Oproep: wie wil schrijven over kleine literaire musea?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ken je een leuk literair museum bij jou in de buurt? Ga je dit jaar op vakantie naar plek waar je een klein museumpje zult aantreffen van een lokale schrijver? Of ga je juist het museum bezoeken dat gewijd is aan die belangrijke schrijver?En wil je hierover schrijven op Sargasso (ongeveer 500 woorden)?

We willen in de zomervakantie graag een serie maken over kleine literaire musea. Inmiddels hebben we een aantal reacties binnen en een aantal leuke musea uitgekozen. We willen er graag nog een paar behandelen. Het mag om bekende en onbekende schrijvers gaan. De eerste inzending is al binnen: Theodor Stormhaus in Husum (D). Het Theo Thijssen Museum in Amsterdam is in voorbereiding.Wij denken daarnaast aan het Multatuli Museum in Amsterdam, het Betje Wolff Museum in Middenbeemster en het Simon Vestdijk Museum in Harlingen, maar er is ongetwijfeld meer. Graag ook voorstellen uit de uithoeken van ons land of de rest van de wereld.

Stuur een mail met voorstel of tip naar info at sargasso punt nl, ovv musea.

Reacties (4)

#1 mb

charles dickens museum in Bronkhorst (gld)

wil ik wel doen. deadline?

  • Volgende discussie
#2 Kyra

@1 Leuk idee, Charles Dickensmuseum. Zou je je naam en je voorstelletje willen mailen naar info apenstaartje sargasso punt nl? Dan kunnen we wat gemakkelijker contact met je onderhouden. De serie loopt waarschijnlijk van half juli tot half augustus.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Caroline de Westenholz

Het Louis Couperus Museum in Den Haag! Moet ik dat zelf doen of kan ik iemand inspireren?
Caroline de Westenholz
Voorzitter Stichting Louis Couperus Museum

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Kyra

@3 Er heeft zich iemand gemeld die er misschien over gaat schrijven, even afwachten…

  • Vorige discussie