1. 1

  Dit was een harde jonge van de ouwe stempel @steeph. Hoorde je hem klagen over de welvaarsstaat ? Hij niet. Tegenstrijdigheden, Zwei Seelen einer Brust.

  Dat trof je vroeger veel vaker in de mensen aan dan nu. Een mooie Kerstoverdenking misschien ?

  Gezellige kessumus @altegaar

 2. 3

  Voorstelbaar dat hij zijn lidmaatschap van GroenLinks heeft opgezegd. Hetzelfde gebeurde in Duitsland, toen de Grünen in de regering onder aanvoering van Joschka, omgingen van een pacifistische instelling naar militair ingrijpen. Omarming van het kapitalistische systeem dat oorlog gebruikt voor geld verdienen.

 3. 5

  Ook grappig dat zijn opvolger Ina Brouwer over hem verteld bij het ANP-journaal dat hij aanhang had uit meerdere hoeken, het geweten van de Tweede Kamer was en gelijk gesteld kon worden met Den Uyl en Wiegel.

 4. 6

  @Shy boy: Het grappige is dat het nog waar is (was) ook.

  Memoriam: Hij was niet te beroerd om op de uitnodiging van een lokaal werelwinkeltje in te gaan en als gastspreker op te treden. Tot de stomme verbazing van de wereldwinkeliertjes, kreeg daarmee op hun festivalletje een hoeveelheid publiek, dat ze bij andere gelegenheden nog nooit op de been konden krijgen. Onder dat publiek het handjevol communisten uit de plaats, maar waarom kwamen al die andere mensen er op af?

 5. 7

  @4: Zo waar komt die vandaan? Bakker werd lid van de CPN in een tijd dat dat een vrij gewisse executie opleverde indien bekend bij de nazi’s.

 6. 9

  @7: Nou, Bakker is niet precies onomstreden:

  Over de Hongaarse Opstand:
  In 1956 juichte Bakker openlijk het neerslaan toe van demonstraties uit solidariteit met de slachtoffers van de bloedige opstand in het Poolse Poznan, de aanleiding voor de Hongaarse opstand. In De Waarheid schreef hij “hopelijk zal het snel lukken met dit gespuis korte metten te maken”. Kritiek op de Sovjet-Unie werd door Bakker niet geaccepteerd.

  Tsja, als je iets dergelijks zegt over de coup van Pinochet was je fascist voor het leven.

  Wat mij betreft zijn communisten fascisten zonder steun van kerk en leger. Het idee is hetzelfde, de mogelijkheden minder.

 7. 11

  @10: Ja, want de Tweede Kamer mag alleen zaaltjes vernoemen naar politici die zich netjes aansluiten bij de gevestigde orde. Dus in het vervolg alleen nog zalen die naar CDA of PVDA-politici vernoemd zijn.