Opt-in, zo kan het natuurlijk ook

Mensen die zich in willen schrijven bij life and cooking kunnen netjes een hokje aanvinken als ze emails en smsjes willen ontvangen. Geheel vrijwillig. Behalve dan dat het wel een verplicht veld is.

Dat terwijl de privacyverklaring weinig aan duidelijkheid te wensen overlaat. “Unilever behoudt zich het recht voor u dood te spammen, uw gegevens te verkopen aan andere bedrijven die u dood willen spammen, en, just in case, deze privacyverklaring te veranderen zonder u daar van op de hoogte te stellen.” Je zou toch denken dat zo’n groot bedrijf dat soort onzin niet nodig heeft.

 1. 1

  “We behouden ons het recht voor om deze Privacyverklaring naar ons eigen inzicht te wijzigen of te verwijderen. Nieuwe verklaringen worden hier gepubliceerd en we raden u aan dit gedeelte frequent te bezoeken teneinde op de hoogte te blijven.”

  Lol… Dat lijkt me gerechtelijk niet houdbaar. Sue them!

  Of schrijf je gewoon niet in op deze site, of beter nog, schrijf je in met valse gegevens :-))

 2. 2

  Natuurlijk kun je gewoon een @dodgeit.com mailadres opgeven, maar toch. Het verbaast me dat een gerenommeerd bedrijf dit soort platte spamtruukjes uithaalt.

  Ik zal wel te naïef zijn.

  Trouwens, valt me nu pas op: ze behouden zich het recht voor de privacyverklaring te verwijderen?

 3. 4

  Ach, zodra je ouder bent dan 18 ben je object geworden van het bedrijfsleven die al het mogelijke in het werk zullen stellen om zoveel mogelijk geld aan je te verdienen. En als een emailadresje wat opbrengt, dan is dat weer mooi meegenomen.

 4. 5

  Ik heb dat stel 1x 5 min horen leuteren.
  Het verzoek om eventuele aanmelding om lastiggevallen te worden over zo’n prgramma (+ uiteraard commerc. mailings) vind ik een belediging voor mensen met een beetje goede smaak ;-)
  Dat die site juridisch rommelt zal de gemiddelde aanmelder waarschijnlijk niet eens merken.

 5. 6

  Waren ooit lid van BNN. Hebben ons toen daarvoor afgemeld. Kregen nog een mailtje met hoe zonde dat wel niet was enzo. Enkele maanden later besloten ze toch stiekem gebruik te maken van de incasso om abbonementsgeld van ons rekening te halen. Dit hebben wij middels de bank ongedaan gemaakt. Toen kregen wij een acceptgiro en een briefje dat het afschrijven niet was gelukt en hoe zonde dat wel niet was en of wij snel wilden overmaken om lid te kunnen blijven. Nergens een duidelijk retouradres om uit te laten schrijven. Toen maar een briefje gedicht waarin ik opt-out ter discussie stelde. Daarna kreeg ik een BNNkaart voor mijn verjaardag.