Opa’s executeren

Vanochtend is in de VS de 76-jarige Clarence Allen geëxecuteerd. Dit is gedaan in de staat Californië, waar je als ter dood veroordeelde een grotere kans hebt door ouderdom om het leven te komen dan door mensenhanden.
Waarom is het opmerkelijk dat deze man is geëxecuteerd? Niet omdat hij onschuldig zou zijn. Hij is zo schuldig als wat. En dat heeft hij ook niet ontkend. De reden is dat deze man 23 jaar in de dodencel heeft gezeten. Is dit dan nog genoegdoening voor de familie? De man is inmiddels zo goed als blind en doof. Hij moest in een rolstoel naar de executiekamer worden gereden. Daarbovenop kreeg hij september vorig jaar een hartaanval. Hij was op sterven na dood, maar ze hebben hem weer teruggehaald. Waarom? Om hem vandaag te kunnen executeren.

Applaus, dat is ze dan mooi gelukt.

 1. 2

  Je moet niet zo op de details letten bij een executie, die zijn nooit leuk namelijk. Het gaat om het idee uiteindelijk.

  Dit einde paste overigens goed bij Clarence’s eigen indiaanse levensmotto:
  “Hok-Ah-Ei” wat vrij vertaald iets betekent als “Goed opruimen doe je als je meer weggooit dan bewaart”. Dat is dan ook mijn levensmotto voor het nieuwe jaar.

 2. 4

  Amerikaanse zender Fox voerde verbitterd strijd tegen Nederland. Dit land van wietrokende kaaskoppen zou aan de lopende band babymoord plegen. Abortus ja. Dat het hier ging om het aborteren van niet levensvatbare vrucht.. mwoaag. En dat hoor je dan uit de mond van een land waar ze kerngezonde mensen op de electrische stoel zetten. En ze zelfs keihard van de dood redden om ze zelf te kunnen doden.

 3. 5

  Fox moet je gewoon met een kilootje zout nemen. Dat hele gedoe op Aruba en die van der Sloot was ook een ramp.

  Zoek maar eens op FOX rechtsbovenin. Dan krijg je een heel aantal leuke verhalen :-)