z’n vervolging, dan wens ik ‘m nog veel succes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bismarck

@6: Het zou mooi zijn als hij voor die rechtszaak even naar Nederland komt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie